Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-03-14

Az Illúzió Mesterei

Az Illúzió Mesterei

Rendhagyó módon most nem ajánlót olvashatnak egy rendezvényről. Ennek az az oka, hogy a március elején megrendezett eseményre, amelyen az ország legjobb illuzionistái és világhírű bűvészek léptek fel a MOM Kulturális Központban, néhány nap alatt elkapkodták a jegyeket! A nagy népszerűség miatt a hegyvidékieknek valószínűleg a következő évben is lesz azért alkalmuk megismerni ezeket a mágusokat, akik most egy izgalmas, vadonatúj műsorral tértek vissza, ezért megpróbáltunk utánajárni népszerűségük titkának.

A világ leghíresebb bűvészei gyakran beszélnek arról, hogy nem a varázslat az, amivel elképesztik nézőiket, pedig a hitetlenkedő kívülálló joggal gondolhatná azt, hogy a színpadi lámpák fényében igazi mágusok szórakoztatják. Az Illúzió Mesterei nem most léptek fel először a XII. kerületben. Nevüket és arcukat jól ismeri a nagyvilág. Plakátjaikkal rendszeresen találkozhatunk Monte-Carlo, Párizs, Dubaj, Peking, Tokió, New York vagy éppen a kaszinóiról híres Las Vegas utcáin. Akad közöttük gondolatolvasó, varázslatos kézügyességű humorista, de színpadra áll a bűvészet két világbajnoka is. Pontosan olyan színvonalú gálaműsorral készültek, mint amilyen a legelőkelőbb fesztiválok közösségét vagy éppen a méregdrága luxushajók milliomos utasait szórakoztatják. 
 
Nem higgyen a szemének!

A filmekben vagy a televízióban szereplő színészek gyakran mutatnak be egészen hihetetlen trükköket. Az ilyen szuperprodukciókat könnyű egy kézlegyintéssel elintézni, hiszen azt is gondolhatnánk, hogy egy ügyes rendező sietett a segítségükre filmes módszerekkel, például a kamera ki- és bekapcsolásával. Egészen más a helyzet azonban, ha a saját szemünkkel láthatjuk például azt, ahogy a színpadon a bűvész kettévágja csinos asszisztensét. A hölgynek természetesen nem esik semmi baja, de a látvány így is lenyűgöző. Érdemes röviden megismerkedni a hazai résztvevőkkel, hiszen ők mind a legjelesebb itthoni színpadi mágusok közé tartoznak.

A magyar nézők nagy kedvence Hajnóczy Soma. A kétszeres bűvészvilágbajnok 1985-ben született, Budapesten. Hatéves korában szeretett bele a mágia világába. Mestere maga Mr. Jupiter, vagyis a 90-es évek egyik legnagyobb magyar bűvésze, Molnár Gergely volt. Soma az előadása során a bűvészkedést a jókedvű komédiázással ötvözi. Fontos szerep jut a modern technológiának, de előszeretettel mutat be klasszikus, régi trükköket is. Igazi érdekesség, hogy a világon elsők között bűvészkedett mobiltelefonokkal. Ráadásul remekül zongorázik és gitározik.

Az Illúzió Mesterei előadásában nem csupán fellépőként, de főszervezőként és kreatív producerként is részt vesz. Külön érdekesség vele kapcsolatban, hogy immár tizenkilenc éve versenyez is. 2015-ben ő lett minden idők legfiatalabb bűvésze, akit beválasztották egy világbajnokság zsűrijébe, és eddig már több mint harminc nemzetközi díjat is kapott.
 
Gondolatolvasás és káprázat

Holcz Gábor mentalista 1973-ban született. A bűvészkedés titkainak elsajátítása mellett arra is futotta az erejéből, hogy beiratkozzon a Rendőrtiszti Főiskolára. A jeles intézmény egykori hallgatója 2003-ban a bűvésztanszék vezető oktatója lett az Innovációs Szak és Továbbképző Intézetben, továbbá közreműködik a Nemzeti Színház, a Radnóti Színház és a Vígszínház munkájában. Nem csupán bűvész, de az emberi agy csodáival, a mentalizmussal is foglalkozik. Holcz Gábor jól ismeri az „érzéken túli észlelést” és nem idegen számára a gondolatolvasás, a gondolatátvitel vagy éppen a jövőbelátás.

Évek óta szerepel a világ legrangosabb bűvészversenyein. 2002-ben tagja lett az Amerikai Bűvészek Szövetségének. Fontosnak tartja, hogy örömöt szerezzen a nézőinek és megnevettesse őket. Több ezer sikeres előadást tartott a világ számos táján, Koreától kezdve egészen az USA-ig. Különlegességnek számít, hogy menedzsereknek és cégvezetőknek is rendez bevezetőket a mentalizmusba és személyiséget fejlesztő előadásokat is tart.

Bognár Krisztián kiskora óta szeretett volna szuperhősé válni. Nyolcéves korában igazi csoda történt vele. Kapott ajándékba egy bűvészdobozt, és azóta a mágikus szórakoztatásnak él. Több mint egy évtizeden át gyakorolt keményen, odaadását pedig számos díjjal jutalmazta a szakma. Háromszor lett magyar bajnok és elnyerte az osztrák nagydíjat is. Ő is Mr. Jupiter tanítványai közé tartozik.

A magyar előadókon kívül színpadra lépett Norbert Ferré bűvészvilágbajnok Franciaországból, Spanyolországból pedig egész elképesztően látványos, lenyűgöző illúziókat hoztak magukkal Hector és partnernői. A nemzetközi gálaműsor izgalmas meglepetéseket tartogatott a bűvészkedés régi rajongóinak, ám azok is nagyon jól szórakoztak, akik most láttak először ilyen meglepő dolgokat, szellemes trükköket a színpadon.

Ajánló
Ajánló
Kapjon kedvet a kerthez!

Kapjon kedvet a kerthez!

Kertészkedni jó, és ha most teszi meg a kezdő lépéseket, érdemes szakemberhez fordulni....

Klasszikus, nyári filmélmény – Grease a Barabás Villában

Klasszikus, nyári filmélmény – Grease a Barabás Villában

Szüleink fiatalkorában a nyár elképzelhetetlen lett volna egy-egy hangulatos kertmozi...

Lenyűgöző mesék, abszurd fantázia – Dani Orsolya kiállítása

Lenyűgöző mesék, abszurd fantázia – Dani Orsolya kiállítása

A mesék és az álmok világát nem könnyű illusztrálni. Éles szem, szárnyaló fantázia...