Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-06-25

Tippek a hangulatos fürdőszobához

Tippek a hangulatos fürdőszobához

A fürdőszoba otthonunk legintimebb helyisége, ahol a tisztálkodáson kívül relaxálni is szeretünk. Épp ezért érdemes gondosan megválasztani a színeit és a hangulatát. Ha bizonytalanok vagyunk abban, milyen fürdő lenne ideális számunkra, szakértő segítséget is kérhetünk.

Mivel a fürdőszobának több funkciót is el kell látnia manapság, ezért egyre nagyobb teret kap otthonunk kialakításánál. Érdemes is figyelni rá, hisz bár az egyik legfunkcionálisabb helyiség a lakásban, mégis gondos tervezést igényel. Fontos, hogy a funkcionalitáson túl személyre szabott legyen, valamint tükrözze egyéni stílusunkat. Mivel ritkábban rendezzük át, mint az otthonunk többi részét, érdemes figyelni az időtállóságára és a trendiségére egyaránt.
 
Válasszunk minőségi anyagokat!

Ahhoz, hogy sok-sok esztendőn át élvezhessük fürdőszobánk kellemes miliőjét, érdemes minőségi anyagokat választani. A burkolatok közül a természetes kövek, antik fahatású padlók, mozaikok, matt kerámiák is szóba jöhetnek. Ha az anyag- és színhasználatunk semleges, akkor sokáig divatosnak érezhetjük a fürdőnket, amit erőteljesebb színű törülközőkkel, kádkilépővel, zuhanyfüggönnyel és más tárgyakkal tehetünk izgalmassá. A natúr árnyalatok előnye, hogy szinte bármilyen élénk színű kiegészítő megy hozzájuk, és ezeket a hangulatunknak, illetve az évszaknak megfelelően variálhatjuk is.
 
Tegyük izgalmassá karakteres csapokkal!

A homogén háttér előtt jól érvényesülnek a vagányabb, feltűnőbb megjelenésű szerelvények. Szerencsére ma már egészen elképesztő a választék a színek és a forma terén, legyen szó csaptelepekről vagy zuhanyfejekről. Mostanság nagyon divatosak a sárga- vagy vörösrézszínűek, illetve a matt felületűek. Igaz, utóbbiak tisztántartása kissé nehezebb, de szépségükkel meghálálják a törődést.
 
Helyezzük el szigetszerűen a pultot!

Ha a fürdőszobánk nagyobb az átlagosnál, tegyük luxushatásúvá úgy, hogy szigetszerűen helyezzük el benne a mosdópultot. Ez igazán egyedivé teszi a helyiséget, és a tárolókat is kialakíthatjuk a mosdópult alsóbb részein. A fürdőkádunk álljon szabadon, ez fokozza a szobaszerű hatást, ami szintén menő manapság. A divatos kád formáinál jellemző az egyszerű vonalvezetés, a keskeny peremek és az innovatív anyagfelhasználás.
 
Térjünk el az átlagostól!

Ha nem szeretnénk, hogy a fürdőnk túlságosan unalmasnak hasson, becsempészhetünk egy kis izgalmat a berendezésbe.

Kitalálhatjuk például, hogy az egyik falon élénk színeket, merész mintákat használunk, vagy dekoratív üvegfallal választjuk el a zuhanyzó terét a helyiség többi részétől.

De eltérhetünk a sztereotípiáktól abban is, hogy nem világos színű burkolatokkal, hanem mély, sötét tónusokkal fedjük a felületeket. Kisebb méretű fürdőszobánál azonban ez megfontolandó, mert a sötét szín szűkíti a teret.
 
Csempésszük be a művészetet!

Az egyediséget segíti, ha bevisszük a művészetet a fürdőszobába is: dekorációs céllal tegyünk a falra grafikákat, vagy művészi módon elrendezett mozaikokkal is díszíthetjük a teret. A tükrök is kaphatnak díszes keretet, ami különösen minimalista berendezés mellett irányítja rájuk a figyelmet. De akár egy egész stílus is helyet kaphat így, például ha az art deco szerelmesei vagyunk, és ennek megfelelően rendezzük be a helyiséget, az klasszikus hatásúvá és valóban időtállóvá varázsolja fürdőnket.
 
Rakjuk a mosdót ablak elé!

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy természetes fényforrása van a fürdőszobánknak, használjuk ki az ebben rejlő nagyszerű lehetőségeket. Az ablak alá tett mosdópult tervezésénél okosan kell megoldani a tükör és a világítás elhelyezését, de a megoldás egyediségét csodálva biztosan megéri majd.
 
Növeljük a relaxálást spa hatással!

Nagyon trendik azok a fürdőszobák, amik anyag- és színhasználatukban a wellnessközpontok, spák hangulatát idézik. Ha fokozni akarjuk a feltöltődés élményét, a helyiségbe beépíttethetünk pezsgőmedencét, szaunakamrát is.

Ajánló
Ajánló
Szemünk világa – a homályos látás okai

Szemünk világa – a homályos látás okai

Szemünk érzékenyen reagál a külvilág káros hatásaira, a füstös, poros környezetre, a...

Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

A klasszikus, a jazz és a népzene rajongóira egészen különleges élmény vár a MOM...

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Ha a fő sportunk más, mint a jóga, akkor is érdemes jógaórákon részt vennünk, hiszen...