Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-06-28

A média és az online játékok világa – Tematikus nyári táborok

A média és az online játékok világa – Tematikus nyári táborok

A vakáció arra jó, hogy a gyerekek szabadabban élhessenek a nyári napokban. Természetes, hogy érdemes sokat mozogniuk a szabadban, azonban ilyenkor arra is lehetőségük nyílik, hogy az őket igazán érdeklő dolgokba merülhessenek. A Cleverside tematikus nyári táborai ezt kínálják a diákoknak.

A nyári hónapoknak a feltöltődésről, a pihenésről kell szólnia az iskolások számára. Azonban nem tehetünk úgy, mintha nem tudnánk, hogy a mai gyerekeket rendkívüli módon érdekli az internetes világ. Szívesen foglalkoznak online játékokkal, szeretnek időt tölteni videókat, vlogokat nézegetve, nekünk, szülőknek pedig megnyugtató lehet az a tudat, hogy a nyári tematikus táborokban ezt jó csapatban, ellenőrzött formában teszik.
 
Nyári médiatábor 8–14 éveseknek
(bevezetés a fényképezés, a filmezés, az animáció és a történetmesélés világába)

YouTube, vlog, blog, Instagam, Facebook– megannyi felület, amelyen keresztül kreatívan fejezhetjük ki a világról alkotott gondolatainkat. Az egyhetes táborban olyan eszközök használatát mutatják be, amelyekkel az önkifejezés játék lesz. A gyerekek megismerkednek a fényképezés és a filmezés, a grafika és az animáció világával, a tábor végére pedig mindenki olyan tudással megy haza, amit szívesen használ a későbbiekben is.
 
Fortnite nyári táborok 8–14-éveseknek

A világ jelenleg egyik legfelkapottabb online játéka a Fortnite. Csapatmunkára épít az online térben, kommunikációra sarkall és kooperációt fejleszt. A táborban a délelőtt folyamán másfél órát játszhatnak a diákok. A játékot megelőzi egy megbeszélés, ahol taktikákat és feladatokat osztanak ki. A gyerekek a saját eszközüket vihetik magukkal a játékhoz.

A délelőtt további részében a Fortnite-ot mint témát dolgozzák fel különböző eszközökkel (pl. tánc, dizájntervezés, fotózás), és megtanítják a táborozókat az internet biztonságos használatának néhány hasznos praktikájára. A délutánokat szintén tematikus foglalkozással és külső helyszíni kirándulásokkal színesítik.
 
Útikalauz szülőknek

Ha szülőként bizonytalanok vagyunk abban, mit és mennyit engedjünk gyermekeink életébe az internet világából, bátran fordulhatunk a Cleverside-hoz. Céljuk, hogy a hagyományos iskolai oktatás mellett megtanítsák a fiatalokat a digitális tér okos használatára, az egyéni készségek fejlesztésére, a csapatmunkára annak érdekében, hogy a jövő munkavállalóiként könnyedén megállják majd a helyüket és megfeleljenek a kihívásoknak.

Szülőként jogosan merül fel a kérdés, hogy hogyan kell ideálisan egyensúlyozni a virtuális világok, többdimenziós terek, okoseszközök és a kézzel fogható, valódi élet közt, ha a gyerekekeinket jól akarjuk nevelni. Milyen digitális eszköz való az adott korosztálynak, és hogyan kell elmagyarázni a tudatos használatát? Mit kell tudni a médiafogyasztásról? Szülőként miként kell a gyerekeknek elmagyarázni mindazt, amit mi is nehezen követünk le a technológiai változásokat illetően?

A Cleverside nemcsak egy tanfolyam gyerekeknek, hanem tanácsadópont a szülőknek is. A tanév közben folyó kurzusok során és persze a nyári táborok ideje alatt is a szülő-gyerek-oktató hármas folyamatos munkája zajlik, amelyben megosztják szakmai tapasztalataikat és felkészítik a szülőket arra, hogy gyerekeiket korosztályi adottságainak megfelelően kísérni tudják a digitális tudás és a tudatos médiafogyasztás módszerének elsajátításában.

A kurzusok végén beszámolnak minden tanuló eredményeiről.

A szülőknek a kurzusok elején és végén tanácsadást tartanak. Témáik az adott tananyag és az adott korosztálynak megfelelő biztonságos internetezés, tudatos médiafogyasztás.

(A tudatos médiahasználattal kapcsolatban a szülők tájékozódhatnak még a Hegyvidéki Önkormányzat ONvédelem Programja kapcsán is – www.hop12.hu)

Ajánló
Ajánló
Szemünk világa – a homályos látás okai

Szemünk világa – a homályos látás okai

Szemünk érzékenyen reagál a külvilág káros hatásaira, a füstös, poros környezetre, a...

Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

A klasszikus, a jazz és a népzene rajongóira egészen különleges élmény vár a MOM...

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Ha a fő sportunk más, mint a jóga, akkor is érdemes jógaórákon részt vennünk, hiszen...