Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-02-05

Az évek és az arcápolás

Az évek és az arcápolás

Bár huszonévesen még a hamvas őszibarackra hasonlít az arcunk, a harmincas éveinkben már elkezdjük nézegetni a csodakrémeket, és bevallom, én így 40 fölött már a komolyabb kozmetikai kezelések hatékonyságát mérlegelem.

Az igaz, hogy plasztikai műtétre azt hiszem, a későbbiekben sem fogok vállalkozni, főleg néhány hollywoodi sztár elrontott beavatkozásának láttán, de szerettem volna kipróbálni egy olyan kozmetikai kezelést, ami azért egy átlagos bőrtisztítás, masszírozás, hatóanyagos kezelésnél többet kínál.

Nem könnyű eligazodni a különböző kezelések közt, és főleg nem könnyű kiválasztani azt az intézményt, amiben megbízhatunk, ahol tényleg szakértők kezében lehetünk. Szerencsére az egyik mostanában csatlakozott Hegyvidék kártya elfogadóhelyen, a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézetnél lehetőségem nyílt konzultálni Dr. Földes Márta esztétikai bőrgyógyásszal. 

A doktornő első kérdése az volt, mi az, ami nem tetszik magamon, min szeretnék változtatni? A válaszom az volt, hogy zavar két oldalt az arcvonalam megereszkedése, illetve a szememnél már látszanak a nevető ráncok, és a szemhéjamon is azt látom, hogy a korábbi emlékeimhez képest megereszkedett.

Az elmondottak alapján a frakcionált mikrotűs RF bőrfiatalító kezelést javasolták, amely minimális fájdalommal jár, és „saját anyagból dolgozik”, mert lokalizált hőhatással stimulálja a kollagén rostokat, így fokozza a bőrben a kollagén termelődést.

Most nem fogom nektek leírni a teljes eljárást, mivel azt megtaláljátok a BPPL honlapján, de azt elmondhatom, én hogyan éltem meg a kezelést.

Korábban már említettem, hogy tűfóbiás vagyok, ehhez képest csupa móka és kacagás volt mind a korábbi fogászati, mind pedig ez a mostani kozmetikai kezelés teszt is! surprisesmiley

A mikrotűk tényleg nagyon vékonyak, egészen közel kellett hajolnom, hogy lássam a kezelőfejből kibúvó apróságokat, mondjuk ezzel együtt még tűk, ezért így egy kis félelemmel vágtam bele a kezelésbe. Szerencsére az első lépésként letisztított és fertőtlenített arcbőrömre egy lidokainos érzéstelenítő krémet kentek, ami fél óra hatóidő után szinte teljesen elzsibbasztotta az arcomat. 

Először a homlokom került sorra, és egész elviselhető volt az érzés, sőt, volt olyan terület, ahol egyáltalán nem éreztem semmit, aztán közölték, hogy valóban ez a terület a legkevésbé érzékeny, ennél kicsit rosszabb lehet a többi. Ez igaz is lett, de a doktornő az egész kezelés alatt beszélt hozzám, minden alkalommal, amikor új területet kezdett kezelni, elmondta, mi várható. A legkellemetlenebb érzés az orcáimnál volt, amikor másodszor és mélyebb réteget érintett, de mivel az egész kezelés nem tartott tovább 20 percnél, azt kell, hogy mondjam, egészében véve elviselhető volt a vele járó fájdalom. 

Az én bőröm elég világos és érzékeny is, úgyhogy miután végeztünk, még majdnem egy órán keresztül elég piros volt az arcom, de azután már csak olyan volt, mintha épp akkor jöttem volna be a hidegről. Még este lefekvéskor is éreztem egy kis bizsergést a bőrömön, ami szerintem azt támasztja alá, hogy működött a stimuláció.

Külön felhívták rá a figyelmemet, hogy éjszakára használjak valamilyen jó minőségű hidratáló terméket, nappalra pedig legalább 50-es védőfaktorú krémet, azért, mert a kezelés után érzékenyebb a bőr, és ha nem kenem be védőkrémmel, akkor a napsütés hatására pigment foltok alakulhatnak ki rajta.

Mivel a végleges eredmény a bőr saját kollagén termelésétől, illetve a mikrosérülések által beindított öngyógyítási folyamattól függ, körülbelül 3 hét múlva lesz látható, mennyire használt a kezelés. 

Üdv,

Ajánló
Ajánló
Miért lett fióka a Fióka?

Miért lett fióka a Fióka?

A Városmajor az egyik kedvenc helyem a kerületben, és akár télen, akár nyáron egy kiadós...

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Akik ismernek, azok tudják, hogy a kávé mellett a csokoládé is a nagy kedvenceim közé...

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

Én már megnéztem a jövő nyári műsorokat, és azt kell, hogy mondjam, sok olyan program...