Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-02-15

Szeretünk Hétfő! – E sorokat kávé hatása alatt írom

Szeretünk Hétfő! – E sorokat kávé hatása alatt írom

Emlékszem, középiskola utolsó évében már több osztálytársam is a fekete nedű bősz fogyasztója volt, én pedig el nem tudtam képzelni, mit szeretnek benne…

Később, amikor már dolgoztam egy multicégnél, a kollégáknál is azt láttam, hogy nem indul a reggel kávé nélkül. A hétfő reggelekre ez, ha lehet, még jobban igaz volt. Úgy emlékszem, egy ilyen hétfő reggel volt akkor is, amikor le-lecsukódó szemeim ellensúlyozásaként a koffeinhez fordultam.

Először sok tejjel és sok cukorral, hogy ne érezzem a kesernyés ízt, amiből aztán az évek során reggeli rituálé vált. Alapvetően alacsony a vérnyomásom, így az orvosom még a terhességem alatt sem „tiltott el” a kávézástól, de, hogy elkerüljem a túlzott cukorbevitelt, már csak tejjel, vagy kávétejszínnel ittam a feketelevest. Ez azóta is így van.

A kávéban én nemcsak az ízt, illetve az élénkítő hatást szeretem, hanem magát az elkészítést is, egészen attól a pillanattól, hogy felbontasz egy csomag szemes kávét, és megérzed a pörkölt babszemek különleges illatát. Volt olyan munkahelyem, ahol vendéglátóipari méretű és működésű kávéfőző gép volt az irodában, én pedig nemcsak a magam kávéját készítettem, hanem kifejezetten örültem neki, ha másét is megcsinálhattam.

Az évek alatt sok információt olvastam, ezek egy része arról szólt, hogy a túlzott kávéfogyasztás már szinte függőséget okoz, és milyen káros mellékhatásai vannak (vagy inkább lehetnek), de azt gondolom, ugyanúgy, mint bármilyen más táplálék vagy ital esetében, mértékkel való fogyasztás mellett egy egészséges embernél a kávé nem okozhat problémát. Nálam biztosan nem okozott!

Ami még szintén kedves a szívemnek, az a kávézók hangulata, amiből az én esetemben nem születnek írói remekművek, de egy kicsit mindig kiszakadok a rohanásból. Egy jó kávézó, cukrászda vagy bisztró esetében már akkor lelassul az idő, amikor belépek az ajtón, keresek egy kellemes asztalt, elhelyezkedem, és bár tudom, mit szeretnék, mégis megnézem az itallapot, majd megrendelem a kávét. Mire kihozzák, már kicsit otthon érzem magam, és felkészülök az első kortyra, majd felemelem a poharat. Először az kávé illatát érzem, aztán a forróságát, és végül az ízét, ez az én pillanatom.

Eddigi tapasztalataim azt mutatják, minden héten van egy hétfő, csak néha keddre vagy szerdára esik. A télvégi hónapokban még lassabban tudja felpörgetni magát az ember a hétkezdésre, ezért elintéztem, hogy Hegyvidék Kártyával februárban minden hétfőn kedvezményesen kapjuk a kávét ezeken a helyeken:

Larus Étterem, 1124 Budapest, Csörsz u. 18/B
50% kedvezmény espresso, ristretto, espresso macchiato, hosszú kávé, cappuccino, café latte, café macchiato fogyasztásra!

Clock Pub & Restaurant, 1123 BUDAPEST, NAGYENYED U. 3.
20% kedvezmény minden kávé termék árából!

Gondoltam azokra is, akik nem szeretik a kávét! Őket ezeken a hétfőkön mindenféle finom, hagyományos és paleo, vagy akár gluténmentes sütik várják 15% kedvezménnyel itt:

Major Cukrászda, 1122 Budapest, Maros utca 14

Én mindegyik helyre ellátogatok, ott találkozunk!

 

Ajánló
Ajánló
Miért lett fióka a Fióka?

Miért lett fióka a Fióka?

A Városmajor az egyik kedvenc helyem a kerületben, és akár télen, akár nyáron egy kiadós...

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Akik ismernek, azok tudják, hogy a kávé mellett a csokoládé is a nagy kedvenceim közé...

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

Én már megnéztem a jövő nyári műsorokat, és azt kell, hogy mondjam, sok olyan program...