Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-11-04

Sportok, amik meghosszabbítják az életünket – Mozogjunk mindennap!

Sportok, amik meghosszabbítják az életünket – Mozogjunk mindennap!

A változatosság gyönyörködtet, tartja a mondás, és ez igaz a sportok terén is. Ahhoz, hogy ne unjuk az edzéseket és hosszú távon motiváltak, elkötelezettek maradjunk, érdemes variálni a mozgásformákat. Kerületünk Aktív Hegyvidék programja jó lehetőséget ad arra, hogy többféle sportot kipróbálhassunk és űzhessünk.

Túrára fel!

A rendszeres természetjárás már önmagában is sokat tesz azért, hogy hosszú és energiával teli életünk legyen. A gyaloglás az egyik leghatékonyabb mozgás, amely serkenti a vérkeringést, erősíti a láb és a hát izomzatát, javítja az anyagcserét. De a túrázás a szabadban nemcsak a testünkre van jó hatással, hanem a lelkünkre is. A természetben tartózkodás csökkenti a stresszt, feltölt minket energiával, sokkal vidámabbak és optimistábbak leszünk. Egy-egy kiadósabb erdőjárás közben rendezhetjük gondolatainkat, kiszellőztethetjük a fejünket, a fák, a virágok, a madarak közelsége kisimítja idegrendszerünket. Ha viszont társaságra vágyunk, csatlakozhatunk az Aktív Hegyvidék program túráihoz, ahol vidám csapatban kirándulhatunk és élvezhetjük a természetjárást.
 
A következő túra időpontja: november 9.

Túravezető: Sütő-Nagy István, Ócsa

Találkozó: 8.00, Nyugati pályaudvar pénztárcsarnok, jegyet Ócsáig kell venni
Indulás: 8.18-kor Dabasra

Útvonal: Ócsa v.á. – református templom, tájház – pincesor, borkóstoló

Táv, szint: 10 km, 0 m

Érkezés: 17 óra körül Budapestre

Költség: 1300 Ft + 750 Ft belépő+borkóstoló
 
Jóga, az életelixír

A jógánál jobb divat nem is köszönthetett volna be az európaiak életébe! Áldásos hatásait mindenki élvezheti, aki elkezdte ennek az összetett mozgásformának az elsajátítását. A jógában a különböző mozdulatsorok mellett a légzés és a meditáció is komoly szerepet kap. Talán ennek is köszönhető, hogy rendkívül jó hatással van az egészségre. Méregteleníti a szervezetet: a különleges mozdulatoknak, a gerinccsavarásoknak köszönhetően alaposan átmozgatja, stimulálja a belső szerveket. A sok nyújtógyakorlat rugalmasabbá teszi az egész mozgásszervi rendszert. A stressz káros hatásainak is búcsút mondhatunk, hiszen segít lecsendesíteni az elmét.

Nem csoda, hogy a jóga hazájában, Indiában többnyire hosszú életűek az emberek, akiknek idős korukban sem okoz gondot a jógázás, hiszen nincsenek mozgásszervi problémáik.

A XII. kerületi lakosok számára ingyenes jóga az Aktív Hegyvidék programjában:

Integral yoga 
Időpont: szerda, 19.45–20.45
Helyszín: Kiss János altábornagy utca 31-33.

Muditayoga
Időpontok: kedd, 17.30 - 19.00, csütörtök, 17.30 - 19.00
Helyszín: Győri út 2/B
Előzetes bejelentkezés szükséges: info@muditayoga.hu
 
Ússzunk az egészségért!

Az úszás bármelyik életkorban elkezdhető és gyakorolható mozgás, amit akkor is könnyedén végezhetünk, ha túlsúlyosak vagyunk vagy mozgásszervi betegségünk van. A vízben sokkal könnyebb mozogni, mint a szárazföldön, úszás közben szinte észrevétlenül átmozgatjuk az egész testünket, a lábujjunktól a fejünk búbjáig.

Az úszás az edzőteremben végzett testmozgásnál sokkal hatásosabb, hiszen megmozgatja a test összes belső izmát, fejleszti az állóképességet és növeli a mozgékonyságot. Ha az úszás monotonitása untat minket, választhatjuk a vízi tornát, ahol változatos gyakorlatokkal eddzük a testünket. A szaunázás is jó kiegészítője az uszodai tréningnek, hiszen méregtelenítő, testet-lelket regeneráló hatása évszázadok óta jól ismert. 

Úszás az Aktív Hegyvidék programban:

Időpont: vasárnap, 8.00 - 12.30
Helyszín: Testnevelési Egyetem, uszoda (Alkotás utca 44.)
 
Különleges lehetőség: Sportmix
 
Fontos dolog, hogy a gyerekek minél korábban megtapasztalhassák a mozgás örömét, hogy sportszerető, aktív, egészséges felnőtt válhasson belőlük. A cél egy olyan, a magyar sportéletben gyakran felmerülő igény kielégítése, amely szerint az iskoláskorú gyermekeknek sokkal több lehetőséget kellene biztosítani a nem sportághoz kötött, szabadidős jelleggel végzett sporttevékenységhez.

A Sportmix a hegyvidéki alsó tagozatos diákoknak adja meg azt az ingyenes lehetőséget, hogy egy adott sportágra való fókuszálás és a teljesítménykényszer terhe nélkül élvezhessék a mozgást.

Időpont: péntek, 15.30 - 16.30
Helyszín: Városmajor u. 29.

További információt a fenti programokról az alábbi elérhetőségeken kaphat:
Lohn Angéla, sportszervező: lohn.angela@hegyvideksport.hu, (06/70 4422135)

Ajánló
Ajánló
Szerelem, gyűlölet és menekülés – júniusi könyvcsokor hölgyeknek

Szerelem, gyűlölet és menekülés – júniusi könyvcsokor hölgyeknek

Újra itt a nyár, és most már az erkélyen élvezve a napsugarakat, vagy kiülve egy tó, egy...

Párizs, Moszkva, álmok és lírai olvasmányok – válogatás a könyvesboltok kínálatából

Párizs, Moszkva, álmok és lírai olvasmányok – válogatás a könyvesboltok kínálatából

Az elmúlt hónapok során bőségesen jutott alkalmunk arra, hogy otthon elmerüljünk kedvenc...

Nem szokványos kisemlősök a lakásban

Nem szokványos kisemlősök a lakásban

Akik az állatokat szeretik, nem feltétlenül „csak” kutyában, macskában gondolkodnak....