Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-04-27

Sóhegyecskékkel a gyermekünk egészségéért

Sóhegyecskékkel a gyermekünk egészségéért

Amikor gyermeket várunk, a legfontosabb vágyunk, hogy születendő kisbabánk egészséges legyen. Ez a szülői kívánság később sem változik, és mindent megteszünk azért, hogy felnövekvő gyermekünk a betegségeket könnyen átvészelje, lehetőleg a legkevesebb szenvedés árán.


Ahogy már a Manubaba bababolt és webshop kapcsán írtuk, a gyermekbarát vállalkozások sokszor olyan édesanyák álmainak megvalósulásai, akik saját tapasztalatukból indultak ki. Ez nemcsak a gyermekbarát játékok kapcsán igaz, hanem a kicsik egészségét javító termékek esetében is.
 
A Baby Mountain vállalkozás kitalálója Koch-Babics Évi, aki egy gyönyörű kislány, Rózi anyukája. Az egészséges életmód és a természetes gyógymódok mindig is közel álltak hozzá.

Éviben 2016 októberében fogalmazódott meg a BabyMountain Sóhegyecskék gondolata. Makacs nátha kínozta a kislányát, amit egy ajándékba kapott sópárnával enyhítettek. A párna varázslatos hatását már az első szörcsögős, orrfolyós éjszakán megtapasztalhatták, hiszen mindkét kellemetlenség tovaszállt a meleg só hatására.
 
Segítség az egész családnak

Évi azonnal arra gondolt, hogy ezt a természetes és hatékony gyógymódot, amit a Himalája kristálysó nyújt, minden édesanyának ismernie kell. A sópárnák praktikus, letisztult formái illeszkednek a babaszobatrendekbe. Így általuk közelebb kerülhet a népi gyógyászatból már jól ismert sóterápia gyógyító ereje az anyukákhoz, a babákhoz, az egész családhoz.

A sóhegyecskékkel nem csupán egy segítő terméket szeretnének a tőlük vásároló szülők kezébe adni, hanem azt a filozófiát is, hogy a természet kincseivel kapcsolódva megelőzhetjük és gyorsabban leküzdhetjük a betegségeket, erősíthetjük az immunrendszerünket, javíthatunk az alvásminőségünkön és feltölthetjük a lelkünket. Egy esztétikus, szép, kézzel és szívvel készített, ugyanakkor hasznos, a természet erejét hordozó termékkel segítenek a gyógyulásban kicsiknek és nagyoknak.
 
Milyen a jó sópárna?

Természetesen olyan, amit biztonsággal használhatunk és adhatunk a kisbabánknak, gyermekünknek.
 
1. A legfontosabb, hogy tiszta, szennyezés- és szennyeződésmentes területről származó, gyógyhatású kristálysót tartalmazzon.  
A különböző asztali sók mindenféle finomításon, vegyszeres kezelésen, fehérítésen mennek keresztül, mire hozzánk eljutnak. Így a finomítatlan kősóban található összes ásványi anyag elveszik, helyettük pedig megjelennek káros anyagok, például a kálium, a különböző csomósodásgátlók, fehérítők stb. Ha használat során melegítjük az ilyen sót tartalmazó sópárnát, abban már nem lesznek olyan hasznos, gyógyító ásványi anyagok, amik a sóionok aktiválódásakor felszabadulhatnak, ellenben a káros anyagok elkezdenek párologni belőle.
 
2. A sópárnát alkotó minden egyes rész (kívül-belül) természetes és károsanyag-mentes alapanyagokból készüljön. A természetben is előforduló alapanyagokból készülő textíliák a legmegfelelőbbek és a legbiztonságosabbak babáink számára. Így nincs, ami irritálja érzékeny bőrüket vagy légzőrendszerüket.

Ilyen a 100 százalék pamut és a gyapjú. Több helyen árulnak sópárnákat plusz puhító töltettel. Ezek a puhaságot szolgáló anyagok többnyire a vatelin, a vetex, a szivacs, a műszál golyó, a szilikonizált poliészter golyó stb. Ezek műszálas közbélések, amiket elsősorban szigetelőanyagként, plüssfigurák és dekorpárnák tömésére, kabátok téliesítésére használnak. Feladatuk, hogy szigeteljenek és tartást adjanak. A sópárnák esetében törekedjünk a tiszta, természetes alapanyagokra, főleg ha azokkal az egészségünk megőrzése, helyreállítása a cél.
 
3. A párna legyen könnyen tisztítható, cserélhető huzatú. 
Nagyon fontos, hogy a huzatot cserélni tudjuk rajta, könnyen mosható legyen (akár mosógépben), hogy amikor elvonul a betegség, egy fertőtlenítő mosással bacilusmentesíteni tudjuk az arcunkkal közvetlenül érintkező textilrészt. Az egyrétegű, huzat nélküli sópárnák tisztítása szinte megoldhatatlan. Ha a sót nedvesség éri, olvadni kezd, kimosni pedig nem tudjuk, mert a benne lévő só teljesen feloldódik. Így a sópárnánk tönkremegy.
 
4. A sópárna tartalma ne irritálja a nyálkahártyát. 
A gyógyhatású, magas ásványianyag-tartalmú kristálysók legfontosabb tulajdonsága, hogy nyugtatják az irritált nyálkahártyát. Ennek a tulajdonságnak a megőrzését kell szem előtt tartanunk, amikor sópárnát választunk. A nyálkahártya-nyugtató hatást szárított gyógynövények illatanyagai fokozhatják, de nem mindegy, hogy melyek ezek a gyógynövények. A sóhegyecskékbe csak olyan szárított gyógynövények kerülnek, amelyeket egészen kisbabakortól ajánlanak, mivel nem okoznak irritációt. Ilyen a levendula, a citromfű és a kamilla.

Ajánló
Ajánló
Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...

Közös otthoni programok a téli szünetre

Közös otthoni programok a téli szünetre

A karácsony és újév közötti napokban, a néha hosszúnak tűnő téli szünetben sok elfoglaltságot...

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

A zenegyűlölő – Operasokk a MOM Kulturális Központban

Hámori Máté karmester, a Danubia Zenekar művészeti vezetője azt szeretné, ha minél többen...