Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2017-07-04

Régi fényképek – küldje be nekünk legszebb emlékeit!

Régi fényképek – küldje be nekünk legszebb emlékeit!

A Hegyvidék Budapest legszebb kerületei közé tartozik. Nagyszerű élmény nyári estéken végigsétálni a környék utcáin és terein. Sokan élnek itt, akiket szép emlékek fűznek az elmúlt évtizedekhez. Olyanok is akadnak köztük, akiknek már a szülei és nagyszülei is errefelé cseperedtek fel. 

Életük legszebb élményeiről sok-sok fénykép készül. A régi felvételek között olyanok is vannak, amelyek szűkebb környezetünk, a 12. kerület utcáit és tereit, páratlan erdőit és hegyeit ábrázolja. A családi fényképalbumokban ráadásul olyan fotográfiák is meglapulhatnak, amelyeket nagy- vagy dédszüleink nemzedékekkel ezelőtt készítettek.
 
Pályázatot hirdetünk 

Játékos pályázatot hirdetünk. Magazinunk arra invitálja az olvasóit, hogy kísérjenek el minket a múltba. Akinek van otthon valamilyen különösen szép felvétele a Hegyvidékről, a kerületben élő vagy dolgozó családtagjairól, az küldje be nekünk. A legérdekesebbeket megjelentetjük a Hegylakó Magazin őszi nyomtatott kiadásában.
 
Hogyan vegyünk részt a múltat feltáró pályázatban?

A Hegylakó Magazin az interneten működik. Éppen ezért arra kérjük mindazokat, akik szeretnének részt venni a közös időutazáson, a múlt szépségeinek feltárásában, hogy ne a valódi papírképeket küldjék be nekünk. 

A fényképeket digitálisan, e-mailben beküldve várjuk. Legjobban annak örülünk, ha jó minőségű fájlokat kapunk, amelynek nevének végén ez a kiterjesztés látható: .jpg vagy .png.
 
Itt egy példa: Nagymama1925ben.jpg
 
Ön természetesen tisztában van azzal, hogy kit ábrázol a fénykép, ám mi ezt nem tudhatjuk. Éppen ezért arra kérjük, hogy néhány mondatban röviden mesélje el nekünk is. Így az ön családjának csodálatos emlékeit is megoszthatjuk mindazokkal, akiket érdekel a kerületünk múltja.
 
Szép emlékeink

Nem az számít, hogy egy fényképfelvétel mikor készült. Az a legfontosabb, hogy egy kedves emlék kapcsolódjon hozzá, és feltárja a Hegyvidék múltjának valamelyik szép pillanatát.
Reméljük, ez a pályázat jó szórakozást jelent önnek már akkor is, amikor leül a régi családi fényképalbum mellé, azt átlapozva, és számos édesbús, nosztalgikus emléket felidézve kiválasztja, hogy melyik fényképet akarja megosztani a többi kerületi polgárral.
Meg persze akkor is, amikor a büszkeségtől dagadó kebellel azt látja, hogy éppen az ön által beküldött fotó jelent meg a magazinban, kiváltva olvasóink tetszését.
 
Jó szórakozást, kellemes időutazást kívánunk önnek!

Ajánló
Ajánló
Házasságkötés anno és ma

Házasságkötés anno és ma

Hazánkban sokáig csak egyházi házasságkötés volt lehetséges, de a „modernizáció”,...

Nagyszerű művészek, lenyűgöző remekművek – a magyar festészet napja

Nagyszerű művészek, lenyűgöző remekművek – a magyar festészet napja

Immár tizennyolc esztendeje október 18-án országszerte megünnepeljük a magyar festészet...

Az állatok világnapja és Assisi Szent Ferenc

Az állatok világnapja és Assisi Szent Ferenc

A katolikus egyház egyik legnépszerűbb középkori szentje, Assisi Ferenc már a 13. század...