Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-03-23

A női szív titkai – lélekemelés Müller Péterrel

A női szív titkai – lélekemelés Müller Péterrel

A hazai ezoterika egyik legismertebb nagymestere, Müller Péter számos izgalmas könyvben örvendeztette meg azokat, akiket érdekel a spiritualitás, és szeretnének választ kapni a minden embert egyformán érintő nagy sorskérdésekre.

Sajnos a koronavírus-járványra tekintettel a MOM Kulturális Központ Színháztermében az író március 30-i előadása elmarad, azonban könyvében értékes gondolatokat olvashatunk az élet legfontosabb fordulópontjairól, a választással járó felelősségről, a sorsról és természetesen a minden ember számára oly fontos boldogságról.

Müller Péter hosszú, fordulatokban és megpróbáltatásokban gazdag élete során már egészen hamar rádöbbent egy nagy igazságra: az ember önmagában nem sokat ér. Hiába gondolja önmagáról még a legerősebb férfi is, hogy nincs szüksége támaszra. Ez csupán önáltatás, mivel egy megfelelő társ nélkül még a legelszántabb, zord tekintetű, keménykötésű férfi is csak félember. Ahhoz, hogy egy fiú kiteljesedhessen, társ, férj, boldog családapa lehessen belőle, elengedhetetlenül szükség van a nők segítségére. Ha valaki abban a szerencsés helyzetben van, hogy megtalálta a párját, az igazi lelki társát, akkor azt követően hosszú és boldog évtizedek várhatnak rá.
 
Az élet és a halál mezsgyéjén

Müller Péter is e szerencsés kiválasztottak közé tartozik. A hazai spiritualitás egyik legnagyobb befolyású képviselője, sok ezer ember tanítója és mestere több mint hatvan évvel ezelőtt pillantotta meg élete majdani párját. Hat évig kellett udvarolnia, míg végre sikerült elnyernie egy bölcs és öntudatos, gyönyörű hölgy szívét. Kettejük között azóta is lángol a szerelem. Az eltelt idő alatt módjukban állt megismerni a másikat, és nyilvánvalóvá vált, hogy e kapcsolat során mindketten erőt, energiát, lelkesítést és odaadó szeretetet adtak a párjuknak. Szükség is volt erre, mivel szerelmük hajnalára ráborult a halál árnyéka.

Az író még húszéves sem volt, amikor elindult, hogy találkozzon a szerelmével. 1956 őszén azonban tankok dübörögtek a magyar főváros utcáin, fegyverek ropogtak, az erőszak pedig őt sem kerülte el. Az édesanyja hiába kérlelte, hogy ilyen veszélyes időben ne menjen ki az utcába. Választania kellett két nő közül, és ő úgy döntött, hogy a kedveséhez, élete leendő, örökké tartó társához siet. Az anyai szív titokzatos ereje jól érezte a közeledő balsorsot. Müller Pétert eltalálta egy golyó, és az ifjú kis híján az életét veszítette.

Ekkor tapasztalta meg a lélek halhatatlanságát, ami az egész életére kiható útravalóval és nagy feladattal ruházta fel. A szerelem erejére támaszkodva egy nő kedvéért visszatért a halál küszöbéről, és azóta a tudását igyekszik megosztani az emberekkel.
 
A nő misztériuma

Mostani könyvével az író abban segít nekünk, hogy jobban megérthessük a világot és benne önmagunkat. Megmutatja, miként lehet művészi szintre emelni az életünket. Tanácsokat hallhatunk önmagunk megértésével kapcsolatban is. A könyv központi témája a nő: a mai helyzete és az a hosszú út, ahogy eljutott odáig. Müller Péter nagyon is tisztában van azzal, hogy az elmúlt korok során szinte mindig és mindenütt akadályokat gördítettek a lányok és az asszonyok elé. Eltorzították az értékeiket, kizárták őket a döntéseik meghozatalából, előfordult, hogy rabszolgaként bántak velük, és még az amúgy jóindulatú kortársaik is félreértették a női méltóságot.

Akik elmélyedtek a spiritualitás világ tanításaiban, azok jól tudják, hogy mindennek megvan a maga következménye. A női értékek eltorzítása egyáltalán nem használt a férfiaknak, ettől csak átmenetileg és látszólag lehetettek erősebbek, hosszú távon kifejezetten a kárukra volt. Az emberiség ugyanis egy: nem lehet szétvagdalni nőkre és férfiakra.

Az igazi lelki gazdagság elképzelhetetlen volna anélkül, hogy mindannyian megismerjük önmagunkat. A nők hosszú utat tettek meg, miközben eljutottak az önismeret mai szintjére. Önmagukra ébredtek, megtanultak szeretetet adni és szeretetet kapni.
 
Egy csodálatos élet

Müller Péter forgatókönyvíró, dramaturg és spirituális gondolkodó 1936-ban született, Budapesten. Fiatalkorától vonzotta a színház lenyűgöző, titkokat ígérő világa. Tíz évvel azután, hogy véget ért a második világháború, nemcsak leérettségizett, de átléphette első munkahelye, a Madách Színház küszöbét is. Különös, sorsfordító napok vártak rá.

Egy idő múlva már nem bántotta, hogy nem vették fel színésznek a főiskolára, mert megismerte a színészművészek magával ragadó közösségét. Tolnay Klári nemcsak lenyűgözte, de a barátja lett, és neki írta az első színdarabját. A büfében pedig rámosolygott a szerelem. Megtalálta élete asszonyát: ez a bölcs nő igazi lelki társnak bizonyult. Erőt adott a mindennapok során, és megmutatta, milyen csodálatos energia rejlik a szerelemben.

Müller Péter a regényeivel már a hetvenes években meglepte az olvasóit, majd a hazai könyvpiacon elsők között megjelentette spirituális köteteit. Írt a boldogságról, a benső mosolyról, az örömről, a szeretetről, a titkos tanításokról az élet művészetéről, a gondviselésről, a férfiélet és a női sors legfontosabb fordulópontjairól is. Munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el. A József Attila-díj mellé 1997-ben elnyerte a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét, tavaly pedig a kultúra ápolásáért járó legmagasabb állami elismerést, a Kossuth-díjat.

Ajánló
Ajánló
Itt a tavasz: szabadtéri programok a Hegyvidéken

Itt a tavasz: szabadtéri programok a Hegyvidéken

Ahogy napról napra jobb az idő, és már húsz fok körüli a hőmérséklet, egyre...

Ezerarcú muzsika – márciusi programok a Hegyvidéken, nem csak felnőtteknek

Ezerarcú muzsika – márciusi programok a Hegyvidéken, nem csak felnőtteknek

A tavasz kapujában megismerkedhetünk a zene lelkével, az elidegenedés konkrét kérdéseivel,...

Csodálatos mesevilág – Márciusi programok gyerekeknek

Csodálatos mesevilág – Márciusi programok gyerekeknek

A kerületünkben működő kulturális intézmények márciusban interaktív zenei programokkal,...