Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-06-26

Olvassunk nyáron is! – izgalmas és kellemes olvasmányok

Olvassunk nyáron is! – izgalmas és kellemes olvasmányok

A magyar könyvkiadók az idén is igencsak kitettek magukért, rengeteg jó könyv jelent meg az elmúlt néhány hét során. A bőség zavarával küzdöttünk, amikor kiválasztottunk közülük néhányat, amelyek önfeledt nyári szórakozást ígérnek magazinunk olvasóinak.

Nyáron nemcsak az iskolákban van szünet, de sokan ilyenkor mennek el nyaralni. A művelt ember poggyászából nem hiányozhat a jó könyv akkor sem, ha a Balaton partján vagy éppen a hegyek között piheni ki az egész év fáradalmait. Belépve a gomba módra szaporodó hatalmas szaküzletek, könyvpaloták ajtaján, tágra nyílhat a szemünk a csodálkozástól: a polcokon rengeteg remek kiadvány sorakozik.

Akadnak közöttük tudományos ismeretterjesztő művek, könnyed kis limonádék, érzelmes regények, izgalmas krimik és kalandos történetek is. Rövid összeállításunkban olyanokat válogattunk, amelyeket strandolás közben, de otthon, a szobánk hűvösében is örömmel olvashatunk.
 
Mary Alice Monroe: Ház a parton

A világhírű amerikai szerzőnőnek eddig több mint húsz sikerkönyve jelent meg. Számos irodalmi díjjal tüntették ki, az olvasói pedig rajonganak érte. Új könyvének főszereplője, Cara Ruthledge hosszú távollét után visszatér gyermekkora helyszínére. A kis szigeten szinte paradicsomi körülmények fogadják, ennek ellenére a mesés dél-kaliforniai nyaralóban feltámadnak a múlt emlékei.

A váratlan nyaralás megcsillantja annak a lehetőségét, hogy a fiatal nő felépítse romokban heverő életét, hiszen éppen elveszítette az állását és szakított a barátjával. Most viszont lehet, hogy meg tud békélni az édesanyjával is? Meghallja a tenger hívószavát, és rádöbben arra, mennyire hiányoztak az életéből a mély, emberi érzelmek. Valósággal újjászületik, amikor hagyja, hogy átjárja a természet nyugalma. Szívhez szóló történet a megbékélésről és egy gyönyörű újrakezdésről.
 
Beth O’Leary: Az ágybérlő

Amikor egy férfi és nő között vita robban ki, az ismerőseik gyakran legyintenek, és azt mondják, nem számít a feszültség, mert az ágyban minden megoldódik. Ez a bölcsesség azonban nem sokat segít Tiffyn és Leonon. Ők ugyanis egészen különös helyzetben vannak. Ugyanabban a lakásban laknak, és ugyanabban az ágyban alszanak, csak éppen sohasem egyszerre!

Mindketten szegények és ezért nincs pénzük egy fényűző otthonra. A lány beköltözik a fiúhoz, de úgy, hogy váltják egymást az ágyban. Amíg Leon éjjel dolgozik, addig Tiffy alszik. Úgy tűnik, a módszer jól beválik, csakhogy a sors nem akarja, hogy minden egyszerűen menjen. Színre lép egy félőrült volt pasi és egy kibírhatatlan ügyfél is. A két fiatalnak valahogy ki kell lépnie a múlt árnyékából, és ehhez elengedhetetlen, hogy felrúgjanak minden szabályt. A fiatal szerző jókedvű, szellemes és szívet melengető első regénye megmutatja, miért olyan fontos a barátság és a szerelem. Könnyed és vidám olvasmány, ami kellemesebbé teheti a nyári napokat.
 
Linda Castillo: Égető titkok

Sokan kíváncsiak arra, milyen titkokat rejtenek a zárt amerikai vallásos közösségek csoportjai. Egy jó nyomozónő minden tudására szükség van ahhoz, hogy kiderüljön, ki követett el szörnyű gyilkosságot a csendes amerikai kisvárosban. Kate Burkholdernek nincs könnyű dolga, az amish közösség nem szereti a külvilágból érkező kíváncsiskodókat. Miközben az igazság nyomába szegődik, a saját múltja sötét árnyaival is farkasszemet kell néznie. Amikor jobban beleássa magát az áldozatok múltjába, rádöbben, hogy egyikőjük szörnyű titkokat őrzött. Az izgalmas és fordulatos regényben nem várt leleplezések és őszinte emberi érzések várnak a sikeres amerikai szerző olvasóira.
 
Ingar Johnsrud: Kereszt

A skandináv krimiirodalom nagymestere újabb izgalmas könyvvel lepi meg az olvasóit. Ki gyilkolta meg a norvég védelmi minisztérium munkatársát és a barátnőjét? Miért írták az áldozatok autójára, hogy áruló? Felbolydulnak a politikusok és megpróbálják eltussolni az ügyet. A norvég szerző már több könyvet is szentelt az éles elméjű Fredrik Beier felügyelőnek. Az elszánt rendőrtisztnek igen nehéz dolga van, mert ezúttal egy minden korábbinál szövevényesebb ügy megoldását bízták rá. A gyilkos nem ismer könyörületet, és úgy tűnik, hogy legalább annyira intelligens, mint elszánt.

A nyomozást ráadásul megnehezíti a múlt árnyéka, a felügyelőnek a saját emlékeivel is meg kell küzdenie ahhoz, hogy igazságot szolgáltasson az áldozatoknak. Izgalmas olvasmány mindazoknak, akik szeretik a komor hangulatú, kőkemény bűnügyi regényeket.
 
Kristan Higgins: Zöld út a szerelemhez

Nyári könyvajánlónk nem volna teljes, ha nem szólnánk néhány szót egy gyönyörű szerelmes könyvről. A népszerű szerző regényeit eddig már több mint húsz nyelvre lefordították. Az író tűzoltó férjével, két gyermekével, egy félénk, megmentett kutyussal és a váratlanul felbukkanó macskájával él együtt. Szórakoztató, szókimondó és aranyos romantikus regényeivel olvasók százezreinek okozott boldog pillanatokat.

Új könyvének főszereplője már elmúlt harmincéves. Nem könnyű az élete, mert számos csalódás érte. Csúnyán összeveszett gyerekkori szerelmével, aki ráadásul emiatt egy másik nőnek csapja a szelet. Az sem segít, hogy a csalódott Honor Holland megpróbálta a munkába temetni magát, és végül egy kisvárosban, annak is a bárjában keresi a kiutat.

Ezen a helyen igencsak meglepő a jóképű angol professzor felbukkanása, akivel gyorsan egymásra találnak, de nem csupán azért, mert beleszeretnek egymásba. Honor bosszút akar állni, és féltékennyé akarja tenni a csapodár barátját, a professzornak pedig egy amerikai feleségre van szüksége. Ha ugyanis kidobják az USA-ból, akkor örökre elveszíti nevelt fiát. Úgy döntenek, hogy érdekházasságot kötnek. Csakhogy a szerelem útjai kifürkészhetetlenek, velük is olyasmi történik, amire kezdetben nem is számítottak. A fanyar homorú történetben egymásra talál e furcsa páros két rokonszenves tagja.

Ajánló
Ajánló
Szemünk világa – a homályos látás okai

Szemünk világa – a homályos látás okai

Szemünk érzékenyen reagál a külvilág káros hatásaira, a füstös, poros környezetre, a...

Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

A klasszikus, a jazz és a népzene rajongóira egészen különleges élmény vár a MOM...

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Ha a fő sportunk más, mint a jóga, akkor is érdemes jógaórákon részt vennünk, hiszen...