Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-09-10

Jelen és jövő a Hegyvidéken

Jelen és jövő a Hegyvidéken

Az eddigi visszajelzéseitek alapján úgy tűnik, szerettek olvasni a Hegyvidék történetéről, az épületekről, az itt élt híres emberekről, ezért arra gondoltunk, hogy a múlt mellett most ősszel bemutatjuk a kerületünk jelenét és jövőjét is. 

Átalakuló környezetünk

Nem kell messzire menni ahhoz, hogy meglássuk az átalakulásokat környezetünkben, legyen szó akár a MOME új kampuszáról vagy a Testnevelési Egyetem megújulásáról. Mindkét beruházás sokat jelent nekünk itt kerületi szinten, de a későbbiekben itt tanuló fiatalokon keresztül nagy hatással lesz tágabb környezetünkre, sőt, még határainkon túlra is.
Az őszi különszámban kiemeljük a legfontosabb változásokat, és hamarosan itt, az online magazinban is elolvashatjátok a két intézmény vezetőivel készült teljes riportot.

Most kezdődik

Nemcsak a fiatal pályakezdők, hanem az újrakezdők számára is fontos tippeket adunk, hogyan lehet bejutni a nagyobb cégekhez, mire figyeljenek oda az önéletrajzuknál, és ha már bekerültek a céghez, akkor például milyen öltözködési szabályokat kell majd betartaniuk. Ahhoz is adunk néhány ötletet, mit érdemes megfontolni, ha a továbbtanulás, illetve a munka elkezdése között kell döntést hoznunk.

Ebben a számban bemutatunk négy olyan fiatalt, akik valamilyen módon kötődnek a Hegyvidékhez. Török Orsi, aki itt él a kerületünkben, jelenleg marketingesként dolgozik, de hobbija, a cukrászkodás miatt már az „Idesüss!” műsorában is szerepelt. Stábel Szofiról, pontosabban a Németvölgyi Általános Iskola általa edzett kis táncosairól már írtunk korábban, de most Szofit mutatjuk be nektek. Harmadikként a MOME rektori díjával idén végzett Kocsis Mátéról olvashattok, aki kitűnő tanulmányi eredménye mellett a Wellhello dobosa is. Véletlen egybeesés, hogy még egy Máté szerepel a bemutatott fiatalok közt, akinek egy sérülés miatt kellett újragondolnia, hogy mit szeretne csinálni, ami annyira jól sikerült, hogy Hódosi Máté azóta a „Konyhafőnök” TV műsorban második helyezettként végzett.

A holnap megoldásai

Tavaly került először megrendezésre a Hegyvidéki Autómentes Nap, és mivel nagyon kedvező fogadtatásra talált, így egy napra, szeptember 30-án idén is a gyalogosok vehetik birtokba az autós forgalom elől lezárt Csörsz utcát.

A rendezvényen olyan környezetbarát megoldásokat is megismerhettek, amelyek ma még csak kisebb körben elérhetők, de szerencsére egyre inkább terjedőben vannak. Ilyen például a MOL LIMO autómegosztó szolgáltatás, amely segítségével már egyetlen megosztott autó is öt-tíz magángépjárművet helyettesíthet. A módszer ugyanazon az elven alapul, mint a közbringázás, például a magyar fővárosban oly népszerű MOL Bubi. De találkozhattok még az e-Mobi Nonprofit Kft. jóvoltából elektromos rollerrel, e-bike-kal, monster rollerrel, segwayel vagy hoverboarddal is.

Most is lesznek a kisebbeknek szóló zenés programok is, amilyen például a már hagyományos, és nagyon népszerű Halász Judit koncert, vagy a Kifli zenekar és a Söndörgő koncertje is.

Időszakos kedvezmények

Természetesen most sem maradtok időszakos kedvezmények nélkül, a nyomtatott különszámban több, a témáinkhoz kapcsolódó szolgáltatást vehettek igénybe olcsóbban!

A Hegylakó Magazint keressétek szeptember 14. után a postaládátokban, vagy az Önkormányzat ügyfélszolgálatán (Böszörményi út 23-25.), illetve a MOM Kultban, a Barabás Villában, a Lóvasútnál, és a MOM Sportban.

Ezen kívül a megnyitó után a Hegyvidéki Kulturális Szalonban, amely megújulásáról szintén szólunk, is találtok majd a magazinból.

Jó olvasást!

Ági

u.i.: Ha nem a XII. kerületben laksz, de szeretnél belenézni a magazinba, akkor kattints: IDE

Ajánló
Ajánló
Miért lett fióka a Fióka?

Miért lett fióka a Fióka?

A Városmajor az egyik kedvenc helyem a kerületben, és akár télen, akár nyáron egy kiadós...

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Karácsonyi csokibonbon készítő foglalkozás

Akik ismernek, azok tudják, hogy a kávé mellett a csokoládé is a nagy kedvenceim közé...

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

A legjobb karácsonyi ajándék kultúrakedvelőknek!

Én már megnéztem a jövő nyári műsorokat, és azt kell, hogy mondjam, sok olyan program...