Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-04-06

Szerelem és gyermeknevelés – könyvajánló hölgyeknek

Szerelem és gyermeknevelés – könyvajánló hölgyeknek

A könyvkínálatban ebben a hónapban is számos olyan izgalmasan romantikus, értékes mű szerepel, amelyek joggal tarthatnak igényt a szépirodalmat kedvelő hölgyek figyelmére. Ráadásul a kiadók egymás után jelentetik meg a nők számára fontos témákat feldolgozó, igényes szakkönyveket is.

Ha valaki úgy dönt, hogy egy könyvesboltban „shoppingol” egy kicsit, akkor annak a bőség zavarával kell megküzdenie. Összeállításunkban a legérdekesebb könyvekből nyújtunk át egy csokorra valót.

Hedvig Montgomery Norvégiában a legismertebb pszichológusok közé tartozik. 1999 óta áll saját praxisa élén, ahol a családokkal és a párválasztással kapcsolatos kérdésekben nyújt felvilágosítást és segítséget. Sokan akkor ismerték meg, amikor részt vettek valamelyik népszerű előadásán és tanfolyamán. Együttműködik a norvég szülőket segítő egyesületekkel, és szívesen tart felvilágosító előadásokat a gyermeknevelés és a kicsik fejlődésének kérdéseiről.

Új könyve, a Szülői varázslat 2. az emberi élet első két esztendejéről mesél. Akinek már van gyermeke vagy unokája, az jól tudja, hogy e huszonnégy hónap alatt mekkorát fejlődik, milyen lenyűgöző módon alakul át a gyermek. A kezdetben még védtelen, magatehetetlen kis csöppség megnő, és a szemünk láttára felcseperedve önállóan járó, beszélő, örökmozgó kisgyerek lesz belőle. Olyan, aki egyszerűen mindenre kíváncsi. Ez a két év nagyon fontos a későbbi élete szempontjából.
 
Hedvig Montgomery jól tudja, hogy ekkor lehet megalapozni gyermekünk önbizalmát és biztonságérzését. Okos és közérthetően megfogalmazott szakkönyvében remek tanácsok várják a szülőket, amelyeket megfogadva elérhetjük, hogy gyermekünk később magabiztosan küzdje le az élete során elé kerülő akadályokat. A szerző kitér a leggyakoribb hibákra, ezenfelül megválaszolja az anyukákat és apukákat érdeklő legizgalmasabb kérdéseket is. A könyvből sok mindent megtudhatunk a 0-2 éves korosztályba tartozó gyerekek alvásával, táplálkozásával, a beszédtanulással és a játékkal kapcsolatban is.
 
Nők nehéz helyzetben

Brigitte Riebe német szerző izgalmas utazásra hívja olvasóit az ötvenes évekbe. A Berlin nővérei sorozat második kötetében, a Csodás időkben elszánt küzdelem vár a két testvérre, Rikére és Sylviére. A németeknek éppen hogy csak sikerül talpra állniuk a második világháború után.

A két lány mindenekelőtt boldogságra vágyik. Rike új életet lehel a család áruházába, Sylvié pedig riporter lesz a helyi rádiónál. Beleveti magát a sajtó világába, ám hiába keresi az igazi boldogságot. A harmincadik születésnapja előtt komoly válságba kerül. Nem érti, hogy miért nem sikerült megtalálnia élete nagy szerelmét. Közben újra sötét felhők tornyosulnak a német nagyváros fölé. A két nővérnek át kell gondolnia, hogy mi a fontos a számukra, hogyan lehet egyensúlyt találni a munka és a magánélet között. Válságos időben persze az is kiderül, hogy milyen nagy segítséget jelenthet egy szerető család.
 
Az első szerelem csodája

Julien Sandrel francia írónak két gyereke van, így első kézből volt lehetősége megismerni a tizenévesek gondolkodásmódját. Izgalmas regénye, a Csodák könyve főszereplője Louis, egy tizenkét éves fiú. Ezen a napon várhatna rá egy csodálatos élmény, ehelyett szörnyű tragédia éri a családot. Az anyja szokás szerint nem figyel rá, mert minden erejét leköti a munka.

Meggondolatlanul elhessegeti magától a fiút, aki egy nagyon fontos titkot szeretne megosztani vele, azt, hogy életében először szerelmes lett. Louis-t nagyon megviseli, hogy az anyja ennyire rideg. Gördeszkára száll, és kigurul vele az úttestre. Elgázolja egy teherautó, kómába esik, és a kórházban hamarosan már lemondanak róla.

A kétségbeesett anya rádöbben arra, milyen szörnyű hibát követett el. Ha odafigyelt volna a kisfiára, akkor Louis nem haldokolna egy kórházi ágyban. Otthon azonban egy egészen különleges meglepetés várja az asszonyt. Miközben a gyerek szobájában zokog, megtalálja a „Csodák könyvét”, vagyis egy füzetet, amiben a fia felírta, mit szeretne átélni, megvalósítani az élete során. Az anya úgy dönt, hogy végigcsinálja ezeket a csodákat, és beszámol róluk a kómában fekvő fiának. A szavai talán eljutnak Louis elméjébe, és akkor talán visszatér az élők világába.
 
Visszatér egy nagy kedvenc

Paulo Coelhót ma már senkinek sem kell bemutatni. Spirituális műveivel, például Az alkimistával, a Tizenegy perccel vagy éppen A portobellói boszorkánnyal világszerte sok millió lelkes olvasó szívébe lopta be magát. Csakhogy egy jó ideje igen nehéz dolga volt annak, aki szerette volna megvásárolni ezen regényeket. Coelho műveit azonnal elkapkodták a rajongói, és nagy szerencsére volt szükség ahhoz, hogy rájuk bukkanjunk egy antikvárium polcain.

Ha valakinek még nincs meg otthon ez a három remek regény, akkor most megkönnyebbülve fellélegezhet, mivel Athenaeum Kiadó vadonatúj borítóval, kartonált kiadásban ismét leteszi elénk e műveket. Újra átélhetjük, ahogy Santiago, az andalúz pásztorfiú útra kel a piramisok felé, hogy valóra váltsa élete nagy álmait.

Tanúi lehetünk annak, ahogy egy fiatal brazil nő, Maria egy nagy csalódás után meg akarja találni az igazi szerelmet. Láthatjuk, milyen választás elé állíthat minket, ha valakinek önmagát keresve választania kell a saját testisége vagy a „belső fény” megtalálása között.

A portobellói boszorkányban egy erdélyi asszony gyermeke jut el az árvaházból a távoli Libanonba. Athena fordulatos, meglepetésekben gazdag életútja során különös, cseppet sem hétköznapi emberekkel ismerkedik meg. A példája arra biztatja a könyv olvasóit, hogy érdemes kitörni az önmagunk által teremtett valóságból.

Coelho remekműve tabuk nélkül, őszinte szenvedéllyel mesél a minden nőt leginkább érdeklő témákról, és a maga páratlan módján mutatja meg, hogy még a mai világ leányai is eljuthatnak egy spirituálisan magasabb szintre.

Ajánló
Ajánló
Boldogság és humor – őszi érdekességek a Lóvasút Rendezvényközpontban

Boldogság és humor – őszi érdekességek a Lóvasút Rendezvényközpontban

Az ősz „nemcsak Párizsba, Szent Mihály útjára” szökött be, hanem már itt jár a...

Gyönyörű, új és régi dallamok – szeptemberi koncertek

Gyönyörű, új és régi dallamok – szeptemberi koncertek

A zenebarátok örömmel böngészhetik a MOM Kulturális Központ szeptemberi...

Kezdődjön jól az ősz! – A Városmajori Szabadtéri Színpad előadásai

Kezdődjön jól az ősz! – A Városmajori Szabadtéri Színpad előadásai

Budapesten a nyári kulturális életben fontos szerep jut a Városmajori Szabadtéri...