Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-09-18

Szépítő növények – Ápoljuk a bőrünket, és őrizzük meg az egészségünket!

Szépítő növények – Ápoljuk a bőrünket, és őrizzük meg az egészségünket!

A természet bőkezűen ontja kincseit. Ha ismerjük a növények titkait, és okosan felhasználjuk őket, nagyszerű eredményeket érhetünk el bőrünk szépségének és egészségének megóvásában. Bár a tudomány újabb és újabb bőrtökéletesítő hatóanyagokat fedez fel, a természetes megoldások napjainkban legalább ilyen népszerűek. 


Ráadásul bármilyen szépítő természetes hatóanyagot keressük, a Király Gyógynövénytár webshopjában mindegyiket megtaláljuk. Nézzük melyiket mire ajánlják:

Aloe vera

Ez a sivatagi növény a liliomfélék rendjébe tartozik, és már évszázadok óta használják kozmetikumként. Gyakorlatilag mindenféle bőrtípushoz ajánlható. Bőrápoló szerként a növény belsejében található kocsonyás anyagot, színtelen gélt használják fel.

A bőrre felkent gél a bőr nedvességét pótolja, ezenkívül hűsítő, nyugtató, gyulladásgátló hatása van.
 
Teafaolaj

A problémás bőrűeknek készült termékekben találkozhatunk a teafaolajjal. A teafa leveleiből sajtolt, erőteljes, jellegzetes illatú olajnak nagyon hatékony mikrobaölő, antivirális, antibakteriális és gombaölő tulajdonságai vannak. Helyi fertőtlenítőként is alkalmazható. Gyulladt, viszkető pattanások ellen az egyik leghatékonyabb szer, mert zsírtalanítja és fertőtleníti a bőrt. Óvatosan kell vele bánni, mert erősen száríthat, a tiszta olaj az arra érzékenyeknél bőrpírt, a bőr duzzanatát okozhatja.
 
Kamilla 
 
A kamilla az egyik legismertebb gyógynövény. Adalékanyagként megtalálható az érzékeny, vörösödésre hajlamos bőrt ápoló kozmetikumok legtöbbjében. Elsősorban fertőtlenítő és gyulladásgátló hatása miatt a kamillavirág-kivonatot aknés, mitesszeres bőrre való szerekben is alkalmazzák, ennek során gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatását használják ki. A virágból desztillálással előállított kivonat hatóanyagként többek között azulént és bizabololt tartalmaz.
 
Kakaóvaj

A kakaóbabból sajtolással előállított kakaóvajat évszázadok óta használják kozmetikai és gyógyászati célokra. Édeskés illatú és rendkívül stabil növényi zsír, amely a testhőmérséklet hatására gyorsan felszívódik a bőrbe. A kakaóvajnál kevés hatékonyabb természetes bőrhidratáló létezik. Táplálja és rugalmassá teszi a bőrt, eredményesen kezeli a gyulladásos betegségeket. A benne található polifenoloknak és E-vitaminnak köszönhetően gátolja a bőr öregedését, antioxidánsai megkötik a káros szabad gyököket.
 
Körömvirág

A körömvirág az egyik legsokoldalúbb gyógynövény. Jótékony hatóanyagainak döntő többsége sárga virágában található, nem véletlen, hogy a szirmok számos gyógyhatású készítményben megtalálhatók. Ilyen a körömvirágkrém, amely kiváló sebgyógyító és gyulladásgátló, valamint bőrfiatalító tulajdonságú. Lehorzsolt, berepedt, megégett, leforrázott, irritált és gombás bőr, vénás fekély, ekcéma, viszketés, pattanások, visszérgyulladás, makacs hegek és nyílt sebek – csupán a legfontosabb elváltozások, amelyek a körömvirágkrém segítségével orvosolhatók.
 
Szőlőmagolaj

A hidegen sajtolt, adalékanyagoktól mentes szőlőmagolaj az egyik leghatékonyabb természetes bőrápoló: kiváló arc- és testhidratáló, védelmet nyújt a káros UV-sugarak ellen, gyorsítja a napégés miatt károsodott bőr gyógyulását, enyhíti a gyulladásokat, megköti a rákot okozó szabadgyököket, antioxidánsai a bőr öregedését is lassítják. Mivel szabályozza a faggyútermelést, kifejezetten hatékony vele a zsíros bőr kezelése.
 
Levendula

A levendula virágából kivont illóolajnak számos jótékony hatása van. Nyugtatja az idegrendszert, csökkenti a fejfájást, gyulladásgátló hatásának köszönhetően a pattanásos, aknés bőr, valamint a rovarcsípés, a napégés és az ekcéma kezelésére is alkalmazható. Ezenkívül a levendula-illóolaj gyorsítja a sebek gyógyulását, a fejbőrön használva pedig dúsabbá és egészségesebbé teszi a hajat.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...