Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-02-27

Gyermekeink jövője – Kifürkészhető-e a sors akarata?

Gyermekeink jövője – Kifürkészhető-e a sors akarata?

Minden szülő azt szeretné, hogy a gyermekére a lehető legboldogabb, sikeres, valóra váltott álmokkal teli jövő várjon. Ezért is igyekeznek úgy egyengetni a következő nemzedék útját, hogy a fiatalok elkerülhessék a nehézségeket, sikeresek legyenek a magánéletben és a szakmai pályafutásuk során is. Peller Mariann, a népszerű műsorvezető és színész a MOM Kulturális Központban ezzel kapcsolatban fontos kérdéseket tesz fel: elképzelhető, hogy hatással vannak ránk a szüleink vágyai és álmai? Meghatározza-e az életutunkat az, hogy milyen családba születtünk? Mi magunk szülőként vajon hogyan alakítjuk a gyermekeink jövőjét?

Március 2-án izgalmas beszélgetésre vár minket a Lélekközösség című műsor vezetője, Peller Mariann és két sztárvendége, Majoros Péter, vagyis Majka, valamint dr. Domján András hipnoterapeuta. Megosztják a nézőkkel a gondolataikat arról, hogy egy átlagember képes-e megfelelni a szülei vagy esetleg nagyszülei elvárásainak. Szóba kerül az is, milyen súlyt helyez a vállunkra, ha akarva vagy éppenséggel tudat alatti szinten, tehát akaratlanul is azon az úton indulunk tovább, amelyet az előttünk haladó nemzedékek jelöltek ki a számunkra.

Mennyire jó az, ha az idősebb generáció próbálja meg befolyásolni a gyerekek jövőjét? Amikor megnézünk egy tehetségkutató versenyt, vagy megvizsgáljuk, hogy melyik középiskola diákjainak van a legnagyobb esélye arra, hogy bejussanak valamelyik hazai egyetemre, akkor nyilvánvaló, hogy milyen hatalmas segítséget jelenthet a megfelelő családi háttér. Akikre odafigyeltek a szüleik, szeretettel teli, kulturált környezetben nőhettek fel, azoknak jóval nagyobb az esélyük a sikerre és a problémák elkerülésére.

Ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy vannak elképesztő tehetségek, akiket gyermekkorukban visszahúzott és akadályozott a közvetlen környezetük. Csak iszonyatos erőfeszítés árán, gyakran csupán a véletlennek köszönhetően törhettek ki a hátrányos helyzetből, hogy tehetségükkel később lenyűgözhessék a világot.
 
Nem szabad feladni

Peller Mariann is jól tudja, hogy az élet számos megpróbáltatást tartogat. A pilisvörösvári születésű színész és műsorvezető kezdetben ügyvéd szeretett volna lenni. Eltartott egy darabig, amíg megtalálta a vágyainak legjobban megfelelő pályát. Külkereskedelmi középiskolába járt, majd a nemzetközi kommunikáció területén szerzett diplomát. Közben ott lebegett a szeme előtt édesanyja, Peller Anna énekes és a színészként dolgozó, ugyancsak remekhangú nővére példája. El kellett gondolkoznia azon, hogy mivel akarja eltölteni az életét.

Belátta, hogy valójában színész szeretne lenni. Erre ösztönözte a családja, és erről szóltak az álmai. Elszánt és kitartó maradt akkor is, amikor először nem vették fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Végül 2005-ben valóra vált a nagy álma, Bárdos András osztályában tanulhatott televíziós műsorvezetést és rendezést. Vitray Tamás is felfigyelt a rendkívül tehetséges fiatalra, és biztosra vette, hogy Peller Mariann a televízióban fog dolgozni. Azóta jó néhány alkalommal találkozhattunk vele a képernyőn, a rádióban és a színpadon. Közben férjhez ment, két fia született, így aztán saját tapasztalataira is támaszkodhat, amikor választ keres a műsor nagy kérdéseire.
 
Különleges vendégek

Majoros Péter Ózdról került be a magyar hírességek fényekkel és árnyékokkal teli, kavargó világába. Ma már a széles közvélemény is jól ismeri a műsorvezető, dalszövegíró, énekes Majka művésznevét. Pályafutásában fontos szerepet játszott a Való Világ című tévéműsor. A befutását követően műsorvezetőként és színészként is fellépett. Bemutatkozó lemezét, Az ózdi hőst Londonban rögzítette. Az elmúlt tizenöt évben számos televíziós csatornán láthattuk, szerepelt már együtt Rákóczi Ferivel, Liptai Claudiával és Ördög Nórával is. Profi pókerjátékosként többször is képes volt bebizonyítani a hidegvérét.

Nagyobbik fia, Marián 2011-ben született, őt öt évvel később Olivér követte. A gyermekek édesanyja Hornyák Hajnalka, azaz Dundika modell, énekes. Majka nagyon szereti a két kisfiát. Pontosan tudja magáról, nem a véletlen műve, hogy ilyen sokra vitte, és Ózdról bekerült a leghíresebb magyar művészek közé.

Nagy kérdés számára, hogy élettapasztalataiból mit tud majd átadni a fiainak: kire hasonlítanak a gyerekek, és milyen jövő vár rájuk?
 
A tudatalatti titokzatos birodalma

Ugyanezeket a kérdéseket valószínűleg az est másik vendége, Domján András édesapja, dr. Domján László is feltette magának. Mivel a gyermeke olyan környezetben nőtt fel, amelyikben központi szerepet játszott a meditáció, a pszichológia, a lélek kérdéseinek értelmezése, így kézenfekvő volt, hogy András érdeklődése is ebbe az irányba forduljon.

Az apja igazi úttörő volt, ugyanis Domján László vezette be Magyarországon az agykontrollt. Ennek a módszerei azonban nem bizonyultak elegendőnek, amikor András párkapcsolati krízisbe kerülve egy megoldhatatlan problémával szembesült. Ekkor kezdett el hipnózissal foglalkozni.
Nem csupán a saját nehézségeit sikerült megoldania, de rengeteg emberen segített.

Fontos felismerése, hogy a magyarok nagyon sokat szoronganak, ami pedig nagy valószínűséggel testi problémákhoz, megbetegedésekhez vezet. Volt, aki abban kérte a segítségét, hogy elsimuljon egy családi konfliktus, míg másoknak a betegségük lelki eredetét tárta fel. Hipnoterapeutaként úgy érzi, hogy a lehető legjobb úton halad. Követi édesanyja és édesapja példamutatását, segíteni igyekszik az embereken.

Március 2-án a MOM Kulturális Központban e három nem mindennapi személyiséggel találkozhatunk. Remélhetőleg segíteni fognak abban, hogy a nézők választ kapjanak a kérdéseikre és többet tudjanak meg önmagukról, valamint az életútjukról.
 
Jegyinformációk:

A rendezvényre jegyeket kizárólag a tixa.hu oldalon lehet vásárolni:
https://tixa.hu/sorsunkban-gyermekeink-jovoje?fbclid=IwAR2vg1xfahncuZH-yqQJdPZaU5aniMBFvM2IWPbVfTwGZZRa1BVw4kJEACQ
 

Ajánló
Ajánló
Kalandok a legkisebbeknek

Kalandok a legkisebbeknek

Szétnézve a könyvesboltok polcain, rengeteg aranyos és szívhez szóló történet vár a...

Itt a tavasz: szabadtéri programok a Hegyvidéken

Itt a tavasz: szabadtéri programok a Hegyvidéken

Ahogy napról napra jobb az idő, és már húsz fok körüli a hőmérséklet, egyre...

Ezerarcú muzsika – márciusi programok a Hegyvidéken, nem csak felnőtteknek

Ezerarcú muzsika – márciusi programok a Hegyvidéken, nem csak felnőtteknek

A tavasz kapujában megismerkedhetünk a zene lelkével, az elidegenedés konkrét kérdéseivel,...