Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-08-31

Kezdődjön jól az ősz! – A Városmajori Szabadtéri Színpad előadásai

Kezdődjön jól az ősz! – A Városmajori Szabadtéri Színpad előadásai

Budapesten a nyári kulturális életben fontos szerep jut a Városmajori Szabadtéri Színpadnak. Az intézmény munkatársai és az itt fellépő művészek szeptember első két hetében is változatos programmal, koncertekkel, vidám és elgondolkodtató előadásokkal várják a közönséget. 


Sajnos a 2020. 08. 28 - i kormánydöntés értelmében a határon túli társulatok Magyarország területére nem léphetnek be, ezért a 2020 - as Városmajori Színházi Szemle programsorozatot félbe kellett szakítani. A jegyek visszaváltásáról később a szabadter.hu oldalon adnak tájékoztatást.
 
Szeptember elején remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz a Városmajorba látogató színházrajongókhoz. Ha egy kellemes indiánnyár vár ránk, akkor nem lesz semmi akadálya annak, hogy zavartalanul élvezzük Dés László,  Palya Bea, a Múzsák tásulat és a Karinthy Színház fellépéseit, előadásait.
 
Nagy magyar slágerek és musical
 
Szeptember 5-én, illetve szeptember 6-án lép fel a magyar zenei élet legendájának számító Dés László Musicalek, filmzenék, nagy slágerek és dzsessz lemezek sora fűződik a nevéhez. Pár éve ő maga is kilépett a nyilvánosság elé a saját magának írt dalaival, leült a zongorához, és énekelni kezdte az új és a már régóta ismert számokat. 2018-ban jelent meg Az éjféli járat címmel első szólólemeze, amely átütő sikert aratott, néhány hónapon belül platinalemez lett.
 
2020-ban új műsorral, a régi nagy slágerekkel és vadonatúj dalokkal kezd újra koncertezni, a koncertek címe az egyik legnagyobb slágere, a Legyen úgy! De elhangzik majd természetesen a Nagy utazás, a Vigyázz rám, az Olyan szépek voltunk és a mára már kihagyhatatlanná vált dal a Pál utcai Fiúk musicalből, a  Mi vagyunk a Grund! is. Dés László vendége ezúttal Szinetár Dóra lesz, akivel korábban már dolgozott együtt, hiszen a Valahol Európában című Dés musical női főszerepét évekkel ezelőtt ő játszotta.
 
Szeptember 12-én azt láthatjuk, ahogy Alice eljut Csodaországba. A Múzsák társulat és a Váci Dunakanyar Színház közös produkciójának Bánfi Kata (Alice) a főszereplője. Az előadás rávilágít arra, hogy Csodaország valójában itt van körülöttünk, benne élünk, és ha megtanuljuk látni, és észre venni a létezés mindennapi nagyszerűségét, kalandosságát, jobban megértjük önmagunkat, valamint a minket körülvevő világot. Az előadást mindenkinek ajánljuk, aki a musicalek iránt érdeklődik 9 éves kortól 110 éves korig.
 
Ugyanezen a napon este áll színpadra Palya Bea és zenekara. A napkelet és a nyugat között lebegve egy sokszínű zenei világban tárul fel az énekes lenyűgöző tudása, akinek meghallgathatjuk legfontosabb és legsikeresebb dalait. Köztük a legnagyobb Youtube nézettséget elért Szabadon, a közönséget transzba ejtő Suttognak a vének, a magával ragadó Szaladós, az újrakezdés himnusza, a Hazatalálok én, a virtuóz hálaének, a Volt szeretőm, a női ősöket egybeterelő Hívlak téged vagy épp a táncra hívó Egész nap. De olyan slágerek is helyet kapnak, mint a Hoppá vagy a Stop és a születőben lévő új, életet ünneplő dalok is folyamatosan kerülnek be a repertoárba.
 
A magyar ponyvaregény gyöngyszemei
 
A szeptemberi produkciók sorozata 13-án este a Nézőművészeti Kft. és a Karinthy Színház közös „spaklibohózatával” ér véget. Az előadáson Rejtő Jenő (Mucsi Zoltán) is színre lép, akárcsak Piszkos Fred, a Herceg, Vöröskarom és a kihagyhatatlan Fülig Jimmy. 
 
„Azt kérdezi az orvos:
-Az apja miben halt meg?
-Kocsmában. Heveny lövöldözés meg ilyesmi.
-Iszik?
-Most hogy meghalt, nem hiszem.
-És dohányzik?
-Nem tudom, inkább innék valamit.
-De nem kínáltam.
-Elég baj, mert dohányzom.
-Dolgozik?
-Nem.
-Hogyhogy?
-Tavaly Szingapúrban loptam egy kockás zakót, és azóta úgy érzem úrnak születtem. Elhatároztam, hogy többé nem dolgozom.
-Miért, azelőtt dolgozott?
-Nem, de hiányzott az elhatározás.”
 
Nevetés, paródia, szellemes vicc és egy felszabadító jutalomjáték várja Rejtő Jenő rajongóit A piszkosak-ban.

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...