Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-10-29

Őszi szépségtuning

Őszi szépségtuning

Kicsit megvisel minket, hogy érezhetően hűvösebbek a reggelek és rövidülnek a napok? Vértezzük fel magunkat előre a közeledő hideg évszak ellen. Itt az ideje, hogy feltöltődjünk egy komplex szépségprogrammal!

Bár az elmúlt években sokáig tartotta magát a jó idő, még szeptemberben is kellemesen meleg volt, októberben a vénasszonyok nyarának is vége szakad. Persze senki sem szeret ilyenkor a közeledő télre gondolni, de nem árt előre felvértezni a zord időjárási viszonyoknak kitett bőrünket. Ehhez pedig már most érdemes körültekintően ápolni, táplálni olyan szépségprogramokkal, amelyek nemcsak kívülről töltenek fel, hanem a kedvünket is felpezsdítik.
 
Kezdjük radírozással!

Minden szépségápolási program alapja a bőr leradírozása, hiszen így a később felvitt tápláló, ápoló anyagok könnyebben jutnak be a mélyebb rétegekbe. A radírozással megszabadulhatunk a bőrünkön lévő foltoktól, egyenetlenségektől és a megvastagodott hámsejtektől. A különféle radírozó termékek közül választhatunk testre, illetve arcra valót, ha pedig érzékeny bőrűek vagyunk, keressünk kisebb szemcsékkel ható radírt. A testünket kényeztethetjük tengeri sót és természetes összetevőket tartalmazó változattal.

Hidratáljunk mesterfokon!

Bőrünk természetes védőrétege a hidrolipid réteg, amely a környezeti hatások miatt sérülhet, viszont számtalan mód van arra, hogy helyreállítsuk ezt a réteget, és extra hidratálást nyújtsunk arcunknak. Kipróbálhatjuk például az utóbbi években egyre népszerűbbé váló fátyolmaszkokat, amelyek érzésre olyanok, mintha egy pihe-puha hűsítő törülközőt borítanánk megviselt bőrünkre. A hidratáló krémek éjszakai változatai pihenés közben fejtik ki hatásukat, a különféle szérumok pedig még koncentráltabban tartalmaznak nedvességet és extra hatóanyagokat.

Tápláljuk gazdagon!

Sokan idegenkednek az olajokat tartalmazó kozmetikai termékektől, mert félnek, hogy azok eltömítik a pórusaikat, és bőrhibákat, pattanásokat okoznak. Csakhogy a természetes olajok nagyon könnyen felszívódnak, táplálják a sejteket, és bármilyen furcsán hangzik, még az egyébként zsíros arcbőrűeknek is jót tesznek. Náluk ugyanis gyakori hiba, hogy bőrtípusuk miatt túlságosan kiszárítják arcuk felső hámrétegét, ami sokkal sérülékenyebbé teszi a bőrüket.

Ugyanígy a test többi részének is fontos, hogy hűvösebb időben ne csak hidratáljuk, hanem tápláljuk is. Itt az ideje tehát lecserélni a könnyebb állagú, vizes testápolóinkat testesebb, tápanyagokban és textúrában gazdagabb változatra.

Semmi se maradjon ki!

Ne feledkezzünk meg a gyakran mostohán kezelt testrészeinkről, a kezünkről, a lábunkról és a vékony, érzékeny bőrű dekoltázsról sem! A kozmetikai ipar elkényeztet minket, számtalan e célra kifejlesztett terméket kaphatunk.

A gyorsan kiszáradó kezünket naponta többször is bekenhetjük kézápoló balzsammal, és a lábunknak sem árt egy frissítő pakolás. A dekoltázsunk esetén is bevethetjük az olajokat tartalmazó ápolókat, különösen a szőlőmagolaj hat kiválóan erre a területre, hiszen serkenti a kollagéntermelést, és rengeteg antioxidánst, vitamint tartalmaz, amely késlelteti a bőr öregedését.

Professzionális segítség

A hőmérsékleti ingadozás nemcsak immunitásunkra hat nagy mértékben, hanem legjelentősebb védőszervünkre, bőrünkre is. Így azt a mindennapi otthoni ápolás mellett kozmetikai kezelésekkel is érdemes felkészítenünk. Ebben az időszakban több szempontból kell intenzíven regenerálni.

Ez pontosan mit jelent? Még nem érkezett el az őszi és téli időszak szalonban történő intenzív bőrmegújítási technikáinak ideje (erős kémiai és mechanikai peelingek). Ugyanakkor vannak speciális mélyrétegi bőrmegújító és tisztító technikák, amelyeket bevethetünk.

Most szükséges a felhám frissítése, remineralizálása, a mélyebb rétegek megújítása. Ez segít a visszahidratálás és az egyenletesebb bőrfelszín kialakításában. 

Amennyiben lehetséges, érdemes két kezelésben optimálisan megosztani ezeket a teendőket, bőrünk így reagál a legjobban. Emellett a személyre szabott otthoni extra kényeztetés segít kiegészíteni, elnyújtani a hatást, és az Orvosi Kozmetika by dr. Lieber segítségével mindez most egyszerűen megoldható. 

Komplex ajánlat: Nyárutó kezelések - Orvosi Kozmetika by dr. Lieber

A bőrtípusnak, problémának  megfelelően összeállított és kimérésen alapuló hatóanyag-csomag, két kozmetikai szalonkezelés, otthoni Spa élmény 2 adag profi hatóanyagkoncentrátummal. 
Fontos, hogy a tökéletes eredmény elérése érdekében, a két kezelés között maximum két hét teljen el.

Ajánló
Ajánló
Egyensúly, küzdelem és gyógyulás – izgalmas ismeretterjesztő könyvek

Egyensúly, küzdelem és gyógyulás – izgalmas ismeretterjesztő könyvek

Májusi könyvszemlénkben olyan kiadványok közül válogattunk, amelyek nemcsak abban...

Meglepő mesék, talpraesett hősök és macskakalandok – könyvajánló gyerekeknek

Meglepő mesék, talpraesett hősök és macskakalandok – könyvajánló gyerekeknek

Az elmúlt hetek során mind több szülő jött rá arra, hogy a gyerekeket milyen jól le lehet...

Kertészkedjünk a gyerekekkel!

Kertészkedjünk a gyerekekkel!

A kisgyerekek ösztönösen szeretik a természet közelségét, szívesen játszanak a...