Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-07-31

Izgalmas nyári filmek – Mozikert a MOM Kulturális Központban

Izgalmas nyári filmek – Mozikert a MOM Kulturális Központban

Szüleink idején a felhőtlen nyári szórakozáshoz szervesen hozzátartozott a mozizás, mégpedig valamelyik romantikus kertmoziban. Augusztusban mi és a gyermekeink is részesei lehetünk ennek a különleges élménynek, mert a MOM Kulturális Központban négy népszerű nyári filmmel várnak minket a szabadtéri színpadon.

Az idei nyár eddig egészen mozgalmasra sikeredett. Hol olyan kánikula volt, hogy az utcán csak szédelegtünk a melegtől, máskor meg az óvatlanul sétálni indulókat egy kiadós felhőszakadás késztette futásra. Szerencsére számos nagyon kellemes nappalban és éjszakában is részünk lehetett. Cseppnyi szerencsével – ha az augusztusi időjárás is úgy akarja – szerdánként négy alkalommal is feleleveníthetjük a régi jó családi szabadtéri mozizások hangulatát, mégpedig lakóhelyünkhöz egész közel, a MOM Kulturális Központban.
 
Mese az egész családnak

Az első produkciót 7-én, szerdán este 9-kor vetítik. A Zootropolis – Állati nagy balhé című animációs filmet a hat évnél idősebb gyerekeknek ajánlják. Fontos tudni, hogy ezek a vetítések díjtalanok, ám ahhoz, hogy legyen helyünk, regisztrálnunk kell. A regisztrációs díj 200 forint. A filmre a regisztráció során kapott jegyünkkel mehetünk be a Momkult ligetes belső kertjébe. Innen képzeletünk szárnyán könnyen átjuthatunk Zootropolisba, a világ minden tájáról érkező állatok városába.

A történet főhőse Judy, egy kedves nyuszilány, aki nagy fába vágta a fejszéjét, amikor beállt rendőrnek. A kis nyuszira sok kaland és mulatságos élmény vár a nagyobb állatokkal teli városban. Közben egy egészen elképesztő új barátra talál: azért, hogy megfejtsen egy nehéz bűntényt, elkezd együtt dolgozni Nickkel, a rókával.
 
Öregember nem vénember

Ugyancsak szerdán, 14-én kilenc órakor napjaink egyik legnevesebb amerikai színésze, Robert De Niro szórakoztatja a nézőket Nancy Meyers magával ragadó komédiájában. A kezdő című filmben különös dolog történik egy sikeres és nagyon modern divatcéggel, ahol a vezetőkúgy döntöttek, hogy hajlandók lesznek idősebb gyakornokokat is felvenni, és kicsit meglepődve látják, amikor a hirdetésükre egy hetvenéves elegáns úr jelentkezik.

Ben Whittaker (Robert De Niro) megpróbál beilleszkedni a fiatalok világába. A női főszerepet játszó Anne Hathaway bizonyára nem gondolta volna, hogy milyen élményekkel jár, ha felveszi az idős férfit. Mind a ketten sokat mérgelődnek, ám lassan, de biztosan összecsiszolódnak, és a kölcsönös tiszteleten alapuló őszinte barátság alakul ki kettőjük között.

Ezt a filmet a fiatalabb és idősebb nézőinknek egyaránt ajánljuk.
 
A szavannák csodái 

Augusztus 21-én egy távoli földrészre vezet el minket az Afrikai macskák – a bátorság birodalma című amerikai dokumentumfilm. Rengetegen álmodoznak arról, hogy egyszer eljussanak Afrikába, és megtekintsék a szavannák vad vidékének lenyűgöző élővilágát. Mostanában sokat hallunk arról, hogy a mozikba került a híres Oroszlánkirály új változata. Eltérően attól az alkotástól, ez a film egy olyan régimódi, klasszikus stílusú dokumentumfilm, amelyeknek a „szereplői” valódi állatok. A rendezők az ezerarcú afrikai élővilág rengeteg képviselője közül három nagymacskát, két oroszlánt és egy gepárdot választottak ki. Három izgalmas történet bontakozik ki a szemünk láttára.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem egy mese, hanem egy valódi képsorokat bemutató dokumentumfilm. A szavannán a természet kegyetlen törvényei érvényesek, és a túlélésért nap mint nap elkeseredett harc dúl. Még az oroszlánokra és a gepárdokra is sok veszély leselkedik. Emiatt tizenkét évesnél fiatalabb gyerekek csak egy nagykorú kíséretében nézzék meg a filmet.

Jól fognak szórakozni, amikor tanúi lesznek a bátor gepárd kalandjainak vagy a száműzetésből hazatérő büszke oroszlán elszánt küzdelmének. Afrika ragyogó csodái valósággal fényárba borítják a vetítővásznat, és képzeletben eljuthatunk e távoli földrészre, a bátorság birodalmába.
 
Kell egy kis romantika

Az idei nyár utolsó filmje a kertmoziban egy gyönyörű, szívhez szóló alkotás lesz augusztus 28-án, szerdán. A szív hídjai című romantikus dráma igazi érdekessége, hogy a rendező, Clint Eastwood játssza az egyik főszerepet. Ráadásul a másik főszerepet is egy lenyűgöző hollywoodi sztárra bízták. Francesca alakját a nagyszerű Meryl Streep jeleníti meg.

A címben szereplő hídnak fontos szerep jut a történetben. A két gyászoló testvér meglepődve tudja meg, hogy miről végrendelkezett édesanyjuk, Francesca. Az a kívánsága, hogy ne a férje mellé temessék el, hanem a közeli Roseman híd alatt szórják a hamvait a vízbe.

A két gyermek végül elhunyt édesanyjuk naplójából tudja meg, hogy mi ennek a különös kérésnek az oka. Francesca boldogtalan volt a férje mellett, és egy romantikus érzésekkel teli életről álmodozott. A szerelem csak rövid ideig vendégeskedett az életében. 1965-ben egy idősödő fényképész érkezett a környékre, hogy lefényképezze a Roseman hidat. Megbarátkozott a boldogtalan nővel, és az itt töltött négy nap során perzselően forró, de igencsak rövid szerelem lángja lobbant fel kettőjük között. Az asszony élete végéig őrizte a titkot, amelyik csupán a halála után került napfényre.

Ez a szívhez szóló romantikus alkotás nagyon is illik a nyár végére. Reméljük, utána gyönyörű ősz és vénasszonyok nyara vár ránk, és újabb izgalmas filmeket tekinthetünk meg.

Ajánló
Ajánló
Szemünk világa – a homályos látás okai

Szemünk világa – a homályos látás okai

Szemünk érzékenyen reagál a külvilág káros hatásaira, a füstös, poros környezetre, a...

Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

A klasszikus, a jazz és a népzene rajongóira egészen különleges élmény vár a MOM...

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Ha a fő sportunk más, mint a jóga, akkor is érdemes jógaórákon részt vennünk, hiszen...