Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-09-11

Induljunk a nagyvilágba!

Induljunk a nagyvilágba!

Mostanában rengeteg akciós, last minute utazás közül válogathatunk a világhálón. Mielőtt azonban lecsapunk a sokszor kihagyhatatlannak tűnő ajánlatokra, nem árt néhány dolgot átgondolni, hogy a vakációnk valóban költséghatékony és örömteli legyen.

Gondoljuk át!

Bár a világ legspontánabb ötletének tűnik felkerekedni minden előre elhatározott úti cél nélkül oda, ahová lehetőségünk adódik, azért mégis muszáj kicsit átgondolni, hogy hová vágyunk igazán. Természetesen remek élmény sülhet ki abból is, ha olyan helyekre jutunk el, ahová eszünk ágában sem volt elmenni, mégis szerencsésebb, hogyha például napimádók és fázósak vagyunk, akkor inkább a mediterránium felé vegyük az irányt, mint Skandináviába.
 
Döntsünk gyorsan!

Ha tudjuk, hogy akciós utakat igyekszünk foglalni, érdemes egy bizonyos pénzösszeget tartalékolnunk a számlánkon, hogy azonnal lecsaphassunk a szembejövő lehetőségre. Az őrületesen jó utazások mások számára épp olyan csalogatók, mint nekünk, tehát számíthatunk arra, hogy ezek a jegyek és szállások csupán néhány órán vagy egy-két napon át lesznek elérhetők. Ilyenkor nem érdemes várnunk egy még jobb ajánlatra, és sokáig hezitálnunk, azonnal a vásárlás mellett kell döntenünk.
 
Legyünk rugalmasak!

Bár fentebb azt tanácsoltuk, hogy maradjunk önazonosak az úti cél kiválasztásánál, ilyenkor érdemes nem egyetlen városra vagy országra fókuszálnunk. Gondolkodjunk régiókban, mert ha csupán egyetlen hely lebeg a szemünk előtt, és éppen az nem adatik meg, görcsös akarásunk óhatatlanul csalódáshoz vezet majd, ami megöli a spontán keresgélés és utazás összes örömét.
 
Ne csak a főszezonban gondolkodjunk!

Ugyanígy a dátumokat illetően sem árt a rugalmasság, főleg ha nem zárkózunk el az utószezonban való kiruccanástól sem. Bár a családok nagy része csak az iskolai szünetekben tud utazni, érdemes megnézni a pozsonyi és a bécsi repterek árait is, hiszen Szlovákiában és Ausztriában nem feltétlenül esik egybe az iskolai szünetek kezdete és vége a hazaiakkal. Ha pedig megengedhetjük magunknak, hogy elkerüljük a főszezont, akkor érdemes észben tartani, hogy általában november közepe és december közepe között, illetve január-februárban a legalacsonyabbak az árak. Ezeknek a kevésbé preferált időpontoknak a jelentős spórolás mellett van még egy előnye: ilyenkor a hatalmas turistatömegeket sem kell elviselnünk.
 
Tartsunk sorrendet!

Előfordul, hogy a repülőtársaságok félreárazott repülőjegyeibe botlunk, amelyekkel tényleg nevetségesen kevés pénzért hihetetlen helyekre látogathatunk el. Ilyenkor azonban érdemes néhány napot várnunk a szállásfoglalással, mert előfordulhat, hogy hiába foglaltunk, a repülőtársaság észreveszi a hibát, és visszavonja az ajánlatot. Ezeknél a lehetőségeknél mindig kalkuláljuk be ezt a kockázatot is.
 
Keressünk szállást külön!

Az ilyen rendkívül olcsó repülőjegyek mellé sokszor ajánlanak szálláshelyeket is, de ezek általában egy-két csillagos hotelek, hostelek, amelyeknél nem számíthatunk nagy luxusra. Ezt nem kell automatikusan elfogadnunk, főleg, ha szeretjük a kényelmet. Nézzünk szét az ismertebb szállásfoglaló oldalakon, mert előfordulhat, hogy ugyanazért az árért színvonalasabb szállásra bukkanunk magunktól, kis keresgélés után.
 
Hagyjunk időt mindenre!

Rendkívül csábítónak tűnhetnek az egynapos városnéző kalandok is. Ezek általában fapados járatokkal megtett utazások, amelyek megoldhatók költséghatékonyan, akár tízezer forintból is.

Mielőtt lecsapnánk egy-egy ilyen útra, érdemes megfontolni, hogy a kora hajnali indulás és a késő esti érkezés fáradalmai mellett, illetve az adott városba való bejutást és onnan a reptérre való kijutást belekalkulálva mennyi időnk marad ténylegesen a városnézésre, és képesek leszünk-e befogadni és élvezni a ránk zúduló élményözönt, amelyet az új hely adhat.

Ajánló
Ajánló
Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

A klasszikus, a jazz és a népzene rajongóira egészen különleges élmény vár a MOM...

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Ha a fő sportunk más, mint a jóga, akkor is érdemes jógaórákon részt vennünk, hiszen...

Elcserélt életek és talpraesett detektívlányok – lebilincselő olvasmányok hölgyeknek

Elcserélt életek és talpraesett detektívlányok – lebilincselő olvasmányok hölgyeknek

Ősszel kellemes kikapcsolódást lehet a képzelet szárnyán útra kelni, szép tájakat...