Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-06-16

Ússzunk újra – hamarosan már a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban is

Ússzunk újra – hamarosan már a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban is

Az egyre melegebb időjárás nemcsak sétára csábít, hanem mind többször felidéződnek bennünk a nyári élmények is. A nyár pedig elképzelhetetlen strand nélkül, amihez szerencsére nekünk itt van a MOM Sport.

A pandémia miatti kényszerintézkedések miatt 2020 márciusának közepén a MOM Sport és Uszoda is bezárta kapuit, azonban az intézkedések enyhítése, majd feloldása után újra élvezhetjük az intézmény által nyújtott szolgáltatásokat. Sőt, mivel a kényszerpihenő alatt csak a vendégek előtt voltak zárva a kapuk, így a szükséges felújításokat el tudták végezni.


Megújuló terek

A látványosabb megújulás részeként sor került a belső medencetéri burkolat javítására, valamint a medencékhez kapcsolódó uszodagépészet felújítására és javítására is. Természetesen a kellemes kikapcsolódáshoz szükséges háttérberendezéseket is alaposan átvizsgálták, és a vendégek kényelmét már megújult kazánház és hűtési rendszer szolgálja. A nagyobb biztonság érdekében pedig elvégezték a szükséges javításokat az elektromos hálózatban, a tűzjelző berendezéseket pedig újakra cserélték.

Még nagyobb biztonság

Ahogyan azt már mindenki tudja, a MOM Sport és Uszoda vize UV technológiával antibakterializált és előtisztított, ezért az átlagos uszodákhoz képest kevesebb, mint a fele mennyiségű vegyszert használnak! A modern, minimál stílusú, jól felszerelt és az általános igényeket maximálisan kielégítő, 1.000 m² alapterületű uszoda korábban elsőként nyerte el Budapesten a Magyar Fürdőszövetség 5 csillagos nemzeti védjegyét.  A beltéri tanmedence hőmérséklete 33C°, a szintén beltéri 25 méteres medence vizének hőmérséklete 27 C°, míg a kültéri 33 méteres medence vizének 27- 28 C° hőmérsékletű.

Mindemellett sor került a légkezelő gépek és csatornák tisztítására, fertőtlenítésére és csíramentesítésére is. Az uszoda területén mind az üzemeltető, mind pedig a vendégek számára továbbra is érvényesek a koronavírussal kapcsolatban bevezetett korlátozások és óvintézkedések!

Új vezetés

2019 decembere óta a kerület közfeladatait ellátó Hegyvidéki Sport nonprofit Kft. mellett Móczán Mónika már a rendezvénycsarnokkal, uszodával, kültéri medencével és számos egyéb helyiséggel ellátott MOM Sport komplexumot is ügyvezetőként irányítja.

Móczán Mónika 2015. január 1. óta vezeti a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft-t. Irányítása alatt jelentősen kibővültek a cég tevékenységei. Megalakult a Városmajori, a Normafa és a Gesztenyés Futóklub, amelyek mind az Aktív Hegyvidék program szerves részévé váltak. 2015 szeptemberében indult a Hegyvidéki Úszóiskola, amely kirobbanó sikerrel működik, havonta több mint 500 gyermek tanul úszni minden délután, szervezett tanfolyami keretek között. 

Ami nem változott

Jó hír a bérletesek számára, hogy a 2020.március 17. előtt váltott bérletek, a létesítmény nyitását követően, az üzemszünet hosszával egyenesen arányosan automatikusan meghosszabbításra kerülnek!

A létesítményben sportoló vendégek részére Jagelló úti parkolóban, annak telítettségének függvényében, továbbra is biztosított 3 óra ingyenes parkolás, amennyiben a parkolójegy a belépéskor a recepciónál érvényesítésre kerül. Az itt sportoló gyermekek szülei részére pedig 2 órás parkolás biztosított.

Nincs változás a büfé üzemelésével kapcsolatban, és a nyári táborok is megrendezésre kerülnek július 1. és augusztus 28. között, különböző tematikákkal: úszó, szinkronúszó, vízilabda, FitKid torna, pingpong, foci, kreatív-élmény, lego-exathlon, tánc. A tematikák heti beosztása a honlapon található.
 
Kérjük, hogy csak egészségesen látogasson el az uszodába, illetve csak egészséges gyereket vigyen a nyári táborokba!
 
Az uszodába Hegyvidék kártyával a napijegy továbbra is kedvezményes áron váltható!
 
A MOM Sport Uszoda tervezett nyitási időpontja:
2020. július első hete

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...