Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-07-15

Újra Színházi Szemle a Városmajorban

Újra Színházi Szemle a Városmajorban

Ismét a legjobb vidéki és határon túli szórakoztató, klasszikus, magas művészi igénnyel színre vitt előadások érkeznek a Városmajori Színházi Szemle fővárosi seregszemléjére, amelynek programja az idén is különös kincseket rejt. A kedvelt és széles körben népszerűséget élvező színházi esemény idei versenyprogramjában a miskolci, győri és tatabányai, valamint a határon túli magyar teátrumok képviseletében a szabadkai, temesvári és nagyváradi színházak izgalmas előadásai és rendezései kerülnek színre. 


Az eredetileg júniusra meghirdetett programot, tekintettel az idei rendhagyó körülményekre, új időpontban, a nyár végén, illetve szeptember első felében, augusztus 24. és szeptember 11. között láthatja a nagyérdemű a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
 
A Városmajori Színházi Szemle minden nyáron remek alkalmat teremt, hogy a főváros közönsége is találkozhasson a legjobb vidéki és határon túli előadásokkal. A verseny programjában most is a legjobb zenés, szórakoztató és klasszikus előadások mutatkoznak be a Városmajori Színpadon. A Szemle, mint figyelemre méltó szakmai esemény békeidőben is a színházkedvelők nyári oázisaként funkcionált, ami hatványozottan igaz a karantén nélkülözéssel teli hónapjait követően.
 
Vidékről Budapestre
 
Krimi, dráma, bohózat, szerelmi história, vígjáték és halhatatlan klasszikusok: a program közös nevezője most is a minőség. Az idei szemlét a tatabányai Jászai Mari Színház - Népház társulata egy autista fiúról szóló izgalmas és megható történettel nyitja meg: A kutya különös esete az éjszakában című darab Guelmino Sándor rendezésében augusztus 24-én lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon. 
 
A Miskolci Nemzeti Színház társulata augusztus 26-án, a Mohácsi testvérek Shakespeare nyomán írt és nem súlyosabb témáról, mint a gyűlöletről szóló vígjátékával, A velencei kalmárral térnek vissza a fővárosi szemlére. A Győri Nemzeti Színház egy örökzöld Agatha Christie krimivel, a Váratlan vendéggel és ígéretes szereposztással zárja a szemle augusztusi programját. 
 
Határainkon túlról
 
Igazi meglepetés lesz a temesvári és nagyváradi teátrumok két-két előadása szeptember elején: egy teljesen valószerű játék az őrületről, azaz Pirandello IV. Henrike, a megkerülhetetlen alapkérdéssel: honnan tudjuk, meddig tart a normalitás, és hol kezdődik a téboly, illetve Mladenovic újragondolt meséi egy mesék nélküli, titoktalanított és összeszemetelt világról, azaz a Hattyúk tava újratöltve.

Mindezekről és mindezeken két egymást követő estén, szeptember 3-án és 4-én együtt töprenghetünk és mulathatunk a temesvári társulat kiváló színészeivel. 
 
A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szép Ernő híres-neves és szerelmetes históriájával a Lila ákáccal érkezik szeptember 7-én. A két utolsó szemlés előadás a nagyváradi Szigligeti Színház társulatának remeklése lesz, akikkel szeptember 9-én az elmésségéről és rekeszizomszaggató futamairól ismert Heltai Jenő Naftalinját élvezheti a budapesti közönség.

A szemlezáró előadásra pedig szeptember 11-én kerül sor A mizantróppal, ami ugyancsak gyűlöletkomédia, méghozzá Novák Eszter rendezésében, és amelyről nem könnyű eldönteni, hogy nevessünk vagy inkább sírjunk rajta – illetve önmagunkon.
 
Az idei szemle könnyed, ugyanakkor igényes szórakozást ígérő darabjait szakmai csapat válogatta az elmúlt évek legjobbnak ítélt, nem budapesti kőszínházi kínálatból, alkalmazkodva a városmajori színpad technikai lehetőségeihez. A résztvevő előadásokat elbíráló szakmai zsűri több kategóriában oszt ki díjakat, a zsűri tagjainak névsorát későbbi időpontban közlik.
 
További információk és jegyek: www.szabadter.hu

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...