Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-02-26

Fogyás segítséggel

Fogyás segítséggel

Bármennyire hideg volt is a tél, február végén már eszünkbe jut, mi lesz, ha lekerül rólunk a nagykabát, és a lengébb öltözékünk megmutatja majd a mínuszokban felszedett pluszkilókat. Szívesen ledobnánk ezeket is, akár a kabátunkat, egyetlen mozdulattal. De vajon hogyan fogyhatunk könnyedén?


Akármennyire is szeretnénk karcsúak lenni, ha a diéta szó felsejlik előttünk, inkább a szenvedés jut eszünkbe, nem pedig az öröm. Mindannyiunk álma, hogy kínlódás nélkül, lehetőleg gyorsan szabaduljunk meg attól a súlyfeleslegtől, amit a téli hónapok bőségesebb evészete-ivászata, az ünnepek dőzsölése vagy a bezártság miatt stresszevés rakott ránk. 

A mindennapokban azonban nem tudunk olyan önfegyelmet gyakorolni, és annyira figyelni a fogyáshoz szükséges részletekre táplálkozásunkkal kapcsolatban, amennyire a látványos eredményekhez szükségünk lenne. 

Az is előfordul, hogy nagy lendülettel belevetjük magunkat a szigorú diétázásba, aztán néhány nap elteltével elég egy feszültebb szituáció, egy kicsit borúsabb hangulat, és újra az evésbe, nassolásba menekülünk. A sikertelenség aztán kedvünket szegi, és végképp kudarcra ítéli nagyszabású fogyási terveinket.
 
Keressünk fogódzókat!

Ha nem megy a diétázás és a fogyás saját erőből, ne szégyelljünk segítséget kérni szakemberektől. Az ő munkájuk, amihez professzionálisan értenek, az életmód-változtatás, amihez rengeteg tapasztalatuk és hatékony eszközeik vannak.
 
1. A Sportkontrollnál például célzott diagnosztikai vizsgálatokkal szűrik ki az esetleges anyagcsere-eltéréseket, és ha szükséges, kezelik és kontrollálják azokat. Személyre szabott étrendbeállítást is végeznek, a tanácsadás során profi készülékkel elemzik a testösszetételt. Elemzik a napi ritmusunkat, étkezési szokásainkat, speciális igényeinket (például táplálékallergia, -intolerancia, szénhidrát-anyagcserezavar, hormonális eltérések esetén). Táplálkozási naplónk segítségével részletesen kiértékelik az aktuális étrendünket, javítják a diétahibákat.

Azoknak pedig, akik részt vettek dietetikai konzultáción, egyéni étrendet is terveznek. A dietetikus elkészít egy 7 napos étrendet, figyelembe véve az étkezési és sportolási szokásainkat, a napi terhelésünket, az anamnézist – és ha vannak speciális kívánságaink, azokat is szívesen beilleszti ebbe.

2. A Toman diétaprogram szakemberei azt vallják, elsősorban akkor jó egy életmódváltó program, ha könnyen beleillik a mindennapjainkba. Közben pedig csak zsírból fogyunk, izomból nem, a diéta alatt ásványi anyagokat és vitaminokat is fogyasztunk, szakértő segítséget kapunk a fogyáshoz, illetve, ha a kúra végeztével nem hízunk vissza. A Toman Diet könnyedén, a napi munka, a rutin, a család mellett is betartható. 

A termékek praktikus csomagolása lehetővé teszi, hogy ott legyenek velünk, így bármikor elkészíthetjük az ételt pár perc alatt. A diéta alapkövetelménye, hogy úgy szabaduljunk meg a felesleges kilóktól, hogy azt éhségérzet nélkül, az ásványi anyagok, illetve a vitaminok folyamatos szinten tartásával tegyük.

A program szakértői folyamatosan nyomon követik a fogyásunkat, 2-3 hetente találkozunk velük. Ezeken a konzultációkon zajlik a mérés, az étrenddel, a mozgással kapcsolatos tanácsadás. 

A kúra végére étrendünk átáll a helyes útra, egy vegyes étrenddel koplalás és hiányérzet nélkül tarthatjuk a súlyunkat. Miután a termékek ízesítése és összetevői magas élvezeti értéket nyújtanak, sokan a kúra befejeztével is fogyasztják a Toman Diet termékeket, különösen a desszerteket, snackeket. 

3. Ha arra nem marad energiánk a stresszes hétköznapokban, hogy odafigyeljünk az egészséges étkezésre, nagyon egyszerű dolgunk van a Nekedterem sokféle dobozával. Ilyenkor csak kiválasztjuk a célunknak legmegfelelőbbet, és néhány kattintással megrendeljük azt. 
Ha például tiszta, válogatott alapanyagokból szeretnénk főzni, válasszuk a bio heti zöldség- és gyümölcsdobozt, ami csak bioalapanyagokat tartalmaz.

Több gyümölcsöt fogyasztásához, rendeljük meg a Csupa gyümölcs dobozt, amiben minden héten más-más, az aktuális idénynek megfelelő gyümölcsöt találunk. Ha valamelyik nem egyezik az ízlésünkkel, gond nélkül megváltoztathatjuk a doboz tartalmát.

Annak aki kacérkodik a vega életmóddal, érdemes kipróbálni a Válts növényi ízekre dobozt, amellyel elindulhatunk egy új ízvilág felé, amely tele van hasznos tápanyagokkal. A Diétás kamrám doboz pedig feltölti az otthoni készleteinket olyan termékekkel, amelyek hatékonyan segítenek megvalósítani fogyási céljainkat. 

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...