Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-06-19

Együtt nyaralhat a család

Együtt nyaralhat a család

A nagyszülők nagyon fontos szerepet játszanak a családok életében, sokszor például csak az ő segítségükkel tudjuk megoldani a kisebb gyerekek nyári szüneti elhelyezését. A koronavírus miatti óvintézkedések miatt azonban pont az idősebbek védelme érdekében muszáj volt távol maradni tőlük. Mostanra enyhült a helyzet, de nem árt továbbra is óvatosnak lenni, például akkor is, amikor együtt nyaral a család.


A nagyszülő - unoka kapcsolat sok szempontból értékes, mind az idősek, mind pedig a gyerekek szempontjából. A két generáció közt lévő szülők az idei évben valószínűleg a rendelkezésre álló eszközökkel, mint például a telefon vagy az internet, megpróbálták tartani a családi kapcsolatot, azonban a ténylegesen együtt töltött személyes időt ez nem tudja teljesen helyettesíteni.

Családi nyaralás

Ha szeretnénk idén nyáron minőségi időt tölteni a nagyszülőkkel, akkor néhány dologra odafigyelve ezt biztonságosabbá tehetjük.

Mitől is jó egy családi nyaralás? Attól, ha mindenki talál a saját korosztályának megfelelő elfoglaltságot, kikapcsolódási lehetőséget, és ezek mellett együtt is kellemesen lehet tölteni az időt.

Szerencsére ehhez már számos helyen biztosítanak lehetőséget, ha nem tudunk saját nyaralóba menni, vagy szeretnénk úgy kikapcsolódni, hogy ne kelljen a napi étkezéssel, takarítással sem bajlódnunk, és a nyaralás tényleg mindenki számára a kikapcsolódásról szóljon.

Hazai tájakon, biztonságosan

Több felmérés szerint az utazni vágyók nagy része idénre inkább még belföldi nyaralást tervez, ami amellett, hogy egyelőre biztonságosabbnak tűnik, mint a külföldi utazás, a nagyobb családok számára is elérhetőbb úti cél.

Magyarország gyönyörű tájai bővelkednek látnivalókban, programokban és élményekben gazdag nyaralást kínálnak. Nézzük meg például Dél-Magyarország Dráva-menti vidékének történelmi és kulturális értékekben, néprajzi hagyományokban, természeti szépségekben gazdag tájait.
 
Az érintetlen táj, a Duna-Dráva Nemzeti Park védett természeti értékei, valamint az Ős-Dráva látogatóközpont kellemes kikapcsolódást és pihenést nyújtanak a vendégek számára, felejthetetlen élménnyé varázsolva az itt eltöltött időt.

A felnőttek számára érdekes Villányi borvidék és az első Borút mellett a Siklósi vár török emlékei a gyerekeknek is izgalmas kalandokat kínálnak. Ráadásul, ha már ezen a környéken vagyunk, akkor a nyár elengedhetetlen strand élményeit sem kell kihagynunk, hiszen a mediterrán klímájú Harkány városközpontjában strand- és gyógyfürdő várja a látogatókat.

Hogyan lehet együtt a család?

A harkányi a fürdőtől nem messze található Dráva Hotel Thermal Resort-ban, minden szükséges óvintézkedés betartása mellett biztonságosan, több lehetőség is van a nagyobb családok akár szeparált elhelyezésére is, hiszen a négycsillagos hotel szobái mellett, magas színvonalú, egy- és kétszobás apartmanok is a vendégek rendelkezésére állnak. Így megoldható például, hogy napközben a szabadtéren együtt legyen az egész család, viszont az éjszakát külön helyiségben töltsék.

A szabadtéri programok széles választéka között minden generáció talál magának valót, így például akár sétálva, akár kerékpárra ülve be lehet járni a környéket. Vagy amíg az unokák a nagyszülőkkel az állatsimogató lakóit ismerik meg, a szülők a szálloda wellness világában pihenhetnek vagy épp a teniszpályán sportolhatnak.

A szálloda közelében lévő Harkányi Gyógy- és Strandfürdő pedig igazi családi fürdőhely, amely a továbbra is érvényes óvintézkedések betartásával biztonságban, 5 kültéri termálvizes strandmedencével, 13,5 hektáros ősparkjával, fedett pihenőterületekkel várja a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...