Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-03-04

Mire van szüksége a babának?

Mire van szüksége a babának?

Az újdonsült szülők elég bizonytalanok lehetnek attól az árubőségtől, ami a bababoltokban fogadja őket. Segítünk abban, mik azok a nélkülözhetetlen dolgok, amiket érdemes beszereznünk, mire hazajön a pici a kórházból.

Amikor az első gyermekünk születésére várunk, szülőként teljesen kezdőnek számítunk. Nem csoda, hogy kissé megilletődve járunk-kelünk a babaholmik között, hiszen nem tudjuk eldönteni, mire lesz feltétlenül szükségünk az első napokban, miután hazahoztuk a picit.

1. Mellszívó

Talán furcsának tűnik, hogy a babaholmis lista első helyén ez áll, de minden édesanya megérti majd a fontosságát, amikor hazaérkeznek a kisdeddel. Miután ugyanis világra jött gyermekünk, és örömmel nyugtáztuk, hogy egészséges, a következő kérdés, hogy szopizik-e. A meginduló anyatej termeléséhez pedig fontos, hogy a mellből ki tudjuk fejni a maradékot, ehhez nagy segítségünkre lehet ez az eszköz. Természetesen szerezzünk be cumisüvegeket is, hogy a lefejt tejet oda tudjuk adni a babának. 

2. Babamérleg

Az édesanyák megnyugtatására és a baba súlyának mérésére szolgáló eszköz is nagyon fontos, hiszen miután megnyugodtunk, hogy ügyesen szopik a gyermekünk, azon kezdünk aggódni, hogy eleget eszik-e a kicsi. Fontos látnunk, mennyit gyarapodott a súlya, és hogy szükség van-e hozzátáplálásra. Mérleget nem feltétlenül szükséges vennünk, hiszen bérelhetünk arra az időszakra, amíg belejövünk az etetésbe.

3. Babaruhák

Természetes, hogy már a babavárás időszakában elcsábulunk a szebbnél szebb ruhácskáktól, vagy kapunk ajándékba néhányat, pláne, ha tudjuk a születendő gyermekünk nemét. Arra azonban figyeljünk, hogy a mostanában születő babák többnyire nagyobb súlyúak, mint mondjuk az akár tíz-húsz évvel ezelőtt született társaik, tehát a legkisebb méretű, 50/56-os rugdalózót gyorsan kinővik, vagy már rájuk sem megy, amikor a kórházból hazaérkezünk. Érdemes tehát ebből a méretből kevesebb holmit beszerezni, és inkább a következőre, a 62-esre „ráerősíteni”.

4. Kiságy vagy bölcső

Bár talán idejétmúltnak tűnik bölcsőben ringatni az újszülöttet, elődeink tudták, miért faragnak a kicsiknek ilyen alvóalkalmatosságot.

Az első éjszakákat ugyanis sokkal könnyebb átvészelnünk, ha mellettünk egy bölcsőben alszik a kicsi, ahonnan a felsíráskor, szoptatáshoz csak átemeljük magunkhoz, majd utána rögtön visszatesszük a babát.

Természetesen ugyanilyen jó szolgálatot tesz egy rácsos kiságy is, de az nagyobb helyet foglal, és nem biztos, hogy elfér a hálószobánkban, az ágyunk mellett.

5. Pelenkák

Ha környezetünk megóvására is figyelünk, nem csak saját kényelmünkre, az eldobható pelenkák mellett – amikből be kell szereznünk jó pár tucatot – szerencsés, ha bekészítünk néhány textilpelenkát is. Ezek könnyen kimoshatók és újrahasználhatók, ráadásul az érzékeny bababőr is tud szellőzni alattuk. Az első hetekben a textilpelenkák jó szolgálatot tesznek a kiságyban a baba feje alá terítve vagy büfiztetésnél a vállunkon.

6. Bébiőr

Talán a baba születése előtt a légzésfigyelőt feleslegesnek gondoljuk, de amikor a kicsi ott szuszog már a saját szobájában, a kiságyban, elmondhatatlanul jó érzés lesz biztonságban tudni őt. Manapság már videós bébimonitor is van, ezáltal nemcsak halljuk, hanem látjuk is a babát.

7. Babakád

A babakád a fürdetés alapvető eszköze, a kezdetektől szükségünk lesz rá. A saját kádunkban nem fürdethetjük a kicsit, nem higiénikus és veszélyes is. Érdemes olyan babakádat beszereznünk, ami akkor is jó lesz, ha a gyerek már nagyobbacska. Egy minőségi darabbal jól járunk.

8. Pelenkázószekrény

Egy kényelmes pelenkázószekrény lehetőleg letörölhető vagy mosható huzatos matraccal ugyancsak nagyon fontos. Amíg nem lesz szobatiszta a gyerkőc, ez gyakorlatilag állandó használatban lesz, így a bútor kiválasztásakor ezt érdemes figyelembe venni.

9. Babaápoló szett

A kisbabák bőre nagyon érzékeny, speciális törődést igényel, ezért soha ne használjuk a mi kozmetikumainkat. Vegyünk nekik való sampont, fürdetőt, hintőport, popsikenőcsöt.

Ugyanígy ne keverjük a sajátunkat a kisbaba fésűjével, körömvágó készletével vagy egyéb ápoláshoz szükséges holmijával. Széles fogú, lágyabb babafésű kell, valamint célszerű a kicsinek egy külön táskát fenntartani, amelyben a neki való eszközöket tároljuk. 

10. Babaülés

Az autóba tehető babaülés beszereléséről már a gyermek születése előtt gondoskodjunk, hogy ne az újszülöttel a karunkon kelljen megoldani a feladatot. A babaülés nemcsak a járműben tehet jó szolgálatot, hanem abból kiszállva hordozhatjuk is benne a kicsit.
 
Nézze meg most milyen időszakos kedvezménnyel bérelhet eszközöket!

Ajánló
Ajánló
Kapjon kedvet a kerthez!

Kapjon kedvet a kerthez!

Kertészkedni jó, és ha most teszi meg a kezdő lépéseket, érdemes szakemberhez fordulni....

Klasszikus, nyári filmélmény – Grease a Barabás Villában

Klasszikus, nyári filmélmény – Grease a Barabás Villában

Szüleink fiatalkorában a nyár elképzelhetetlen lett volna egy-egy hangulatos kertmozi...

Lenyűgöző mesék, abszurd fantázia – Dani Orsolya kiállítása

Lenyűgöző mesék, abszurd fantázia – Dani Orsolya kiállítása

A mesék és az álmok világát nem könnyű illusztrálni. Éles szem, szárnyaló fantázia...