Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-03-11

Könnyed kamaszkalandok

Könnyed kamaszkalandok

Új könyvcsokrunkban elsősorban a nagyobb gyerekeknek és a tizenéveseknek szóló köteteket válogattunk össze. Mind olyan, amit maguktól is örömmel olvasnak el a tinik. Persze figyeltünk arra, hogy a legkisebbek se maradjanak aranyos történetek nélkül. Őket vidám kis állatok várják a Vadrózsa utcában.


Maros Edit nevét jól ismerik a kisgyerekes szülők és nagyszülők, ráadásul népszerű a kamaszok között is, mivel tanulságos és szívhez szóló regényekben mutatta be egy kitalált magyar középiskola hétköznapjait, az ott tanuló diákok mulatságos vagy éppen érzelmes kalandjait. A nagysikerű Hűvösvölgyi suli-sorozat után egy új regénnyel állt ifjú olvasói elé.

A Bonyolult egy banda főszereplője egy jellegzetes tizenéves, olyan lányka, akivel bármikor találkozhatunk a hegyvidéki utcákon. Adél sajnos mostanában elég pocsékul érzi magát. Amikor már eljut oda, hogy úgy vélje, ennél nagyobb nehézségeket már nem tartogathat a sors számára, kiderül, a bajokat igenis lehet fokozni.

Hiába megy el sítáborba, ott is csapnivalóan érzi magát. A Valentin-nap lehetne romantikus és izgalmas, ehelyett majdnem teljes lelki összeomlásba torkollik. Adél már csak abban reménykedik, hogy az iskolai bálon rendbejönnek a dolgai. Hát a kutya fülét!
 
Köddé válik a szerelme, és összeveszik a legjobb barátjával, ráadásul büntetésből nem jöhet ki a szobájából. Maros Edit kiválóan ismeri a mai tizenéveseket. Sodró humorú könyvével segít nekik elviselni a kamaszévek különféle megpróbáltatásait, közben pedig hasznos tanácsokat ad a mindennapok kisebb-nagyobb nehézségeinek elhárításával kapcsolatban is. 
 
Egy csók mindent felfordít 

Beth Reekles walesi író jó néhány izgalmas könyvet tett le a kamaszok asztalára. Tizenötéves korában elege lett a vámpírokkal és farkasemberekkel teli tucatregényekből, ezért megírta az első saját történetét, a The Kissing Booth: A csókfülkét. Ez akkora sikert aratott, hogy a Netflix a képernyőre adaptálta a jókedvű tizenévesek kalandjait. Azóta sok millióan vallják magukat Elle és Lee rajongójának. E két tini a kiskorától kezdve jó barát. El sem tudnák képzelni, hogy bármi miatt is összevesszenek. Csakhogy az egyik iskolai bulin berendeznek egy csókfülkét. Egyetlen kis csók elég ahhoz, hogy minden a feje tetejére álljon.

Elle ugyanis nem a legjobb barátjával, Leevel csókolózik, hanem a fiú bátyjával. Lehetséges, hogy kénytelen lesz választani a barátság és a szerelem között?

A magyar olvasók egy extra kisregényt is találnak a nagy sikerű történet után. Ebben ragyog a nap és csodálatos a víz, Elle pedig imádja Lee családjának tengerparti házát. Ekkor azonban színre lép egy másik lány is. Lehetséges, hogy újra minden a feje tetejére áll? Két jókedvű, vidám történet a könnyed kamaszkalandok kedvelőinek. 
 
Szerelem Itáliában

Catherine Rider írót jól ismerik azok, akik szerették a Csók Londonban vagy a Csók Párizsban című könyvet. Ezúttal Rómába kísérhetjük el a tizenéves szereplőket. A Csók Rómában hősnője, Anna megdöbbenve hallja, hogy a barátja az Olaszországba tartó repülőn, fent a magasban megkéri a kezét. A szép és kedves lány azonban még csak tizenkilenc éves, és nem tartja magát elég érettnek a házasságra. Elég okos ahhoz, hogy belássa, ebben az esetben nemet kell mondania a csalódott Stephennek. Ezek után nem csoda, hogy kissé nyűgösen kezdődik a római vakáció. Annára azonban jó néhány kaland vár, míg váratlanul rámosolyog az igazi szerelem.

Különös hajtóvadászat veszi kezdetét, mert meghívják egy esküvőre, ám a vőlegény családja nagyon örülne annak, ha a külföldi lány egy különleges római süteményt hozna az ünnepi vacsorára. Ezt a finomságot azonban nem könnyű megszerezni, főleg akkor, ha az ember egyetlen szót sem beszél olaszul.

Matteo egy rokonszenves és barátságos olasz fiatalember. Ebben a pillanatban az a legnagyobb gondja, hogy jól szerepeljen a következő focimeccsen. Mivel jól beszél angolul, azonnal felajánlja a segítségét a szép ismeretlennek, aki az egyik pékségben ügyetlenkedik. Anna örömmel fogadja a jóképű fiatalember lovagias gesztusát. Őrült hajsza kezdődik a szerelem városában, és közben a két fiatal is egyre közelebb kerül egymáshoz.
 
Sorsfordító történetek

Elizabeth Lin amerikai író olyan kérdést tesz fel, amelyik minden nagylányt foglalkoztat. Mi történt volna, ha Hamupipőkének nincs alkalma felpróbálni az üvegcipellőt? Az Ez hát a szerelem című mesekönyvben láthatjuk, ahogy a jól ismert történet hőse elszántan tűri a nehéz sorsát. A napok azonban egyre csak telnek, és Hamupipőkének nagyon hiányzik a jóképű herceg, otthon pedig elviselhetetlenné válik a helyzete. Ekkor egy olyan döntésre szánja el magát, amit hiába keresnénk a rajzfilmben vagy a klasszikus mesében: jelentkezik varrónőnek a királyi palotába.

A modern gondolkodású, talpraesett lány a maga ura akar lenni. Becsületesen, elszántan dolgozik, és nagyon örül annak, hogy már nem függ a gonosz mostohától. Az élettől ekkor váratlan esélyt kap a boldogságra, ráadásul rájön arra, hogy gonosz összeesküvők rosszat akarnak a királynak és a jóképű hercegnek. Célkeresztbe kerül Hamupipőke tündér keresztanyja is. Más talán megrémülne ebben a helyzetben, de ez a szerelmes fiatal lány megpróbálja megmenteni az országot és azokat, akiket szeret. Az ifjú olvasókat egy cseppet sem szokványos, izgalmas fordulatokban bővelkedő Disney-regény várja.
 
Alma Magdi és a barátai

Andreas H. Schmachtl német író munkáiról már korábban is írtunk. Folytatódik a Barátok a Vadrózsa utcából című sorozata. Az Alma Magdi 2 címet viselő kötet huszonhárom újabb vidám és meglepetésekkel teli rövid mesével vár ránk. Alma Magdi és a barátai egy percig sem unatkoznak. Léghajóba szállnak, messzire repülnek, és különös kalandokat élnek át egy világítótoronyban.

Rájönnek arra is, hogy éjszakánként egy szellem bukkan fel egy kis falu boltjában. Sünihez pedig váratlan látogatók érkeznek, mégpedig jó sokan, sőt a vidám kis állatoknak Mollyt is meg kell menteniük. A Vadrózsa utca lakói rengeteg jókedvű órát fognak szerezni a kis olvasóinak.

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...