Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-02-10

Család több értelemben – februári programok a Lóvasúton

Család több értelemben – februári programok a Lóvasúton

Többen definiálták már a család fogalmát, egy dolog talán közös ezekben a próbálkozásokban - az egyének közti kapcsolatokat próbálták meghatározni.

Ebben a hónapban a Lóvasút remek szórakozást kínál a gyerekes családoknak, ahol mindenki részese lehet a koncertnek, illetve egy sajátos előadáson annak is tanúi lehetünk, hogyan lesz két magányos lélekből egy család.

Házi muzsika az egész családnak

Február 15-én a házi muzsika hagyományaira építő, interaktív koncertsorozat legújabb része várja a család minden tagját. A program nem véletlenül kapta az Omnibus – zene komolyan mindenkinek! címet. A Surján Kamaraegyüttes tagjainak fontos célkitűzése, hogy örömet és feltöltődést nyújtsanak a zenebarátoknak. A klasszikus kamarazene olyan népszerű és jól ismert darabjait adják elő, amelyeket a legkisebbek ugyanolyan könnyedén befogadnak, mint az idősebbek. Surján Katalin, Péter és Eszter itt nőtt fel a kerületünkben, Zugligetben.

A sokgyermekes zenészcsalád leszármazottai pontosan tudják, hogy a muzsika varázslatos ereje milyen sokat segíthet abban, hogy a legkisebbekből harmonikus lelki világú, nyitott, a kultúra minden formája iránt érdeklődő felnőtt lehessen. Gondolnak a pici gyerekekre is. A hagyományos kialakítású nézőtér mellett babaszőnyeg várja a legkisebbeket. Az óvodásokat, valamint a kisiskolásokat egy képzett zenepedagógus is segíti. A zenészek munkáját Brebovszky Klára zenepedagógus és Földi Veronika óvodapedagógus segíti.

Akkor sincs gond, ha most nem érnek rá, mert idén tavasszal még 3 időpontban is elmehetnek a koncertre.

Következő alkalmak: 

Magányos lelkek találkozása

Február 28-án megtekinthetjük a benoit produkció szívhez szóló, napjainkban játszódó előadását. A Be happy – burleszk egy felvonásban két magányos lélek találkozásáról mesél. A nonverbális mozgásszínház eszközei egészen elképesztő érzékenységgel, közvetlenül a lelkünket megszólítva mutatják meg, hogy a közvetlen környezetünkben milyen sok embertársunknak van szüksége a szeretetünkre. A világ azonban nem könnyíti meg a dolgukat. Akkor sem, ha egy apa és egy gyermeke próbál meg visszatalálni egymáshoz.

A kolduló utcagyerek szerepében Mátyássy Kálai Cecíliát látjuk, a csavargó utcazenészt pedig Mátyássy Bence jeleníti meg. Nem egyszerűen egy felnőtt és egy gyermek áll előttünk, hanem egy apa és az ő leánya. Szükségük van egymásra, ám a boldogságuk felé vezető út igencsak rögös. A benoit produkció első saját előadását Charlie Chaplin A kölyök című filmje inspirálta.

A koreográfus Erdőfi Anna, a tér kialakítása és a jelmezek pedig Fábián Réka Margit keze munkáját dicsérik. A 2018-ban megalapított, kísérletező produkciós műhely állandó játszóhelye a zugligeti kulturális intézmény.

Ajánló
Ajánló
Kalandok a legkisebbeknek

Kalandok a legkisebbeknek

Szétnézve a könyvesboltok polcain, rengeteg aranyos és szívhez szóló történet vár a...

Itt a tavasz: szabadtéri programok a Hegyvidéken

Itt a tavasz: szabadtéri programok a Hegyvidéken

Ahogy napról napra jobb az idő, és már húsz fok körüli a hőmérséklet, egyre...

Ezerarcú muzsika – márciusi programok a Hegyvidéken, nem csak felnőtteknek

Ezerarcú muzsika – márciusi programok a Hegyvidéken, nem csak felnőtteknek

A tavasz kapujában megismerkedhetünk a zene lelkével, az elidegenedés konkrét kérdéseivel,...