Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-07-30

Töltődjön fel a nyári jógatáborban!

Töltődjön fel a nyári jógatáborban!

Nemcsak a gyerekeké az a kiváltság, hogy a vakáció idején nyári táborokban élvezhetik a jó időt. Mi, felnőttek is megengedhetjük magunknak, hogy a szabadságunk idejét azzal töltsük, amivel szeretnénk, például egy szervezett jógatáborral.

Nyáron miénk a világ! Sokan szeretik a semmittevős, lazulós tengerparti vakációkat, amikor nap mint nap heverhetnek a vízparton, és csak az evés meg az alvás idejére mennek vissza a hotelbe. Akik egész évben nem tudtak kikapcsolódni, lelazulni, erre vágynak, nem egyébre.

Mások a tartalmas, aktív időtöltésre esküsznek, amiben mozgás és lelki feltöltődés egyaránt található. Nekik való az a jógatábor, amelyet a Yogasecrets Studio szervez augusztus 4–7. között, Páskomban. A táborban 120 perces, fordított testhelyzetek haladó workshop, napi két jógaóra, vezetett meditáció és teljes zavartalanság biztosított. A finom vacsorák után, esténként egy pohár borral a jakuzzi mellett a résztvevők megoszthatják történeteiket és elengedhetik mindazt, ami nem szolgálja őket többé.
 
Hogyan kezdhetjük el?

„Sokszor észre sem vesszük, mennyire gyönyörű a világ, amiben élünk – mondja Nagy Anna nemzetközi jógaoktató. – Érdemes felfedezni a környéket, ahol élünk. Mozduljunk ki a szabadba, legyünk egy kicsit egyedül, hallgassuk meg a saját gondolatainkat. Nem kell hozzá semmi és senki.

Az erdő illata, a nap meleg sugarai tökéletes alapot biztosítanak egy kellemes meditációhoz és felfrissüléshez. Üljünk le egy szép fa tövébe, hunyjuk be a szemünket, kezdjük el figyelni a természet hangjait, majd a saját légzésünket, ahogy a friss oxigén átjárja testünket, feltölt új energiával. Próbáljuk meg csendesíteni az elménket, ne gondolkozzunk a múlton, ne tervezgessük a jövőt. Éljük meg teljes egészében az adott pillanatot.

Nincs ember, akire a természet ne lenne jó hatással. Ha eleinte még beugranak a zavaró gondolatok, ne csodálkozzunk. Az egyik legnehezebb a saját elménk kordában tartása. Ebben segít az OM hang ismételgetése, ami a teremtés igéje, egy ősrezgés. A harmadik szem mantrája lenyugtatja az elmét, a testet energiával tölti fel és erősíti az elmélyülést.”
 
Mit ad a jóga?

A jóga segít a jelenben élni. Stresszmentesít, lecsendesíti a háborgó elmét, ellazít, és a testet is formába hozza. Ez a mozgásforma és a rendszeres meditáció megtanít értékelni az élet valódi szépségeit. Általa hálát tudunk adni azért, amit kaptunk, nem arra koncentrálunk, ami még hiányzik vagy ami rossz.

Eleinte szinte mindenki úgy gondolja, hogy az ő sorsa és élete a legnehezebb. Aztán ahogy halad előre a jóga gyönyörű útján, kezdi megszeretni magát, kezdi összerakni a képet, hogy a sors, amit eddig szidott, jó, hogy pontosan az övé, és okkal olyan, amilyen. Majd ahogy szebbnek, értékesebbnek látjuk magunkat, a környezetünk is kezd így viszonyulni hozzánk. Megtisztulnak emberi viszonyaink, önbizalomra teszünk szert, és rátalálunk saját belső békénkre is.
 
Ha esetleg lemaradtál az augusztusi lehetőségről, akkor szeptember 6-8. között Balatonkenesén is lesz még jóga tábor!

Ajánló
Ajánló
Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

A klasszikus, a jazz és a népzene rajongóira egészen különleges élmény vár a MOM...

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Ha a fő sportunk más, mint a jóga, akkor is érdemes jógaórákon részt vennünk, hiszen...

Elcserélt életek és talpraesett detektívlányok – lebilincselő olvasmányok hölgyeknek

Elcserélt életek és talpraesett detektívlányok – lebilincselő olvasmányok hölgyeknek

Ősszel kellemes kikapcsolódást lehet a képzelet szárnyán útra kelni, szép tájakat...