Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-05-31

Nyári táborok a MOM Sportban

Nyári táborok a MOM Sportban

Végre nem kell a négy fal között kuksolniuk, a nyári jó időben gyermekeink többet lehetnek a szabadban! A vakáció idején az öt csillagos MOM Sport Uszoda és Sportközpont a legkülönfélébb tematikájú táborokkal várja az iskolásokat.

Saját családunkban is tapasztalhatjuk, hogy manapság egyre többet ülnek a gyerekek különböző kütyük előtt görnyedve. A számítógépezéssel, okostelefonokkal töltött órák száma ijesztően magas, közben pedig az elhízás világméretű krízissé duzzadt. Fennállása során először adott ki állásfoglalást az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a képernyő előtt ülés kisgyerekekre gyakorolt káros hatásairól. A szervezet javaslataiban a napi szinten rendkívül fontos testmozgásra helyezi a hangsúlyt.

A WHO arra figyelmeztet, hogy a testmozgás csökkenése az egyik fő kockázati tényező az elhízással, túlsúllyal kapcsolatos halálokok esetében, és mindebben a korai gyerekkorban rögzülő szokások meghatározók. Figyeljünk tehát oda arra, hogy gyermekeink napi szinten mozogjanak, hiszen a most kialakult szokások egy életen keresztül végigkísérhetik őket, ezek pedig meghatározzák felnőttkori egészségügyi állapotukat is.
 
A WHO főbb javaslatai a következők:

Minden gyerek legalább kétóránként tartson szünetet, ha képernyőt néz, legyen az tévé, tablet, okostelefon, videójáték stb.

Az étkezések és az éjszakai alvás idején ne legyen a közelben még telefon se.

Egyéves korig ne bámuljon semmilyen képernyőt egy gyermek.

Kétéves kor alatt, illetve a 3-4 éveseknek legfeljebb napi egy óra, de inkább kevesebb képernyőidő engedhető meg.

A WHO minden korosztály számára hangsúlyozza az életkornak megfelelő mennyiségű testmozgást és az elegendő idejű, minőségi alvást.
 
A legzöldebb budai vizes tábor

Mi lenne alkalmasabb időpont a gyermekünk számára a napi testmozgás rendszeressé tételére, mint a vakáció ideje? A MOM Sport Kert óriási, parkosított, kerítéssel védett zöldterületen, gumipadlós játszótérrel, szabadtéri konditeremmel (streetgym) és műfüves focipályával várja a gyerekeket, ahol a nyári táborok szabadtéri programjait szervezik.


Amikor a kicsik nem sportolnak, légkondicionált teremben játszanak, pihennek. Az uszoda vize UV-technológiával antibakterializált és előtisztított, ezért az átlagos uszodákhoz képest kevesebb mint feleannyi vegyszert használnak.
 
A tematikus táborok esetében napi egy óra úszásórán, napi egy alkalommal a tematikának megfelelő sportfoglalkozáson (pingpong, futball, tánc, FitKid-torna, lego, drónhasználat) vehet részt a gyermek.

Részletes információkért kattintson a képre!

Ajánló
Ajánló
Kapjon kedvet a kerthez!

Kapjon kedvet a kerthez!

Kertészkedni jó, és ha most teszi meg a kezdő lépéseket, érdemes szakemberhez fordulni....

Klasszikus, nyári filmélmény – Grease a Barabás Villában

Klasszikus, nyári filmélmény – Grease a Barabás Villában

Szüleink fiatalkorában a nyár elképzelhetetlen lett volna egy-egy hangulatos kertmozi...

Lenyűgöző mesék, abszurd fantázia – Dani Orsolya kiállítása

Lenyűgöző mesék, abszurd fantázia – Dani Orsolya kiállítása

A mesék és az álmok világát nem könnyű illusztrálni. Éles szem, szárnyaló fantázia...