Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-12-03

Magány helyett boldogság – karácsonyi könyvajánló

Magány helyett boldogság – karácsonyi könyvajánló

A karácsony az év azon része, amikor jogosan várjuk azt, hogy a boldogság illata lengje be a lakást. Ha ügyesen intézzük a dolgainkat, akkor a karácsonyfa fényében megpihenhetünk, és élvezhetjük, hogy a hétköznapok után nyugalom és békesség vár ránk. Most olyan könyveket gyűjtöttünk csokorba, amelyek kellemes kikapcsolódást jelenthetnek az ünnep idején és az új esztendő küszöbén is.


A világhírű amerikai író, Debbie Macomber egy csodálatos karácsonyi történettel lepte meg az olvasóit. A két főszereplő, Laurel és Zach hiába álmodik a boldogságról. Nagyon szeretnének egy gyereket, de a sors ezt nem adja meg nekik. A házaspárt sorozatos kudarcok érik, és végül még az örökbefogadásról is le kell mondaniuk.

Ráadásul egyre rosszabbá válik Laurel nagymamájának, Helennek a mentális állapota. Ekkor azonban váratlan segítség érkezik. A Karácsonyi varázs című regényben megismerhetjük a csodálatos Mrs. Miracle-t, a Gondoskodó Angyalok munkatársát.

Helen állapota rohamosan javul, és ahogy közeledik a karácsony, egyre több megmagyarázhatatlan, sőt egyenesen varázslatos dolog történik a kis családdal.

Elgondolkodtató mese a szeretet erejéről és arról, hogy a hit miként tudja bearanyozni az életünket.
 
Királynők közös könyve

A Téli csábítás című romantikus könyvben a szívhez szóló történetek három koronázatlan királynője mond el egy-egy lebilincselő történetet. Madeline Hunter elmeséli, hogyan akar bosszút állni a szép Caroline egy hírhedt nőcsábászon. Sajnos azonban az ifjú hölgy arra nem gondolt, hogy a vonzó férfi közelében esetleg őt is elragadja a szenvedély.

Sabrina Jeffries hősnője tanúja lesz annak, hogy az unokahúgát egy jóbarátjuk megszökteti egy gátlástalan hozományvadász elől. Lehet, hogy a megmentő az a tökéletes férfi, akire a szép Cassandra mindig is vágyott?

Amikor azonban kiderül, hogy az illető is egy gazdag úrihölgy kezére pályázik, elérkezik a nagy próbatétel pillanata. Mary Jo Putney álarcosbálba hív minket. Az ifjú Diana döbbenten jön rá, hogy a felbukkanó kalóz nem más, mint ifjúkori szerelme. Vajon képes lesz-e ellenállni a fellobbanó szenvedélynek, ha a viharos éjszakán újra kettesben maradnak.
 
Karácsonyi víkend

Caroline Hulse regénye sokatmondó címet kapott. A felnőttek hősei úgy döntenek, hogy a válásuk után új partnereik társaságában ugyan, de mégis együtt töltik a karácsonyt.

Kizárólag azt nézik, hogy a lányuk, Scarlett boldog legyen. Az üdülőpark látszólag csodálatos hely. A kislány elmerülhet a szórakozás forgatagában, miközben az elvált házaspár tagjai megpróbálják elviselni egymást és volt párjuk mostani partnerét.

Rengeteg vicces, néha pedig fájdalmasan mulatságos dolog történik velük.

A könyv egyfajta önismereti tanfolyammal is felér, és csak abban reménykedhetünk, hogy a bugyuta szereplők nem ránk, hanem valaki másra hasonlítanak.
 
Karácsony otthon

Lucinda Riley regényében Greta harminc év után visszatér a csodálatos hegyek közé. Egy régi jóbarátja meghívására szeretné egykori otthonában eltölteni a karácsonyt. Az Angyalfa hősnőjének múltjában azonban sötét titok lappang. Egy baleset következtében évtizedeket vesztett az életéből, mert semmire sem emlékszik. Amikor magányos sétára indul a havas tájon, az erdőben rábukkan egy kisfiú sírjára. A drámai felfedezés felszakítja a régi sebeket. Az elfelejtett múlt könyörtelenül a felszínre tör, és gyorsan kiderül, hogy nem feltétlenül angyal az, aki annak látszik.
 
Nagymamának lenni járvány idején

Pataki Éva Balázs Béla-díjas forgatókönyvíró nevét jól ismerik a moziba járók. Jó néhány nagyszerű film megalkotásában vett részt. Új könyve, a Nagymama vesztegzár alatt a változás regénye.

A szívhez szóló történet a két előző Nagymama-könyv folytatása, azonban önállóan is remekül olvashatók. Egy idős hölgy ismerkedik élete új, talán utolsó szakaszával. Most már az unokája is kamaszkorba lépett, a férje is nyugdíjas, ráadásul a családjának meg kell küzdenie a karanténnal.

A kedélyes és nagyon is gyakorlatias asszony megpróbál talpon maradni, és mindent megtesz azért, hogy boldogabbá tegye azokat, akiket szeret. A bájosan érzelmes történet megmutatja, hogy még a legnagyobb válságok idején is képesek lehetünk megőrizni belső derűnket, és elérhetjük, hogy a környezetünk is boldog maradjon.
 
Törvényes bosszúállás

Jonas Jonasson híres arról, hogy sziporkázó humorú regényeinek elképesztő címeket ad. Sok magyar olvasó is a szívébe zárta a százéves embert, aki kimászott az ablakon és eltűnt, akárcsak az analfabétát, aki tudott számolni. Az egykori kommunikációs tanácsadó és televíziós producer legújabb könyvében azt járja körül, hogy szigorúan a törvényesség határain belül miként vehetünk elégtételt a rajtunk esett sérelmek miatt.

Az Édes a Bosszú Részvénytársaság főszereplői összetűzésbe keverednek egy fasiszta műkereskedővel. A gátlástalan gazember mindent megtesz azért, hogy tönkretegye ellenségeit, mivel felháborította, hogy egy fiatal fehér lánynak kapcsolata lehet egy fekete bőrű fiúval.

Az áldozatok azonban felfedezték az Édes a Bosszú Rt. ajánlatát. A fordulatos és derűs történetben színre lép egy afrikai varázsló, egy nyugdíjazás előtt álló rendőr és egy világhírű festőművésznő. Közös erővel tesznek kísérletet arra, hogy helyreállítsák a világ megrendült rendjét. Jonas Jonasson története lenyűgöző, magával ragadó és nagyon is aktuális.
 
Egy titokzatos jegyzetfüzet

Clare Pooley bloggerként kezdte Angliában. Éles szemmel figyelte maga körül a világot, és nem riadt vissza a kényes témáktól sem. Regényének főhőse, Julian egy idős, különc művész. Az Őszinte szavak központi kérdése a magány elleni küzdelem. Julian már elmúlt hetvenéves, és elege van abból, hogy az emberek egyfolytában hazudnak, mégpedig nemcsak másoknak, de önmaguknak is. Úgy dönt, hogy kilép ebből az ördögi körből, ezért saját élete keserű igazságát leírja egy zöld jegyzetfüzetbe, amit otthagy egy kávéház asztalán.

A füzetre nagy út vár. Monica, a kávézó tulajdonosa megtalálja, elolvassa, majd beleírja a saját történetét is, utána pedig a két élettel teli füzetet leteszi egy borozó asztalára. Újabb szereplők olvassák és írják tovább a kendőzetlen igazságot. A varázslatos erejű füzet ráveszi őket arra, hogy előbújjanak a csigaházukból, megkeressék egymást, és így megtörjék a magány ördögi hatalmát. Az angol szerző szép, érzelmes története remekül illik a karácsonyfa alá.

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...