Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-09-25

Nagy érzelmek, nagy kalandok – izgalmas őszi olvasmányok

Nagy érzelmek, nagy kalandok – izgalmas őszi olvasmányok

A hazai könyvkiadók alighanem arra számítottak, hogy szeptemberben véget ér a jó idő, és az eső miatt kénytelenek leszünk otthon, a négy fal között egy jó könyvben vigasztalást találni. Az biztos, hogy kitettek magukért, és rengeteg izgalmas olvasnivalóval várnak ránk a könyvesboltokban. Magazinunk ismét csokorba gyűjtött néhányat az őszi olvasmányok közül.
 
Nem fog csalódni, aki fordulatos kalandokra, hátborzongató leleplezésekre vágyik, de az sem, aki mulatságos és szívhez szóló szerelmes történeteket szeretne olvasni.

Néhány évvel ezelőtt óriási sikert aratott Cecelia Ahern kortárs ír regényíró könyve, az Utóirat: Szeretlek!. A történet hősnőjét, Hollyt szörnyű sorscsapás éri. Meghal szeretett férje, és ez a megrázkódtatás teljesen romba dönti az életét. Depressziós lesz, nincs kedve felkelni az ágyából, de még enni sem.
 
Ekkor azonban egy titokzatos csomagot kap, benne több borítékkal. A leveleket elhunyt férje, Gerry írta, mert sejtette, hogy a halála nagyon meg fogja viselni imádott feleségét. A túlvilágról segít és visszavezeti Hollyt a családjához, a régi barátaihoz, majd ráveszi arra is, hogy a szívét kitárva álljon oda az emberek elé.

Ez a nagyszerű történet most folytatódik. Szeptember végén kerül a könyvesboltokba Holly kalandjainak új krónikája. Az Utóirat: Még most is szeretlek! hősnője visszatalált az életbe, boldog, és hála elhunyt férje útmutatásának, immár magabiztosan járja az útját. Ekkor keresik meg egy különös klub tagjai, olyan súlyosan beteg emberek, akik hallottak Gerry leveleiről, és maguk is hozzá hasonló módon szeretnék megvigasztalni, támogatni a családjuk tagjait. Arra kérik az özvegyet, hogy segítsen nekik.
 
Ha valakinek tetszett a történet első kötete, az egészen bizonyosan érdeklődve olvassa majd el Holly küzdelmét a múlt árnyai ellen. Ez az elszánt nő ugyanis semmiképp sem akarja, hogy ismét legyőzze a régi gyász, ám közben rádöbben arra, hogy a szeretet ereje nem kopik meg, hiába telt el hosszú idő.
 
Egy láthatatlan világ asszonyai – a boszorkányok titkai

Szeptember elején egy egészen különleges témát feldolgozó könyv került a hazai könyvesboltokba. Kiss Judit Ágnes irodalmi munkásságát számos díjjal jutalmazták, Móricz Zsigmond-ösztöndíjat, MKA drámaírói ösztöndíjat és Zelk Zoltán-díjat is kapott. A sokoldalú író behatóan foglalkozott a zeneművészettel, a színházzal, a filmmel, és kiválóan ismeri a magyar irodalmat. Legújabb műve a Bűbájoskönyv címet kapta.

Megtudhatjuk belőle, hogy hosszú évezredeken át kik vigyáztak a nők legősibb titkaira. Láthatjuk, milyenek voltak a nagy istennők leányai. A szerző megosztja velünk gondolatait a nők szabadságáról, a látható világban rejtőzködő tudós asszonyokról és a Nagy Ősanyáról. A szemünk láttára tárulnak fel a múltat a jövővel összekötő titokzatos női közösség titkai. Az olvasó az útja során eljuthat az elrejtett valóságba, megmerítkezhet a láthatatlan világ visszfényében, és megtanulhatja, hogy hétköznapi cselekedeteink miért jelentik fontos részét a szellemi világnak. Oldásról és kötésről olvashatunk, meg persze arról is, hogy a 21. század leányainak mit mond ősanyáik sok különös hagyománya.
 
Egy titkos világ az orrunk előtt

A napjainkban mind népszerűbb fantasztikus könyvek gyakran írnak arról, hogy milyen lesz, ha az emberiség a csillagvilág lényeivel találkozik. Megérthetjük őket? Fel tudjuk fogni, hogyan gondolkodnak? A sors különös fintora azonban, hogy ha meg szeretnénk vizsgálni egy mienktől mindenben eltérő szupercivilizációt, akkor a pillantásunkat nem az égre kell emelnünk, hanem le kell guggolnunk, hogy szemügyre vegyük lábunk előtt a talajt.

A kiváló magyar biológus, Csősz Sándor ugyanis nem egy fantasztikus könyvet, hanem egy közérthetően megfogalmazott, izgalmas tudományos munkát írt, amikor úgy döntött, hogy bemutatja számunkra a hangyák világát. A földi idegenek című könyvből kiderül, hogyan élnek a hangyafészek lakói. Láthatjuk, hogy a talpunk alatt egy jéghideg logikával működő szupercivilizáció alakult ki. Nem csoda, hogy ezeket a rovarokat olyan nehéz megérteni. Néha kérhetetlenül könyörtelennek, máskor pedig elképesztően önfeláldozónak tűnnek.

A könyvből megtudhatjuk, mi különbözteti meg a kis hangyát, tehát az egyént a kolóniától, a szuperorganizmustól. Hátborzongatóan érdekes látni, hogy a hangyák nem ismerik a szeretetet és a szégyent, de az önzést és a nagyravágyást sem. Aki elolvassa Csősz Sándor művét, az attól kezdve egészen más szemmel fog nézni a környezetünkben néha felbukkanó, parányi, hatlábú élőlényekre.
 
Szerelem és szeretet

A sok komoly téma után következzen egy könnyed kikapcsolódást ígérő, vidám olvasmány. Holly Bourne, a világszerte rendkívül népszerű Spinster Club sorozat szerzője egy újabb izgalmas történettel áll régi és új olvasói elé. A Spinster Club 2 – Mennyire nehéz a szerelem? pontosan arról szól, amit a címe sejtetni enged. Az olvasó megismerheti belőle egy fiatal lány útkeresését, első szerelmét, és láthatja, hogy a barátság a mai fiatalok számára is nagyon fontos. A történet brutálisan őszinte, ugyanakkor vicces és megrázó.

A különféle internetes fórumokon erőteljes érzelmeket váltott ki. A tizenévesek imádják, de az ifjú hősök fordulatos kalandjai az idősebb olvasókat is hangos nevetésre késztethetik. Amber a saját bőrén tapasztalja meg, hogy a szerelem egyszerre lehet felemelő és fájdalmas. Arra készül, hogy az édesanyja után Kaliforniába megy. Megérkezve azonban nem várt nehézségekkel szembesül. Az anyja újra férjhez ment, és úgy tűnik, hogy már nem is hasonlít régi önmagára.

A vicces és szívbemarkoló történet szépen megmutatja egy fiatal nő megkomolyodását, valamint küzdelmét, hogy visszanyerje az anyja szeretetét. A történet másik fontos vonala arról szól, ahogy a fiatal lány két legjobb barátnője segítségével kísérletet tesz a környék legjóképűbb pasijának meghódítására. Az biztos, hogy Amberre viharos, nagy érzelmekkel teli hónapok várnak.

Ajánló
Ajánló
Egyensúly, küzdelem és gyógyulás – izgalmas ismeretterjesztő könyvek

Egyensúly, küzdelem és gyógyulás – izgalmas ismeretterjesztő könyvek

Májusi könyvszemlénkben olyan kiadványok közül válogattunk, amelyek nemcsak abban...

Meglepő mesék, talpraesett hősök és macskakalandok – könyvajánló gyerekeknek

Meglepő mesék, talpraesett hősök és macskakalandok – könyvajánló gyerekeknek

Az elmúlt hetek során mind több szülő jött rá arra, hogy a gyerekeket milyen jól le lehet...

Kertészkedjünk a gyerekekkel!

Kertészkedjünk a gyerekekkel!

A kisgyerekek ösztönösen szeretik a természet közelségét, szívesen játszanak a...