Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-03-12

Itt a tavasz: szabadtéri programok a Hegyvidéken

Itt a tavasz: szabadtéri programok a Hegyvidéken

Ahogy napról napra jobb az idő, és már húsz fok körüli a hőmérséklet, egyre szívesebben tartózkodunk a szabadban. Nekünk, a Hegyvidéken élőknek szerencsénk van, szinte a kerületből sem kell kimozdulnunk, ha remek természetközeli programokra vágyunk. Ha viszont kicsit távolabbra mennénk, akkor is találhatunk magunknak sok-sok kikapcsolódási lehetőséget.

Elég felmennünk a Normafára ahhoz, hogy szuper lehetőségeket próbáljunk ki. Ha vonz minket az újdonság varázsa, és hiszünk abban, hogy a változatosság gyönyörködtet, keressük fel a High Tech Sportok Bázisát, amely számtalan új élménnyel ajándékoz meg minket.
 
Terepsegwaytúrák 

A teljesen elektromos önegyensúlyozó járgány azonnali sikerélményt nyújt annak, aki kipróbálja. Gyakorlatilag hangtalanul suhanhatunk a kevésbé frekventált útvonalakon a János-hegyen és a Hárs-hegyen, egységnyi idő alatt a környék rejtett és pazar természeti és kulturális élményeit egy gyalogtúrához képest jóval hatékonyabban felfedezve. A jármű nyergében élménydömping vár: már a technikai csoda is magával ragad minket, de a profi túravezető egyre-másra meglep újabb és újabb programelemekkel. Vigyázat, mert jó értelemben függőséget okoz!

HillDog-túrák

A kor találmánya a biciroller (kick bike), amit nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is kipróbálhatnak, tehát a család apraja-nagyja együtt élvezheti a rollerezés önfeledt élményét.

A felújított Jánoshegyi úton igazi láblóbálós rollerezés a bemelegítés a Libegőig, ahonnan laza, közel 9 kilométeres gurulás veszi kezdetét a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásáig. Itt bringajegyet válthatunk a HillDogoknak, vonatra szállhatunk, kipihenhetjük a gurulás fáradalmait, és élvezhetjük a vasúttal való nosztalgikus időutazást vissza a hegyre, a Normafa megállóig.

Lézerharc vagy íjharc

Két adrenalinnal dúsított stratégiai játék, amelyek nem jelentenek környezeti terhelést a parknak, a túrázókat sem zavarják, sőt, bár a játék közben gyakran érdeklődő, szurkoló közönség is formálódhat, mégis óriási élményt nyújtanak a belefeledkező, teljesen bevonódó társaságoknak. Repül az idő, tetőfokára hág az izgalom, közben pedig égnek a kalóriák is.

Winecaching – Bortúra a János-hegyen

Klasszikus, papírtérkép alapú túra, kincskereséssel. Az előre kihelyezett palackpostában feladatok és információk várnak a vállalkozó társaságokra, és persze a jól végzett munka jutalma sem marad el.

A program gyönyörű ötvözése a budai hegyeknek és a Mátrának, hiszen a környék megismerése mellett a Mátraalja kiemelkedő borkínálatába kóstolhatnak bele a résztvevők.
 
 
Az erdő kapujában, a Budakeszi Vadasparkban a szórakozás és a kikapcsolódás mellett okosodhatunk, tanulhatunk is. Március 21-én igazán kiváló látogatóvá képezhetjük magunkat a parkban.

Látogatóképző 

Miért csak zoocsemegével szabad etetni az állatokat? A többi állatot miért nem szabad ezzel megkínálni? Mi baj lehet abból, ha benyúlunk egy ketrecbe? Mi a gond a lufival? Miért nem lehet kutyát bevinni egy vadasparkba, állatkertbe? Miért nem jó, ha kopogtatunk egy kifutó üvegén?

Ilyen és ezekhez hasonló kérdéseket kapnak a gondozók nap mint nap. Ezekre válaszol, illetve sok más érdekességről mesél Jóba Katalin állatgondozó a március 21-i Látogatóképző előadásain.
 
Program:

10.00 – Mosómedve-látványetetés
11.00 – Látogatóképző előadás
12.00 – Állatijó bemutató
13.00 – Látogatóképző előadás

Ajánló
Ajánló
Kalandok a legkisebbeknek

Kalandok a legkisebbeknek

Szétnézve a könyvesboltok polcain, rengeteg aranyos és szívhez szóló történet vár a...

Ezerarcú muzsika – márciusi programok a Hegyvidéken, nem csak felnőtteknek

Ezerarcú muzsika – márciusi programok a Hegyvidéken, nem csak felnőtteknek

A tavasz kapujában megismerkedhetünk a zene lelkével, az elidegenedés konkrét kérdéseivel,...

Csodálatos mesevilág – Márciusi programok gyerekeknek

Csodálatos mesevilág – Márciusi programok gyerekeknek

A kerületünkben működő kulturális intézmények márciusban interaktív zenei programokkal,...