Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-08-15

Nyári végi koncertek a Hegyvidéken

Nyári végi koncertek a Hegyvidéken

Összeállításunkban megnézzük, hogy augusztusban milyen zenei eseményekkel kedveskednek nekünk a kerületünkben működő különféle kulturális intézmények. Panaszra a nyár utolsó hónapján sem lesz okunk, mert a legkülönfélébb műfajok, stílusok, valamint remek hazai és külföldi előadóművészek között válogathatunk.

Zene és bor 

A Hegyvidéki Kulturális Szalonban a jazz és a szving korszakának legismertebb számai, leginkább fülbemászó, vérpezsdítő dallamai csendülnek fel. Augusztus 15-én ismét meghallgathatjuk a műfaj kedvelt hazai előadóit. Bocsai Kriszta (ének) és Oláh Dezső (zongora) örvendezteti meg azokat, akik némi nosztalgiával szeretnék felidézni a régi szép idők Budapestjének zenéjét. A koncertre csütörtökön este hét órakor kerül sor. 
 
Augusztus 30-án, pénteken egy igazán különleges zenei és kulináris élmény vár ránk, ugyanis a Szalonban este hatkor muzsikálással egybekötött borkóstolót szerveznek. A látogatók megízlelhetik Istvándy Jenő pincészetének legzamatosabb italait, és meghallgathatják az Ellas duó koncertjét. Csíki Ágnes gitáron és ukulelén játszik, Tóth Bernát Réka pedig énekel.

A két nagyon tehetséges fiatal művész Chavela Vargas mexikói dalait dolgozta fel. Az egzotikus énekesnő hazája zenei életében igazi ikonikus figurának számít. A szabadságról, az érzelmek fontosságáról és a nők erejéről énekel. Ha valaki szereti a spanyol nevű dalokat, akkor ezen a rendezvényen remekül fog szórakozni. 
 
Lépcső és a Duna-part

25-én, vasárnap ismét a fúvósoké a főszerep a Momkultban. A Klassz.lépcső különleges légkörű szabadtéri helyszínén ezúttal a Készenléti Rendőrség Zenekara lép fel. Ez a fúvós együttes 1978-ban alakult.

Ennél persze jóval nagyobb múltra tekinthet vissza, mivel a közvetlen elődje már az ötvenes és hatvanas években is működött. Tagjai között számos magasan képzett zenészt találunk, olyan tehetséges muzsikosokat, akik elvégezték a Zeneművészeti Főiskolát vagy a Zeneakadémiát. Rendszeresen fellépnek a Belügyminisztérium és az önkormányzatok rendezvényein. Izgalmas előadás vár azokra, akik szeretik a klasszikus fúvósmuzsikát, az egyéni hangszerelésben előadott jazzt és a könnyűzenei feldolgozásokat.
 
A rekkenő nyári forróságban kellemes felüdülést jelenthet a Duna-parti Várkert Bazár kulturális kínálata. Augusztus 22-én a Magyar Állami Népi Együttes zenekara lép fel, Johannes Brahms és a neves zenész korának magyar muzsikájából válogatnak. A hónap utolsó élménykoncertjére 29-én kerül sor. Ekkor a gyönyörű, magával ragadó környezetben a világ egyik leghíresebb zongoraművésze, Liszt Ferenc elbűvölő, erőtől duzzadó, virtuóz zenéje csendül fel. Rossz idő esetén ezeket a koncerteket a rendezvényteremben tartják meg. 

Ajánló
Ajánló
Kalandok a legkisebbeknek

Kalandok a legkisebbeknek

Szétnézve a könyvesboltok polcain, rengeteg aranyos és szívhez szóló történet vár a...

Itt a tavasz: szabadtéri programok a Hegyvidéken

Itt a tavasz: szabadtéri programok a Hegyvidéken

Ahogy napról napra jobb az idő, és már húsz fok körüli a hőmérséklet, egyre...

Ezerarcú muzsika – márciusi programok a Hegyvidéken, nem csak felnőtteknek

Ezerarcú muzsika – márciusi programok a Hegyvidéken, nem csak felnőtteknek

A tavasz kapujában megismerkedhetünk a zene lelkével, az elidegenedés konkrét kérdéseivel,...