Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-04-05

Különleges sportesemény: Előzd meg a fogaskerekűt!

Különleges sportesemény: Előzd meg a fogaskerekűt!

Április 27-én a család apraját-nagyját nagy örömmel várják a Hegyvidék egyik legrégebbi, egészen különleges sporteseményére. A XVI. Előzd meg a fogaskerekűt! igazi sportünnep lesz, amelyen a futók mellett kerékpárosok is elindulhatnak. Ráadásul a kerületünkben tanuló diákok díjtalanul nevezhetnek az egyéni versenyszámokban.

Amikor 1873-ban megkezdődtek a Svábhegyre vezető fogaskerekű vasút építési munkái, a tervezésből és a kivitelezésből oroszlánrészt vállaló Cathry Szaléz Ferenc bizonyára még legmerészebb álmában sem gondolta volna, hogy nagy műve másfél évszázad múltán lehetőséget nyújt egy nagyszabású, jó hangulatú, az egész család számára vidám kihívást jelentő sportesemény megrendezésére.
 
Nos, a 21. század hajnalán éppen ez történt. Eddig tizenöt alkalommal sorakozhattak fel a rajtvonalon mindazok, akik úgy gondolták, hogy a vidám, de azért nagyon is embert próbáló erőpróba során versenyt futnak a fogaskerekűvel. Korábban erre a különleges sportrendezvényre ősszel került sor, ám most, a 16. alkalom előtt a szervezők úgy gondolták, érdemes volna előbbre hozni, hogy a versenyre már tavasszal sor kerülhessen. Az idén kiderül, hogy az április mennyire lesz szeszélyes, remélhetőleg az időjárás kegyes lesz az indulókhoz, és ragyogó napsütésben, de nem túl nagy melegben futhatják, kerékpározhatják le a távot.
 
Irány a csúcs!

Első hallásra azt is gondolhatnánk, hogy a verseny nem jelent igazán komoly kihívást, hiszen a pálya hossza csupán 4,5 kilométer. A felkészülés során azonban érdemes figyelembe vennünk azt a tényt, hogy hegyre fel, a csúcs irányába kell haladnunk, ami bizony szépen megterheli a lábunk izomzatát, de a tüdőnket is. Ne feledkezzük el arról sem, hogy a cél 325 méterrel magasabban van a startnál, vagyis igen jelentős szintkülönbséget kell leküzdenünk versenyzés közben!

A rendezők az egész családot várják a vidám sportdélelőttre. A versenyen mindenki megtalálhatja a neki legjobban megfelelő sportolási módot, hiszen futó, kerékpáros, váltó- és túraversenyszámokban is indulhatunk. Cégek és vállalatok csapatai, de baráti társaságok is jelentkezhetnek, például a két-, illetve a négyfős váltókban. Egy ilyen erőpróba nem csupán kiváló lehetőség a csapatépítésre, de kiderülhet, hogy a barátaink vagy éppen a munkatársaink közül kinek a legjobb az erőnléte. Budapest, Európa Sportfővárosa is támogatja a versenyt, így igen valószínű, hogy ebben az évben minden korábbinál többen vesznek részt rajta.
 
Kedvezmények az indulóknak

Az indulók számos kedvezmény közül válogathatnak. Örömmel számolhatunk be arról, hogy akinek Hegyvidék Kártyája van, annak csak a nevezési díj felét kell fizetnie! Ehhez csupán a kártyáját kell felmutatni, ezért azt mindenképpen vigyék magukkal.

Emellett az első száz előnevező a Budapest, Európa Sportfővárosa eseménysorozat alkalmából szintén ötven százalék kedvezménnyel nevezhet! Diák-, illetve nyugdíjas-, valamint a kedvezményes váltójegy váltása esetén legkésőbb a rajtszám átvételekor kérik a diákigazolvány vagy a személyi igazolvány bemutatását.

Diákkedvezmény csakis érvényes diákigazolvánnyal vehető igénybe. Nyugdíjaskedvezményt az 1954. január 1-je előtt születettek kaphatnak. Tizennégy év alatti kedvezményt (váltóban) pedig a 2006. január 1-je után születettek vehetnek igénybe. Kedvezményes váltójegyet pedig az a csapat válthat, amelyben legalább a váltótagok fele (két fős esetén egy, négy fős esetén két fő) 14 év alatti, vagy 65 év feletti.
 
A legfontosabb tudnivalók

– Rajt: 10.16-kor (a fogaskerekű menetrendjéhez igazodva)

– A helyszíni nevezés 9.46-kor zárul

– 10.01-re mindenki érkezzen meg a rajthelyhez!

– Az útvonal hossza: kb. 4,5 km

– A rajt helyszíne: a fogaskerekű Szent János Kórház megállója mellett

– A kutyás futókat kérik, hogy a rajtnál a mezőny végén helyezkedjenek el.

A kerékpárosok versenye:

– Rajt: 9.46-kor (a fogaskerekű menetrendjéhez igazodva)

– A helyszíni nevezés 9.16-kor zárul

Mindenkinek sikeres versenyzést, jó szórakozást kívánunk!
 
Így lehet nevezni

Online előnevezés április 24-ig a www.hegyvideksport.hu címen, illetve a helyszínen a rendezvény napján.

– A futó-, váltófutó- és kerékpárversenyre a Városmajori Gimnázium parkolójában lesz lehetőség a helyszíni nevezésre. Itt lehet átvenni a rajtszámot, az ajándékpólót, illetve itt lehet befizetni a nevezési díjat is. Ennek helyszíne: Városmajori Gimnázium parkolója: 1122 Bp., Városmajor u. 71.
 
 
További információ

Ha szeretne még többet megtudni a versennyel kapcsolatban, akkor ezeken az elérhetőségeken kaphat további felvilágosítást:
e-mailben: info@hegyvideksport.hu
telefonon: 06 70 442 2135

Ajánló
Ajánló
Kapjon kedvet a kerthez!

Kapjon kedvet a kerthez!

Kertészkedni jó, és ha most teszi meg a kezdő lépéseket, érdemes szakemberhez fordulni....

Klasszikus, nyári filmélmény – Grease a Barabás Villában

Klasszikus, nyári filmélmény – Grease a Barabás Villában

Szüleink fiatalkorában a nyár elképzelhetetlen lett volna egy-egy hangulatos kertmozi...

Lenyűgöző mesék, abszurd fantázia – Dani Orsolya kiállítása

Lenyűgöző mesék, abszurd fantázia – Dani Orsolya kiállítása

A mesék és az álmok világát nem könnyű illusztrálni. Éles szem, szárnyaló fantázia...