Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-01-22

Szépségápolás magyar módra

Szépségápolás magyar módra

Szépségünk megőrzésére és gondos ápolására fedezzük fel a magyar kozmetikumokat előállító cégeket, hiszen amellett, hogy termékeik rendkívül hatásosak, arra is ügyelnek, hogy alapanyagaik nagy része hazai legyen.

Phi – a női szépség szinonimája

A Phi (ejtsd: fí) magyar natúrkozmetikum-család természetes összetevőket tartalmaz, minden darabja állatkísérlet-, parabén-, SLS-mentes. Termékeik nem tartalmaznak kőolajszármazékokat, nem dolgoznak pálmaolajjal. A Phi nem csak hatóanyagaiban természetes, hanem az egyéb összetevőkben is az. Valódi natúrkozmetikum-gyártók.

És hogy miért éppen Phi a márkanév? A Phi egy igazán különleges szám, amellyel a szépség leírható. A Phit a legszebb számnak tekintik a világegyetemben. Hogy miért? Mindennek, amit az emberi szem szépnek lát, alapja a Phi számban rejlik. A Phi nem más, mint az aranymetszés.

Lépten-nyomon megjelenik a természetben, a művészetben, egyensúlyt teremtve a szimmetria és az aszimmetria között. A márka kedvencei a csipkebogyó-, a meggymag- és a homoktövisolaj, ám a palettán megtalálható újdonságként a zöldkávé-kivonat is.
 
Omorovicza Cosmetics – a magyar termálvíz ereje

Az Omorovicza története kétezer évvel ezelőtt kezdődött, ekkor fedezték fel Magyarország termálvizeinek gyógyerejét, és építették az első fürdőket. A magyar termálvizek egyedülálló gyógyhatásának titka a régió egyedi földtani tulajdonságaiban rejlik. A földkéreg itt vékonyabb, így a víz – miközben a felszín felé tör – az értékes ásványi anyagokat hatékonyabban képes felszívni.

A gyógyvizek varázslatos hatása az ásványi anyagok és nyomelemek egyedi kombinációjából fakad. Az Omorovicza család az 1880-as években építtette Budapesten a híres Rácz fürdőt egy oszmán török fürdő területén, amelyet az 1560-as években egy középkori gyógyforrás felé emeltek. Az ezredfordulón Stephen de Heinrich de Omorovicza Budapesten élt, amikor találkozott Margarettel, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén dolgozó amerikai diplomatával. Stephen elvitte Margaretet a családja által építtetett fürdőbe, és a pár – miután szó szerint a saját bőrén tapasztalta a vizek gyógyító hatását – eldöntötte, hogy mélyebben tanulmányozza és kihasználja a csodás gyógyerőben rejlő lehetőségeket. Stephen és Margaret hisznek abban, hogy a jövő szépségápolása nem tartalmaz káros, szükségtelen szintetikus összetevőket, amelyek eltömítik a bőrt és akadályozzák a lélegzésben.

Az Omorovicza ezért zéró toleranciát hirdetett a káros összetevők ellen, minden terméke mentes ezektől az anyagoktól. Meggyőződésük, hogy a jövő szépségápolásában fontos szerep jut az ősi, természetes gyógyhatású összetevők hasznosításának a rohamosan fejlődő tudományos technológiákon keresztül. Az egyik legnépszerűbb terméküket, egy hidratáló és tisztító hatású permetet például a királynévíz ihlette, amelyet annak idején még Erzsébet királyné számára készítettek.
 
Zador – a szappanok szerelmeseinek

A zöldellő lankáival tarkított Balaton-felvidéken áll a középkor viharait megélt Zádor vára. A vár tövében bújik meg Pécsely település, ahol egy családi manufaktúra a hagyományok és a legmodernebb gyártási eljárások ötvözésével új irányt képvisel a természetes, valamint a kézzel készített szappanok világában. A kizárólag természetes eredetű összetevőt tartalmazó szappancsalád különleges erejét a világhírű hévízi termálvíznek köszönheti, amelynek minden cseppjét kincsként kezelik.

Hévíz Európa legnagyobb gyógyító erejű meleg vizes tava, amely rendkívül magas ásványianyag-tartalommal járul hozzá az egészséges és tiszta bőr ápolásához, harmonizáláshoz. A szappanokban található nátrium-hidrogén-karbonát, vas, jód, kalcium, magnézium és megannyi csoda 1000 méter mélységből tör fel, és érkezik meg az egyedi eljárással készülő, luxusminőségű szappankollekciókba. Olyan értékek megteremtésére törekedtek, amelyek a bőrön keresztül hatnak a lélekre. Mert ahogy kívül, úgy belül: a természettel egységben, a legmodernebb technológiákkal alkották meg a stílusos szappanok új világát. A Zador paprikaszappanban például ötvöződik a magyar fűszerpaprika ereje a hévízi termálvíz gyógyhatásával és a bőrpuhító sheavajjal.
 
Yamuna – a közönség kedvence

A cég története 2002-ben egy kis somogyi faluban, Somogyvámoson kezdődött. A természet szeretete és a vállalkozási kedve Kajtár Zsolt alapítót arra sarkallta, hogy a múltba visszanyúlva, régi receptek után kutatva illatos, természetes alapanyagokból szappanokat készítsen. Ezek az illatos és habzó csodák azonnal óriási sikert arattak, és receptúrájukat a mai napig használják. A környezet védelme, a természet szeretete és a szépségápolás természetes megközelítése a mai napig a legfontosabb szempontok számukra. Termékeik fejlesztésénél a modern bőrbarát hatóanyagok és a gyógynövények kombinációjára fektetik a legnagyobb hangsúlyt.

Termékportfóliójuk a kezdeti ötféle szappan után napjainkra több mint 300 termékre bővült. A bővülő kereslet hatására hidegen sajtolt szappanokat, tusfürdőket, gyógynövényes fürdősókat és masszázsolajokat is felvettek kínálatukba. A bőrbarát hatóanyagok mellett magas minőségű természetes alapanyagokból korszerű gyártástechnológiákkal készítik a kozmetikusoknak készülő professzionális és a lakosságnak gyártott prémium minőségű termékeiket. A világon minden ötödik ember küzd bőrproblémákkal, ezért külön figyelmet fordítanak érzékeny bőrű vásárlóikra, akik eddig csak gyógyszertárakban tudtak bőrápolási terméket vásárolni.

Ezeket a készítményeket a Király Gyógynövénytár webshopjában is beszerezhetjük.

Ajánló
Ajánló
Küzdelem a boldogságért – könyvcsokor hölgyeknek

Küzdelem a boldogságért – könyvcsokor hölgyeknek

Összeállításunkban remek olvasnivalók várják mindazokat, akik kedvelik a különös,...

Strandoljunk-e idén, a járványveszély árnyékában?

Strandoljunk-e idén, a járványveszély árnyékában?

Bár a veszélyhelyzet hivatalosan megszűnt hazánkban, azért figyelmeztettek minket, hogy ne...

Újra Színházi Szemle a Városmajorban

Újra Színházi Szemle a Városmajorban

Ismét a legjobb vidéki és határon túli szórakoztató, klasszikus, magas művészi igénnyel...