Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-06-18

Nagyoknak és kicsiknek is: crossfit

Nagyoknak és kicsiknek is: crossfit

A cross edzés egy változatos, magas intenzitású, funkcionális edzésforma, amely ötvözi a súlyemelés, a saját testsúlyos edzés és a kardió jellegű mozgások legjavát. A Fitness and More modern edzőtermében lehetőségünk van kipróbálni ezt a trendi sportot is.

A cross edzés napjaikban egyre szélesebb körben elterjedt szabadidősport, ami hazánkban még csak kevéssé ismert. Tulajdonképpen egy komplex edzésmódszer a teljes test megerősítésére. Hasznosságát és népszerűségét mutatja, hogy egyre többen űzik, és több speciális területen (például a rendőrségnél, a katonaságnál, a tűzoltóságnál) is alkalmazzák ennek a módszernek az előnyeit.
 
Mindenkinek jó

Ez a fajta edzésmód növeli a tíz alapképességet: a hajlékonyságot, az agilitást, az erőt, a pontosságot, a kitartást, a teljesítményt, a koordinációt, az állóképességet, a gyorsaságot és az egyensúlyt. A különböző mozgásformák mixelésével igen hatékony edzéshatást tudnak elérni ezen képességek fejlesztésében.

Az edzések jelentős része saját súllyal végzett gyakorlatokból épül fel, emellett kézisúlyzókat, gumikötelet, ugrálókötelet is használnak. Mivel a tréningek összetettségben, terjedelemben és nehézségben különbözők, ezért mindenki számára alkalmazhatók. A szabadidő-sportolótól az élsportolóig mindenki megtalálja a számára megfelelő edzésmódszert.
 
A cross edzés előnyei

Egészségesebbek leszünk – köztudott, hogy az általános fittség a hosszú élet egyik titka. Ha megfelelő a fizikumunk és elegendő időt töltünk mozgással, akkor az immunrendszerünk is ellenállóbb lesz a fertőzésekkel szemben.

Sokoldalúvá válunk – minden izmunkat megmozgatja és erősíti, így aligha lesz „gyenge pontunk”. Teljes mértékű fizikumjavulást érhetünk el vele, miközben fejlesztjük a motorikus képességeinket, a koncentrációnkat és a kitartásunkat. Ezek a képességek pedig nemcsak az edzések során, hanem a hétköznapi kihívásokban is a javunkra válhatnak.

Nem edzünk egyedül – a cross edzés lényege, hogy csoportos erőpróbákon veszünk részt, és együtt törekszünk arra, hogy az adott feladatot teljesítsük. És hogy ez miért is olyan jó? Mert úgy érezhetjük, együtt győzzük le a korlátainkat, ráadásul egymást is motiváljuk. A közös célok pedig új barátságokat is szülhetnek. A baráti versengésnek köszönhetően bizonyítottan többre lehetünk képesek, hiszen minden edzésen felül kell múlnunk a többiek teljesítményét.
 
Miért válasszuk a crossfitneszt?

A mindennapokban is érzékelhető és használható fittséget ad
Hivatásos crossfitedző által tartott edzéseken vehetünk részt
Erő-, hajlékonyság-, robbanékonyság-, gyorsaság-, koordináció-, kondíciófejlesztő, változatos feladatokkal
Minőségi mozgás: a gyakorlatok pontos elsajátítására, korrekciókra épül
A csapatszellem motivál, hogy a legjobb teljesítményt hozzunk ki magunkból
 
Ha pedig a gyermekünknek keressük az ideális alapozó, ki-egészítő vagy akár versenysportot, akkor irány a CrossKids és CrossTeen edzés! 7–16 éves korig élénk kis társasággal és játékos, ugyanakkor a helyes mozgásokra rávezető feladatokkal várják a kicsiket is a Fitness and More-ban.  Ezeken az órákon az életkori sajátosságokat és szükségleteket veszik figyelembe, ahol a gyerekek és a serdülők játékos keretek között elsajátíthatják a helyes mozgásmintákat, és fejleszthetik a képességeiket.

Ajánló
Ajánló
Klasszikus mesék és zenei csemegék – gyermekprogramok a MOM Kulturális Központban

Klasszikus mesék és zenei csemegék – gyermekprogramok a MOM Kulturális Központban

A népszerű kerületi kulturális intézményben októberben is rengeteg izgalmas programmal...

Mit kínál ősszel az erdő?

Mit kínál ősszel az erdő?

Bár vége a nyárnak, ne szomorkodjunk, a természet ősszel is számos csodát kínál. Az...

Legyen karcsú és egészséges speedfitnesszel!

Legyen karcsú és egészséges speedfitnesszel!

Képzeljen el egy olyan eszközt, amely annyira hatékony, hogy segítségével tizenöt perc...