Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-06-10

Hajrá, magyarok! – Szurkoljunk együtt!

Hajrá, magyarok! – Szurkoljunk együtt!

A nyár legjobban várt nemzetközi sporteseménye a labdarúgó-Európabajnokság. A kontinenstornának mi is a házigazdái vagyunk, így több izgalmas mérkőzésre Budapesten kerül sor. A focirajongókat a Hegyvidéken egy különleges lehetőséggel várják: a MOM Sport melletti füves területen felállított LED-es óriáskivetítőn nézhetik meg a szabadban az idei futballünnep mérkőzéseit. Csodálatos környezetben szurkolhatunk együtt a magyar válogatottnak! 


Tavaly a vírus felforgatta a mindennapjainkat, így történhetett meg, hogy a 16. labdarúgó-Európabajnokságot a szervezők kénytelenek voltak egy évvel elhalasztani. Az eredetileg 2020-ra tervezett sportesemény több ok miatt is különlegesnek számít. Most először fordul elő ugyanis, hogy az Eb-nek nincs egyetlen házigazdája, a mérkőzésekre ugyanis közel tucatnyi városban kerül sor. Budapest is felsorakozott az európai futballnagyhatalmak mellé, és nemcsak a britek, a németek, az olaszok, a hollandok, a spanyolok, de mi magyarok is itthon, a Puskás Arénában nézhetünk meg több mérkőzést. 
 
A legnagyobb erőpróba

A labdarúgó-Európa-bajnokságot az UEFA szervezi négyévente földrészünk válogatottjai számára. A rangos sportesemény az idén ünnepli a 61. születésnapját, ám csupán 1968 óta viseli a mai nevét, mert korábban Európai Nemzetek Kupájának hívták. Egy jó darabig csupán négy csapat léphetett pályára, a múlt század 80-as és 90-es éveiben azonban a résztvevők száma fokozatosan emelkedett.

A labdarúgás nem csak hazánkban népszerű, Európa mindig is a sportág élvonalába tartozott. Földrészünk csapatai hagyományosan jól szerepeltek a világbajnokságokon és az olimpiákon, így nem csoda, hogy sok millió rajongó ült le a tévék elé, ha elkezdődött egy-egy Eb-meccs. Az UEFA felismerte, hogy milyen hatalmas igény van a bajnokság kibővítésére. A lehető legtöbb európai ország szerette volna látni, ahogy a válogatottja kifut a zöld gyepre, ezért az idén a korábbinál több, immár 24 csapat vehet részt az Eb-n.
 
Nem könnyű bejutni

Kemény mérkőzések várnak a csapatokra, és már az is megtiszteltetést jelent, ha egy ország részt vehet az Európa-bajnokságon. Az elmúlt hatvan év során a spanyolok és a németek szerepeltek a legjobban. E két ország három-három alkalommal szerezte meg az Európa-bajnoki címet, a franciák pedig két alkalommal lettek elsők. A győztesek elit klubjába tartoznak még az olaszok, a hollandok, a dánok, a portugálok, a szovjetek, a csehszlovákok és a görögök.

Michel Platini, az UEFA korábbi elnöke felvetette, mi lenne akkor, ha 2020-ban nem egy-egy állam lenne a bajnokság házigazdája, hanem – az európai összetartozás szellemiségét erősítve – a különböző országokban egy-egy város. A járvány azonban megnehezítette e szándék valóra váltását, így most, 2021 nyarán nézhetjük meg a magyar válogatott és a legjelentősebb európai csapatok küzdelmeit.
 
Úton a siker felé

Az Eb megszervezése óriási munkát igényelt, hét városban korábban még sosem rendeztek Európa-bajnokságot. Minden résztvevő ország igyekezett kitenni magáért, hogy lenyűgöző helyszíneken fogadhassa az odaérkező válogatottakat. A Puskás Aréna mellett rengetegen fognak szurkolni Londonban a Wembley Stadionban, Rómában az Olimpiai Stadionban, Sevillában a La Cartujában, de nem panaszkodhatnak a bakui, a szentpétervári, a bukaresti, az amszterdami, a glasgow-i, a koppenhágai és a müncheni szurkolók sem. Az egyes városokban három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre vagy egy negyeddöntőre kerül sor. 

Korábban már kisorsolták a csoportok beosztását, Magyarország a rendkívül kemény F csoportba került. A győzelem felé vezető úton válogatottunknak ugyanis olyan csapatokat kell legyőznie, mint a háromszoros bajnok Németország, a kétszeres első Franciaország és a 2016-ban aranyérmes Portugália. 

Kőkemény feladat vár a magyar fiúkra, akik egész biztosan örülnek majd annak, ha milliók szurkolnak nekik a Puskás Arénában, otthon, a televízió képernyője előtt, illetve a MOM Sport Szurkolói Zónájában.
 
Együtt győzni fogunk!

Június 11. és július 11. között érdemes átmenni a MOM Sport melletti füves területre, ahol egy LED-es óriáskivetítőn nézhetjük meg a mérkőzéseket. Az élő közvetítésekre 15, 18 és 21 órai kezdettel kerül sor. Ez a zöldterület nyitott, így bármikor bemehetünk, a program ingyenes, és büfé is működik. A szervezők kérése, hogy mindenki tartsa be az érvényes egészségügyi előírásokat!

Aki már vett részt ilyen óriáskivetítős szurkoláson, jól tudja, mekkora élmény. Bár nem juthat el mindenki távoli országok stadionjaiba, de a füves területen majdnem olyan felemelő élmény együtt szurkolni a válogatottnak, mintha ott lennénk Münchenben, vagy ha minden jól alakul, Londonban, a Wembley Stadionban.

Jó szurkolást kívánunk minden sportrajongónak és szép sikereket a magyar válogatottnak!

Ajánló
Ajánló
A tökéletesen sima bőr titka

A tökéletesen sima bőr titka

A lézeres kezelések jó szolgálatot tesznek a szépségápolás területén. Így például a világ első...

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

Ragyogjunk télen is! Bőrápolás a fagyos napokon

A téli időszakban a kipirosodó, száraz és viszkető bőr sokaknak gondot okoz, de a kellemetlen...

Szilveszter éjjel

Szilveszter éjjel

Az év utolsó napján, szilveszter éjjelén nem egyszerű hazajutni, ezért szétnéztünk, hogy itt a...