Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-09-11

Lovak, hercegnők és családi utazás – könyvajánló gyerekeknek

Lovak, hercegnők és családi utazás – könyvajánló gyerekeknek

Szeptemberben már előfordulhat, hogy időnként nyakon önt minket az eső. Olyankor ki ne szeretne egy jó könyvvel behúzódni a kellemes kuckójába? Aktuális összeállításunkban vidám és szórakoztató kiadványokat ajánlunk a szülők és a legkisebbek figyelmébe.

Csapody Kinga jól ismeri a hazai gyermekirodalmat. Volt már középiskolai tanár, szerkesztő, ötletgazda, édesanyaként pedig fontosnak tartja, hogy jó könyvek kerüljenek a gyerekek kezébe. Vidám, jó hangulatú saját művei egyformán népszerűek a kicsik és a szülők körében is. Az Utazik a család sorozat köteteiben a szereplők bejárják Magyarország legszebb tájait. A három gyerek, a szülők és a kisállataik kalandjait Szalma Edit illusztrálta.


A főszereplők jártak már a Balatonnál, valamint Harkányban, Mohácson és Siklóson is. Szétnéztek Esztergomban, a Dunakanyarban és a Tisza-tónál. A sorozat legújabb kötete a Vértesbe és a Gerecsébe kalauzol el minket. A jókedvű család utazásai kellemes kikapcsolódást jelentenek, miközben a kis olvasók megismerhetik hazánk látványosságait, legszebb tájait, épületeit és az egyes országrészek nevezetességeit.
 
 
Paripára lányok!

A lovakat szerető kislányok jól ismerik Tilly lovas történeteit. Megjelent a lóversenyeken remekül szereplő, kiválóan lovagló angol szerzőnő, Pippa Funnel sorozatának a 12. része, amelynek címe: Gesztenye – Új remények.

Ebben tanúi lehetünk annak, hogy két bátor lány elszántan keres egy megfelelő hátast. Nem akármilyen lóról van ám szó! Tilly ugyanis segíteni akar a barátnőjének, Miának, aki nagyon régóta vágyik egy tökéletes négylábú barátra. Vajon sikerül megtalálni álmaik paripáját?

Az Ezüstpatkó tanya vezetője segít a lányoknak. Angela igazi szakértő. Az ifjú olvasók neki köszönhetően megtudhatják, mire érdemes odafigyelni, ha valaki lovat keres magának. Tillyre és Miára sok izgalmas kaland vár, mire megsimogathatják a világ legcsodálatosabb paciját. Az ifjú hősnő már azon van, hogy feladja a keresést, amikor egy elfelejtett cetlit talál a zsebében, rajta egy telefonszámmal. Lehet, hogy ez jelenti a megoldást?

Nele Neuhaus német írónő rengeteg izgalmas könyvvel lepte meg ifjú olvasóit. Nagyon szereti az állatokat, jól ismeri a lótenyésztők és az állatbarátok világát. Új regényében is a lovak állnak az izgalmas események középpontjában.

Az Elena sorozat ötödik kötetében a főszereplő lány elindul egy versenyen, de leesik a lováról és megsérül. A legnagyobb diadal című könyvben az ifjú hölgy komoly választás előtt áll. Jó barátja, Tim ugyanis nem látogatja meg a kórházban. Helyette viszont beállít egy jóképű futballsztár. Lehet, hogy szerelmes Elenába?

Ráadásul le kell győznie a saját félelmeit is: amióta ugyanis leesett Bittersweet nyergéből, már egyáltalán nem lehet bizonyos abban, hogy képes lesz-e valaha ugyanolyan önfeledten lovagolni, mint a régi szép időkben. Sok izgalmas fordulat után a nagylánynak el kell döntenie, hogy újra nyeregbe mer-e ülni. Nagyon fontos és igencsak izgalmas feladat is vár rá: meg kell találnia Tim elveszett kishúgát.
 
Cicák és nyuszik

Rosie Banks egész életében mágikus teremtményekről és persze bájos, ifjú hercegnőkről álmodozott. Felnőve pontosan ilyen lényekkel, varázslatos állatokkal és izgalmas kalandokkal töltötte meg hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő regényeit.

Most két új regénnyel kedveskedik ifjú rajongóinak. A Bűbájos hercegnők sorozat 7. kötetében, a Cicavarázsban Mia és Lotti segít valóra váltani Hanna nagy kívánságát. Nem csupán az édes kiscicák megmentéséről van szó, de a lányoknak meg kell állítaniuk a gonosz Méreghercegnő cselszövéseit is. Nem lesz könnyű a küzdelem, mert az a csúnyaság minden áron bajt akar keverni. Nem bírja elviselni, ha körülötte boldogok a cicák, az emberek, és a többi hercegnőre amúgy is féltékeny.

A kívánságok sorozata a 8. részben is folytatódik. A Nyuszis meglepetésben a két kis hercegnő Jázminnak segít. Méreghercegnő azonban továbbra sem bír magával, és megpróbálja boldogtalanná tenni a vidám kis csapatot. Jázmin nem is gondolta volna, hogy ilyen nehéz lesz a szomszédja cuki nyuszijára vigyázni. Szerencsére számíthat Lotti és Mia segítségére.
 
Sok érdekesség a legkisebbeknek

A barátaink, a járművek sorozat a kerekeken gördülő, a vízen úszó vagy éppen a magasban szárnyaló masinák világába kalauzolja el a kis olvasót.

A mindent tudok a repülésről! című könyv képzeletben elvisz minket a repülőtérre. Látjuk, mi történik felszálláskor, hogyan kerülnek a csomagok a helyükre, de benézhetünk a pilótához, a gép orrába is.

A Különleges munkagépek kicsi, de annál kíváncsibb hőse számos érdekes gépezetet lát az óvodába menet vagy séta közben. Megismeri az úttisztító gépet, a fűnyírót, az utcai gallyazót, a szippantókocsit és a villástargoncát is. Ezeket a könyveket a háromévesnél nagyobb gyermekeknek ajánljuk. Nagy erősségük, hogy általuk az apróságok egyszerűen, játékos formában ismerhetik meg a körülöttünk lévő világ érdekességeit.

Ajánló
Ajánló
Szemünk világa – a homályos látás okai

Szemünk világa – a homályos látás okai

Szemünk érzékenyen reagál a külvilág káros hatásaira, a füstös, poros környezetre, a...

Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

Mindig az a perc – MAO Big Band koncert

A klasszikus, a jazz és a népzene rajongóira egészen különleges élmény vár a MOM...

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Jóga – miért jó a sportolóknak?

Ha a fő sportunk más, mint a jóga, akkor is érdemes jógaórákon részt vennünk, hiszen...