Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-07-21

Küzdelem a boldogságért – könyvcsokor hölgyeknek

Küzdelem a boldogságért – könyvcsokor hölgyeknek

Összeállításunkban remek olvasnivalók várják mindazokat, akik kedvelik a különös, ragyogó világokat és az izgalmas, árnyalt hősöket. Nagyszerű írók olyan ügyesen megszőtt szálú történeteit gyűjtöttük csokorba, amelyeket kézbe véve az olvasó legszívesebben elő sem bukkanna a lenyűgöző világokból.

Az izgalmas könyvek szép példákat mutatnak arra, hogy miért fontos ragaszkodni az álmainkhoz, és még akkor sem szabad feladni a küzdelmet, ha látszólag az egész világ összeesküdött ellenünk.

Sophie Mackintosh brit regényíró nevét két évvel ezelőtt ismerte meg a világ. Kezdetben a költészet érdekelte, később a próza felé fordult. Az idén jelent meg Kék sorsjegy című felkavaró disztópiája. Az elgondolkodtató történet az anyaságról szól.
 
Megható és fontos kérdéseket vet fel a szabad akaratról, a sorsról, valamint a bennünk élő vágyakról. Az olvasó eljuthat egy nagyon különö
s és cseppet sem barátságos világba: itt él a történet főszereplője, Calla. Akárcsak minden más lány, ő is pontosan tudja, mit vár el tőle a kötelesség. A felnőtté válás küszöbén, az első menstruációs vérzés után minden leánynak jelentkeznie kell a sorslottó irodájában. A véletlen fogja eldönteni, hogy milyen élet vár rá. Akinek fehér színű sorsjegy jut, annak lehet gyermeke.

A könyv címében is szereplő kék sorsjegy viszont egészen másfajta életet ígér. Calla rendkívül nehéz helyzetben találja magát. Döntenie kell: elfogadja a szabályokat vagy inkább az ösztönei szavára hallgat? Mennyire tudja megőrizni az ember az egyéniségét egy elnyomó, még a gondolatainkat is szabályozni akaró rendszerben? Calla szeretne boldog lenni, de vajon lehetséges-e a boldogság, ha nincs joga a szabad választáshoz? Ha nincs joga egy saját gyermekhez?
 
Egy macska és a szerelem

Melinda Metz amerikai író könnyedén mozog a serdülők és a felnőttek világában. A nevét nem csupán a regényei, de jó néhány tévésorozat miatt is jól ismerik. Új könyvében, a Cirmos-hadműveletben egy csalódott ifjú hölgy megpróbáltatásairól és kalandjairól mesél.

Jamie életéből hiányzik egy megbízható, stabil társ. Még mindig szingli, és ez cseppet sem tetszik neki. Az elmúlt évek során többször is csúnyán megégette magát. Volt már dolga csak magával törődő pasival, olyan férfival, aki elfelejtette megemlíteni, hogy felesége van, meg olyannal is, aki nem volt hajlandó elkötelezni magát senki mellett. Egyetlen hű társa MacGiver, a cirmos macska.

Ez az állat nem egy hétköznapi négylábú. Amikor felismeri, hogy mi miatt szenved a gazdája, azonnal a tettek mezejére lép. Megpróbálja összeboronálni Jamie-t a jó fej szomszédjukkal, akinek van két nagyon kellemetlen tulajdonsága. Először is egy kutyával él együtt, másodszor pedig esze ágában sincs randizni. Persze ha egy macska valamit a fejébe vett, arról nem lehet lebeszélni. Kezdetét veszi a Cirmos-hadművelet, és a szerelem puha tappancsokon érkezik.
 
Rémálom vagy valóság?
 
Charlotte Link német írót hazájában nem véletlenül tartják a legbefolyásosabb kortárs alkotók egyikének. Az idei nyár egyik meglepetése volt a Rossz döntés című könyve.

A főszereplő Simonra életveszélyes kalandok zúdulnak, pedig korábban csak arra vágyott, hogy nyugodtan tölthesse el a karácsonyt a gyermekeivel. Arról álmodozott, hogy Provence-ban vár rá néhány kellemes és békés nap. Az élete azonban kedvezőtlen fordulatot vesz. A gyerekei nem akarnak vele menni karácsonyozni, és a barátnője is elzavarja. A francia Riviérára megérkezve rövid időre akár úgy is tűnhetne, hogy véget érnek a bajok, ám itt a vakvéletlen elé sodor egy nagyon különös lányt. A zavarodott ifjú nő azt állítja, hogy rossz emberek üldözik, és emiatt menekülés közben önvédelemből meg kellett ölnie valakit.

Nagy kérdés, hogy ebben a helyzetben mit lehet tenni. Simon végzetes döntést hoz. Segít a lánynak, de ezzel lecsap rá egy rémálom minden szörnyűsége. A történet szálai átjárják Európát, és egészen Kelet-Európáig vezetnek. Kiderül, milyen iszonyatos sors vár azokra a fiatal nőkre, akik egy jobb élet reményében nyugatra mennek, ám ott besétálnak a lelkiismeretlen gazemberek csapdájába.
 
A boldogság kapujában

Paige Toon író gyermekkorában bejárta a fél világot, mivel az apukája egyfolytában költöző autóversenyző volt. Sokáig újságíróként dolgozott, de ma már minden idejét romantikus regények írására szenteli. Az Öt év múlva című történetében a szerelem kiolthatatlan lángjairól ír.
Nell és Van kisgyermekként találkozott. A szüleik egymásba szerettek, ám a boldogságuk nem tartott sokáig, mert egy tragédia szétszakította a családot. A gyerekek öt év elteltével ismét találkoztak egymással. Kamaszként egészen más szemmel tekintettek a másikra, mint azelőtt. Akárcsak a szüleik, ők is erős vonzalmat éreztek egymás iránt.

A sors különös, kegyetlen játékot játszott velük. Ötévente újra és újra közel kerültek egymáshoz, de nem vallhatták meg az érzelmeiket és nem lehettek boldogok. Hosszú időn keresztül szenvedve keresték a boldogságot és a lehetőséget arra, hogy az igazi társuk oldalán haladhassanak a jövő felé vezető úton. A könyv egy lélekmelengető írás az elfogadásról, a türelemről és a szeretet mélységéről.
 
Boldogtalan gazdagság

Mary Alice Monroe amerikai íróról tudni lehet, hogy nagyon fontosnak tartja a környezetvédelmet és elszántan küzd azért, hogy egy élhető, egészséges világot hagyjunk a gyermekeinkre. Izgalmas regényeiben többnyire erős nők a főszereplők. Az elmúlt évtizedek során számos díjjal tüntették ki, könyveiből pedig sikeres filmek, feldolgozások is készültek. A Tengerparti emlékek című regényének hősnője látszólag tökéletesen boldog. Olivia élete olyan, mint egy tündérmese. Van két gyönyörű gyermeke, csodálatos otthona, és a férje előkelő ügyfeleit is mindig lenyűgözi, amikor háziasszonyként fogadja őket a fényűző partikon.

A fiatal nő azonban hamarosan rádöbben arra, hogy gyűlöli ezt az aranykalitkát. Nem kér a gazdagságból, a pezsgő, de felületes társasági életből. Egy tengerparti kisházban érzi igazán otthon magát, ahol nem kell képmutatóan viselkednie, és senki sem kényszeríti hazudozásra. Ezen a paradicsomi helyen minden figyelmét a gyerekeinek szentelheti, meg régi kedvenceinek, a teknősöknek. A békés nyári hétköznapok akkor kavarodnak fel, amikor megérkezik a tengerpartra Russell, a lelkiismeretes biológus. Mind a ketten nagyon fontosnak tartják a környezetvédelmet és a teknősök megmentését.

Elkerülhetetlen, hogy a magányos, szenvedő szívek lángra lobbanjanak. Először barátság alakul ki közöttük, majd pedig perzselő szerelem. A boldogságuk azonban nem tarthat örökké. A nyár végén Oliviának haza kell térnie az aranykalitkába. Vajon hajlandó szakítani hűtlen és kapzsi férjével, megkockáztathatja azt, hogy hirtelen elszegényedjen? Ha ugyanis a szerelmet választja, minden másról le kell mondania. Talán még a gyermekeiről is!

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...