Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-12-17

Szép könyvek karácsonyra

Szép könyvek karácsonyra

Nemsokára felragyognak a karácsonyfák égői, és a gyerekek izgatottan csomagolják ki a fa alá betett ajándékokat. Egy jó könyv még a mai modern világban is nagyszerű meglepetés lehet, és nagy örömet okozhatunk vele a legkisebbeknek.

December érdemes gyermekeinkkel és unokáinkkal ellátogatni valamelyik közeli könyvesboltba. A nagy könyvpaloták kínálata lenyűgöző. Ilyenkor, az év végén pedig minden korábbinál több izgalmas cím között válogathatunk. Ha megengedjük, hogy a gyerekek szabadon böngésszenek a nekik való kötetek között, akkor megtudhatjuk, hogy mire vágynak, milyen új olvasnivalónak örülnének a legjobban.
 
Ráadásul könyvet ajándékozni a világ legegyszerűbb dolga. Akár még 24-e délelőttjén is beugorhatunk, hogy vegyünk egy szép kötetet ajándékba. Rengeteg érdekes és megható történet között válogathatunk. A jó könyv az idén is a karácsonyi bevásárlások nagy slágere lesz Budapesten.
 
Ne féljünk a kisegértől!

Alex T. Smith legújabb, gyönyörű képekkel teli mesekönyvének főszereplője Fülöp. Nem kell megijedni tőle, mert ő az A kisegér, aki elhozta a karácsonyt. Fontos feladatot kap. El kell juttatnia Olivér levelét a Mikuláshoz, ez azonban nem könnyű dolog. Fülöpre huszonnégy és fél fejezeten keresztül izgalmas kalandok várnak.

A szívet melengető karácsonyi mesében megtudhatjuk, milyen csodálatos dolog az igaz barátság. Ráadásul a mese mellé egy igazi adventi kalendáriumot is kapunk.

Alex T. Smith 1985-ben született Angliában, könyveit számtalan nyelvre, így magyarra is lefordították. Ifjú olvasóit lenyűgözte szívből jövő humorával és csodálatos rajzaival, elképesztően kreatívak az új könyvei is. 
 
Egy egész hónapnyi izgalom

Decemberben mindennap tartogat valamilyen különleges meglepetést. Jól tudja ezt Karoline Sander új regényének hősnője, Bori is. A német szerző könyveinek visszatérő témája a gyermekek és a természet szeretete.

Ez nem csoda, mivel Karolina egy erdészházban élt gyerekkorában. Megismerte a vadont, az erdőn és a mezőn játszadozott. Alaposan megfigyelte a környezetét, és arról álmodozott, hogy felfedezéseit megoszthassa a többi gyerekkel. Ez sikerült is neki, és ma már világszerte jól ismerik a nevét.

A Bori adventi kalendáriuma című könyvében megismerkedhetünk egy nagyon izgatott kislánnyal és Bori két barátnőjével. Nagyon sok a dolga, hiszen az ünnep előtt fel akarja díszíteni a szobáját, saját maga készíti el az ajándékokat, és a mézeskalács megsütését sem szeretné másra bízni.

Csupán amiatt szomorkodik egy kicsit, hogy a barátnői, Anna és Zizi nem nagyon érnek rá. Lehet, hogy titkolnak előle valamit? Az olvasók Borival együtt deríthetik ki, mi van a háttérben, miközben mindennap elolvashatnak egy új oldalt az adventi naptárként is szolgáló, szívet melengető történetből.
 
Felséges karácsony

Azt gondolná az ember, hogy a királykisasszonyoknak csupa mosoly és kacagás az életük. Ez azonban nem teljesen van így, főleg az ünnepi forgatag során. Szófia hercegnő élete első karácsonyára készül. Korábban még sosem élhette át ezt a csodát, bár szülőföldjén is nagyon szép a tél ünnepe.

A Disney Junior mesekönyvek sorozatában megjelent történet bemutatja, ahogy ez a talpraesett kislány megismeri a karácsonyi szokásainkat.

Ellátogat legjobb barátnőjéhez, Vivienhez, és együtt arra számítanak, hogy békés nyugalomban telnek majd az ünnepek. Szófia első karácsonya azonban eléggé izgalmasra sikerül, mert kiderül, hogy eltűntek a kedves kis csöpplidércek barátai. Az apró jószágok a hercegnő segítségét kérik. Vajon sikerül megmenteni őket? A csodálatos képekkel teli könyv nagyszerű ajándék lehet.
 
Muzsikáló Jégvarázs

Anna, Elsa, Olaf, Kristoff és Sven is jól tudja, hogy milyen csodálatos a muzsika világa. A rendkívül népszerű Jégvarázs című rajfilm hőseivel megtörténhet, hogy még nyáron is hóvihar csap le rájuk, így aztán cseppet sem ijednek meg attól, ha télen térdig hóban kell gázolniuk. Meghallják a dallamokat a szél süvítésében és az ezernyi jégcsap csilingelésében is.

A Disney suli sorozatban megjelenő Zenélni jó! című könyvben a népszerű hősök tanítják meg a legfontosabb zenei alapfogalmakra a kis olvasókat. A muzsika varázserejével szárnyalva a gyerekek felfedezhetik a csodálatos hangzásokat, kísérletezhetnek és gyakorolhatnak.

Ajánló
Ajánló
Boldogság és humor – őszi érdekességek a Lóvasút Rendezvényközpontban

Boldogság és humor – őszi érdekességek a Lóvasút Rendezvényközpontban

Az ősz „nemcsak Párizsba, Szent Mihály útjára” szökött be, hanem már itt jár a...

Gyönyörű, új és régi dallamok – szeptemberi koncertek

Gyönyörű, új és régi dallamok – szeptemberi koncertek

A zenebarátok örömmel böngészhetik a MOM Kulturális Központ szeptemberi...

Kezdődjön jól az ősz! – A Városmajori Szabadtéri Színpad előadásai

Kezdődjön jól az ősz! – A Városmajori Szabadtéri Színpad előadásai

Budapesten a nyári kulturális életben fontos szerep jut a Városmajori Szabadtéri...