Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-05-25

Anyák, nagymamák és boldog, szép szerelmek – tavaszi könyvek hölgyeknek

Anyák, nagymamák és boldog, szép szerelmek – tavaszi könyvek hölgyeknek

Ebben a hónapban köszöntöttük az édesanyákat, ezért nagyon is helyénvaló, hogy róluk szóló könyvekkel kedveskedjünk magazinunk olvasóinak. Az izgalmas olvasmányok hősei között lesz olyan is, aki mindenáron ki akar törni az aranykalitkából, míg mások egyszerűen csak szeretetre és nyugalomra vágynak. Szép könyvek a lustálkodós, napfényes délutánokra.

Májusi összeállításunkat kezdjük két olyan különleges emlékkönyvvel, amelynek nagy hasznát láthatjuk a hónap első vasárnapján. Elma van Vliet, a világszerte ismert holland író két kötete új, ünnepi kiadásban jelent meg. 
 
Elma abból indul ki, hogy mindannyiunk életében vannak nagyon fontos emberek. Akad közöttük olyan, akit azért szeretünk, mert mindig is ott állt mellettünk, mások viszont abban segítettek az életünk során, hogy önmagunk lehessünk.

Az anyukák és a nagymamák tiszta szívből, megkötések nélkül szeretnek minket. Az Anya, kérlek meséld el nekem! egy kreatív ötletekkel telezsúfolt, különleges emlékkönyv.

Amikor meglepjük vele édesanyánkat, azzal az egész családnak, így önmagunknak is ajándékot nyújtunk át. Kérjük meg az anyukánkat arra, hogy válaszolja meg az új könyvében található kérdéseket. Ossza meg velünk élete csodálatos élményeit, esetleg a fényképeit. Ha pedig ezekkel megtelt a könyv, ha választ adott minden megható kérdésre, akkor mutassa meg nekünk, hogy minden gyermeke, az egész családja örülhessen neki!

Az ilyen szellemes alkotás nagy segítség az olyan korban, amikor a hétköznapok során sokan elfelejtik elmondani a legfontosabb embertársainknak, hogy mennyire szeretik őket. A különleges emlékkönyv segít abban, hogy ez ne történhessen meg velünk.

A szerző másik műve, a Mama, kérlek meséld el nekem! pedig a nagymamáknak lehet szép ajándék. Ebben emlékeket adunk és kapunk ajándékba. Kérdések tárják fel a múltat, és segítenek megismerni a saját családunkat.

A nagymamák csodálatos lények! Rengeteg mindent tudnak a múltról, a világról és rólunk. Hosszú életük során rengeteg értékes tapasztalatot gyűjtöttek össze. Ezeket most megoszthatják a gyermekeikkel és az unokáikkal. Remekül fognak szórakozni, amíg otthon, a szobájukban ülnek, de akkor is, ha a családjuk társaságában tölthetnek el egy vidám órát.
 
Levél egy ismeretlen nagymamától

Lucinda Riley angol író különleges lányok és asszonyok történeteit meséli el világszerte népszerű regényeiben. A Napnővér hőséről, Electra D’Aplièse-ről mindenki azt hiszi, hogy csodálatos és boldog az élete, hiszen mindene megvan, amire csak vágyhat. A világhírű modell otthonosan mozog a gyönyörű és gazdag emberek köreiben. A mélyben azonban sötét áramlatok leselkednek rá. Electra egyre kevésbé találja a helyét, főleg azóta, hogy az apja, a titokzatos milliárdos meghalt. A múlt számos titkot rejt: ezek egyike, hogy 

Electra és nővérei nem az elhunyt férfi vér szerinti gyermekei, hanem örökbe fogadta a lányokat. Az érzelmes ifjú nő képtelen feldolgozni az egyetlen olyan ember elveszítését, aki valaha is szerette. Gyengének bizonyul, összeomlik, és az alkoholban meg a drogok között próbál enyhülésre lelni. Miközben a körülötte élők az egészségéért aggódnak, Electra váratlanul egy megdöbbentő levelet kap, mégpedig egy ismeretlentől. A levél írója azt állítja, hogy ő a nagymamája.

Cecily Huntley-Morgan a második világháború előestéjén menekült el New Yorkból Kenyába, a keresztanyjához, mert azt remélte, hogy ott találhat gyógyírt összetört szívére. Magányosan járja az erdőt, ahol találkozik egy fiatal nővel. Olyan ígéretet tesz neki, amitől mindörökre megváltozik az élete, és ez eldönti Electra sorsát is.
 
Egy csodálatos szerelem

Sándor Iván, a József Attila-, Márai Sándor- és Kossuth-díjas író, esszéista és kritikus tavasszal ünnepelte kilencvenedik születésnapját. Ebből az alkalomból jelent meg a hosszú élete emlékeit összefogó, a Budapestet, Párizst és Athént bemutató, Amit a szél susog című regénye. Z, az író emlékeit olvasva sétálhatunk az Akropoliszon, a párizsi múzeumokban, Bécsben, az ottani Hősök terén, a Szajna partján és persze a budapesti utcákon. Miközben átéljük a 20. század magyar és európai történelmét, kibontakozik előttünk egy csodálatos, nagy szerelem krónikája.

Élete társa, Liv ugyanis mindenhová elkísérte a múlt és a jelen határán bolyongó írót. Sándor Iván 1955-ben vette feleségül társát, Sebők Eleonóra Zsuzsát. E spirituális utazást azt teszi különlegessé, hogy útközben számos vezető csatlakozik a vándorhoz. Görögországban egy fiatal rendező, itthon egy történész, Párizsban pedig egy magyar zenei szakember. Olyanok kísérik el az utazót, akik szeretnék jobban megérteni a világunkat.
 
A boldogság nyomában

Elizabeth M. Gilbert nevét világszerte ismerik a női olvasók. Az amerikai író regényeivel, elbeszéléseivel, életrajzi írásaival sokunkat tett boldogabbá, és könyvei felkerültek a nemzetközi sikerlisták élére. Az Ízek, imák, szerelmek című önéletrajzi alkotásában egészen különleges, spirituális utazásra indul. A történet hőse egy olyan fiatal nő, akinek látszólag minden sikerült. Liz egy álomszép házban él, körülrajongják, mivel sikeres írónő, a férje pedig tekintélyes, gazdag ember. Mindezek dacára valami nincs rendben az életével. Hiába a luxus, a fényűzés, Liz nem boldog.
 
A sors azonban ennél többet tartogat számára. Úgy dönt, hogy kilép az aranykalitkából. Elege van abból, hogy mindig másoknak kell megfelelnie. Lassan megérti, hogy kénytelen lesz elengedni a jelenét, ha meg akarja találni a boldogságot. Amikor az élete az egyik pillanatról a másikra összeomlik, elszántan nekivág a magasabb szférák felé vezető spirituális utazásnak.
Szakít a férjével, és elköltözik otthonról.

Olaszországban, Indiában és Indonéziában keresi az önmaga felé vezető titkos ösvényeket. Egyéves világ körüli útra indul, mert tudni akarja, ki is ő valójában. Tüzes, olasz szépfiúk, lángoló tekintetű indiai spirituális mesterek, földöntúli erejű indonéz gyógyítók várnak rá. Liz történetét filmre vitték, és a fiatal nőt, akiben mi is önmagunkra ismerhetünk, Julia Roberts játszotta el.

Az új kiadás előszavában Elizabeth Gilbert személyes üzenetben köszönti az olvasóit. A humoros, mély érzelmekkel teli spirituális utazás leírása nem véletlenül lett kultikus olvasmány. Rengeteg boldogságra váró lánynak és asszonynak segített, olyanoknak, akik talán már hosszú ideje arról ábrándoznak, hogy kikerüljenek a szürke hétköznapok fogságából.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...