Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-06-22

Válogatott vidámságok – a Városmajori Szabadtéri Színpad programjai

Válogatott vidámságok – a Városmajori Szabadtéri Színpad programjai

Az elmúlt néhány hónap során nem volt egyszerű dolga annak, aki színvonalas és eleven színházi élményre vágyott. Szerencsére már egyre több kulturális létesítményben várják a kikapcsolódásra váró, igényes közönséget. Nekünk, „hegylakóknak” pedig még csak messzire sem kell mennünk, mert a Városmajorban a Szabadtéri Színpad könnyed vígjátékokat, izgalmas előadóesteket, koncerteket és jól ismert népszerű dallamok összeállításait vette fel megújuló programjára.


Sok olyan olvasónk van, aki az elmúlt néhány hét során türelmetlenül figyelte a híradásokat, és arra várt, mikor derül már ki végre, hogy lehet-e újra színházba, operába, balettre vagy éppen koncertekre járni. A televízió vagy éppen az internet némiképp enyhítette a kulturális programok megritkulásával járó hiányt, ám egy online közvetítésnek – legyen bár világhírű is az előadó – nincs meg az a sajátos varázsa, mint amikor személyesen mehetünk el „Thália egyik templomába”, hogy élőben nézhessük, hallgassuk meg a legnépszerűbb, jól ismert művészeket.

A nyár folyamán erre számos alkalmunk nyílik, mert a kerületünkben működő Városmajori Szabadtéri Színpad a hosszú tavaszi szünet után újra várja a nézőket. A nyári műsor számos meglepetést tartogat, és jó pár régi ismerős, például Kern András, Hernádi Judit, Kamarás Iván, Rákász Gergely vagy éppen Zséda is szerepelni fog. 
 
Jókedvű szórakozás

A nyári programok július 12-én indulnak be újra. Ezen a napon Stephen Sachs vígjátékát, a Valódi hamisítványt tekinthetjük meg. A darabot óriási sikerrel játszották az egész világban, a hazai előadás ráadásul egy különleges csemegével várja a magyar nézőket. A különc és harsány Maude szerepében Hernádi Juditot láthatjuk, a művelt és cinikus szakértőt, Lionelt pedig Kern András alakítja. E két sziporkázó humorú, lebilincselő színész neve már önmagában is garantálja, hogy kilencvenpercnyi felhőtlen szórakozás vár ránk.

A darabban eljutunk Kaliforniába, mégpedig egy lepukkant lakókocsiparkba. Itt él a munkanélküli pincérnő, Maude. A nő számára csupán egyetlen kiút sejlik fel a nyomorból: szeretné megtudni, mennyit ér élete kincse, az a festmény, amit talán a világhírű Jackson Pollock készített. Az alkotás megvizsgálását egy neves művészeti alapítvány szakértőjére, a kifogástalan modorú Lionelre bízza. A sors persze ismét közbeszól. Nem csupán a festményről derülnek ki különös dolgok, de a két szereplő múltjáról is. 

Hat nappal később, 18-án az egyik legnevesebb magyar előadóművész, Kamarás Iván áll színpadra, aki egy cseppet sem hagyományos összeállításban a múlt század leghíresebb slágereiből nyújt át válogatást a közönségnek. A Jászai Mari-díjas művész énekhangját az egész ország ismeri, hiszen nem csupán filmekben és prózai darabokban játszott főszerepet, de gyakran találkozhattunk vele zenés darabokban is. Előadásának címe, az Egy újabb fess pesti este is utal rá, hogy a Városmajorban folytatódik előző, hatalmas sikerrel játszott zenei estje.

Olyan slágerek csendülnek majd fel, mint a Villa Negra, az Odavagyok magáért, a Meseautó vagy éppen a Fogj egy sétapálcát. A dalok előadásában közreműködik az Egy Fess Band, ráadásul Kamarás Iván rengeteg kulisszatitokkal kedveskedik a dalok között a rajongóinak. Az estet neves vendégművészek, Oroszlán Szonja és Ónodi Eszter fellépése teszi még izgalmasabbá. 
 
Ezerarcú muzsika

A júliusi programajánlatban további izgalmas zenei programokat találunk. 19-én operaénekesek és filmművészek előadásában hallgathatjuk meg Mozart örökké népszerű, zseniális darabjainak sajátos feldolgozásait. A POPera összeállítói nagy fába vágták a fejszéjüket: a páratlanul tehetséges zeneszerző összes ismert operáját bemutatják, csak éppen újszerűen feldolgozva, lerövidítve. A rendezőként és karmesterként is közreműködő Philipp György szerint az opera mind a mai napig megszólítja az embereket.

Az előadás remek lehetőséget kínál arra, hogy jobban megértsük a műfajt és a klasszikus darabokat körülvevő sajátos légkör hagyományait. A közreműködők között ott találjuk Sereklyei Andreát, Balogh Esztert, Csapó Józsefet, Erdős Attilát, Najbauer Lórántot, Csizmadia Orsolyát és Mózes Zoltánt.

Július 25-én Rákász Gergely orgonaművész lép fel. Az egyedi látásmódú, lendületes, fiatal előadót már több mint ezer alkalommal láthatták és hallhatták Európa és Amerika legnevesebb koncerttermeiben. A Hegyvidékre a Lords of the Organ sorozat negyedik részével tér vissza. Nagy gonddal válogatta ki a felhangzó műveket: az a célkitűzés vezérli, hogy minél szélesebb közönséget ismertessen meg a magas művészettel és a klasszikus művekkel. Felhangzanak Bach, Frank, Fucik, valamint Beethoven legismertebb dallamai. 

Július 31-én a hazai jazzélet igazi óriására, Benkó Sándorra emlékezünk, aki 1957-ben alakította meg együttesét, a Benkó Dixieland Bandet. Évtizedeken keresztül számtalan sikert aratott a magyar és a külföldi fesztiválokon, színpadokon. A Benkó Sándor 80 emlékkoncerten többek között Zséda és Molnár Gyula klarinétművész tiszteleg a kiemelkedő pályatárs emléke előtt. 
 
Vidám darabok

A Városmajori Szabadtéri Színpad programja számos további ínyencséget tartogat. 22-én Ray Cooney vígjátéka, az Apa csak 1van következik. A nézők remek karakterekre, fergeteges fordulatokra és szellemes párbeszédekre számíthatnak. A Vidám Színpad előadását Márton András rendezi.

Július 28-án a Veszprémi Petőfi Színház művészei adják elő Ivan Menchell komédiáját, a Sírpikniket. A darabot Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai-díjas művész rendezi. Olyan vígjátékot állít színpadra, ami nem egyszerűen csak szórakoztat, de megmutatja a legmélyebb érzelmeket is. Tanúi lehetünk annak, hogy a legkülönfélébb rokonszenves emberek miként küzdenek a magánnyal, és hogyan próbálják meg visszahozni az életükbe az elhalványuló szeretetet. 

A budapesti kulturális intézmények programja folyamatosan változik. Szerkesztőségünkben igyekszünk mi is nyomon követni az eseményeket, bejelentéseket, hogy a legfrissebb információval szolgálhassunk. Az elmúlt hónapok sajátos helyzete miatt azonban érdemes a jegyek megvásárlása előtt kapcsolatba lépni az adott intézménnyel, színházzal, koncerthellyel, és meggyőződni arról, hogy a meghirdetett esemény időpontja nem változott-e meg.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...