Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-08-08

Bor, mámor és gyönyörű tájak – izgalmas nyári olvasmányok

Bor, mámor és gyönyörű tájak – izgalmas nyári olvasmányok

Manapság öröm elsétálni a könyvesboltokba, mert a polcokon alig fér el a sok izgalmas könyv, kellemes nyári olvasmány. Augusztusi összeállításunkban íncsiklandó különlegességeket, gyönyörű helyeket és a forróság ellen hátborzongató kalandokat ajánlunk önöknek.

Provence csodái

Peter Mayle, a világhírű író remekül ismeri Dél-Franciaország lenyűgöző tájait, csodálatos vidékeit, a páratlan borokat és az ellenállhatatlan helyi különlegességeket. Hála a Partvonal Kiadónak, ezen a nyáron három új könyvét is elolvashatjuk.

Kezdjük a Bor, mámor, Provence című regénnyel, amelyiket szerte a nagyvilágban annyira megszerettek az emberek, hogy a történetből film is készült. A legfontosabb szerepekre igazi amerikai és francia sztárokat sikerült megnyerni. A moziban Russel Crowe és Marion Cotillard bűvöli el a nézőket.

A főszereplő, Max sikeres pénzember, nagy jövő áll előtte, de végül megcsömörlik londoni munkahelyén. Úgy dönt, hogy nem várja meg, amíg teljesen kiég, hanem elköltözik Provence-ba, ahol egy gyönyörű szőlős birtokot örökölt. Vidám kalandjai akkor vesznek váratlan fordulatot, amikor megismerkedik egy titokzatos fiatal nővel. Ettől kezdve egy különös barátság, sok kis titok, rengeteg izgalom, szenvedély és tánc vár kettőjükre. A romantikus olvasmány bepillantást enged a bortermelés különös világába, és elkalauzol minket a kedves provence-i emberek közé.

Az Egy év Provence-ban két hőse is hátat fordít Angliának. Provence-ban kezdenek új életet. Megdöbbenve tapasztalják, hogy az emberek számára mennyire fontos a jó konyha, a sok finom étel, mindenekelőtt a csodálatos ízű szarvasgomba. Lassan, de biztosan megnyílik előttük ez a különös világ, és egyre több hasznos apróságot tanulnak el új szomszédjaiktól. Mindez lehetővé teszi a számukra, hogy sokkal boldogabban éljenek, mint korábban, a dolgos, ám beszürkülő, nem igazán érző szívű embereknek való hétköznapjaik során. Az anekdotákkal telepakolt, magával ragadó humorú élménybeszámoló miatt a szerzőt joggal tekintik a gasztronómiai irodalom egyik sztárjának és legendás tudású Provence-szakértőnek.

A Huszonöt év Provence-ban pedig egyfajta szerelmes levél, amelyet Peter Mayle a rá jellemző sok érzelemmel és szeretettel teli humorérzékkel új hazájának, a dél-francia tartománynak írt.
Vele is pontosan az történt, mint a regényei hőseivel. Megérkezve egyből beleszeretett a lenyűgöző tájba, a balzsamos időjárásba és a falusi emberek derűsen bájos életmódjába. E három könyvet azoknak ajánljuk, akik felhőtlen kikapcsolódásra vágynak, meg arra, hogy közben minél többet tudjanak meg a nagyvilág legfinomabb ételeiről és borairól.
 
Választás két rossz közül

Az Athenaeum Kiadó egy igen izgalmas, de nehéz kérdéseket felvető könyvvel lepte meg az olvasóit. Jodi Picoult nevét sokaknak nem kell bemutatni, hiszen a sikeres szerző könyvei évtizedek óta ott szerepelnek a sikerlisták élén, és hazánkban is egyre szélesebb a rajongótábora. Szívverés című munkája szívhez szólóan mesél a szabadságvágyról és a szeretetről.

A történet főszereplője, Paige rendkívül nehéz döntés előtt áll. Mivel a saját gyermekkora is meglehetősen nehéz volt, tele van kétségekkel azzal kapcsolatban, hogy alkalmas lesz-e anyának. Egy amerikai nagyvárosba költözik, ahol új szerelem, házasság és sok remény várja. Csakhogy a múlt sötét árnyai nem hagyják nyugodni. Az évek múlása nem tudta teljesen elfedni a hűtlenség, a cserbenhagyás, a szenvedés keserű, felkavaró és sokszor eltitkolt lelkiismeret-furdalást okozó nyomait. Rádöbben, hogy fel kell tárnia az anyja múltját, hogy megismerhesse közös titkaikat. Olyan helyzetbe kerül, amikor felfogja: egy nővel megtörténhet, hogy csak két rossz közül lehet választania. A regény izgalmas olvasmány mindazoknak, akiknek fontos az emberi méltóság, az álmok valóra váltása és a gyerekeinkért, a családunkért érzett szeretet.
 
A névtelen áldozatok gyilkosa

Végezetül pedig következzen egy hátborzongatóan izgalmas olvasmány, amelyik talán kellemes menedéket jelent a nyári forróság idején is. Angela Marsons brit író külföldön és itthon egyaránt népszerű. Bűnügyi regényeiben fontos szerep jut egy kőkemény nyomozónőnek, aki nem csupán sikeresen feltárja a legnehezebb ügyeket is, de lépésről lépésre belopja magát az olvasók szívébe. Új regényében, a Holt lelkekben Angliába, mégpedig két grófság határára kalauzol el minket.

Egy régészeti gyakorlat során a diákok megdöbbentő dolgokra bukkannak, egy tömegsírba valaki könyörtelenül lemészárolt embereket temetett el. Ráadásul a környező városokban, falvakban rohamosan nő a feszültség, egyre több a gyűlöletbűntény. A különös gyilkosságokkal két felügyelő is foglalkozik. Kim Stone, a szerző kedvenc visszatérő hősnője cseppet sem örül annak, hogy újra együtt kéne működnie egy régi munkatársával. Az izgalmas nyomozás során pedig az is kiderül, hogy bár a halottakat eltemették, a múlt bűnei miatt a mai embereknek kell fizetniük. Ezt a regényt azoknak ajánljuk, akik szeretik az izgalmas, szokatlan bűnügyi történeteket, illetve a jól megformált, hiteles, de távolról sem tökéletes hősöket.
 
 
Jó olvasást kívánunk!

Ajánló
Ajánló
Könnyű túrák az egész családnak

Könnyű túrák az egész családnak

Szívesen kimozdulnánk, de a januári zimankóban nem vágyunk embert próbáló kirándulásra?...

Gyönyörű zsoltárok a Hegyvidéken – válogatás a Zsoltárok könyvéből

Gyönyörű zsoltárok a Hegyvidéken – válogatás a Zsoltárok könyvéből

Január 21-én nagyszerű művészekkel találkozhatunk a MOM Kulturális Központ...

Szép mesék és felemelő zenék – programajánló gyermekeknek

Szép mesék és felemelő zenék – programajánló gyermekeknek

A legkisebbekre is izgalmas előadások, koncertek és szép mesék várnak az új esztendő...