Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-06-07

Kis táncosaink nagy sikere

Kis táncosaink nagy sikere

Magazinunk mindig nagy örömmel számol be a hegyvidéken élők sikereiről, eredményes szerepléséről az élet különféle területein. Azt pedig különösen nagyszerű dolognak tartjuk, ha a legifjabbak sikereiről adhatjuk tovább olvasóinknak a jó híreket. Szeretettel köszöntjük a Németvölgyi Általános Iskola diákjait, akik lenyűgöző eredményeket értek el a Fashion Dance Országos Magyar Bajnokság döntőjében. 

Táncolni jó dolog, és ezt a remek – testnek és léleknek egyaránt hasznos – aktivitást nem árt a lehető leghamarabb elkezdeni, hogy a csodálatos élmények végigkísérhessenek minket egész életünkön át. Jól tudják ezt a Németvölgyi Általános Iskola diákjai, akik remekül megállták a helyüket az év legnagyobb táncversenyén. 
 
Mi lehet a siker titka? Hogyan készültek fel a gyerekek a nagy erőpróbára? Mit éreztek a verseny előtt, közben és után? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, amikor leültünk beszélgetni a versenyzőket a sikeres szereplésre felkészítő Stábel Zsófia menedzserrel, a diákok edzőjével és tanácsadójával.
 
Hegylakó Magazin (HM):

Kedves Zsófia, először is gratulálunk önnek és a tanítványainak. Meséljen nekünk, milyen érzés volt az eredményhirdetés után odaülni a gyerekek közé? Mit szóltak a diákok az eredményhez? 

Stábel Zsófia (SZs): 

Nagyon szépen köszönjük a gratulációt az egész csapat nevében. Az eredményhirdetés után a gyerekek ujjongva rohantak hozzám, hatalmas mosoly volt az arcukon. Mérhetetlenül büszke voltam rájuk, és nemcsak a teljesítményükre, amit aznap elértek, hanem hogy az év(ek) folyamán kitartóan, szorgalmasan küzdöttek a céljaikért, és mertek többek lenni, mint akik előttük jártak. Nagyon boldogok voltak.
 
HM: Milyen munkával jár, ha valaki be akar jutni a Fashion Dance Országos Magyar Bajnoki Döntőjébe? Hogyan készültek fel a gyerekek a nagy erőpróbára?

SZs: A Bajnoki Döntőt több verseny előzte meg, többek között a Magyar Kupadöntő, ahol szintén 1. helyezést értünk el. Hetente többször találkozunk, edzünk, együtt beszélgetünk. Fontosnak tartom, hogy mind fizikailag, mind mentálisan felkészítsem őket, és előtérbe helyezzem, hogy mi az, amitől a legjobban ki tud bontakozni a személyiségük, ami az egész életükre nagy hatással lesz.
A legszorgalmasabbak otthon is gyakoroltak minden nap, volt, aki elmesélte: a szomszéd jött át kopogva, hogy ki táncol ennyit? A szülőktől is nagyon sok visszajelzést kapok, hogy a gyermeke egész nap csak táncol, és mit csinálok vele, hogy ennyire megszerettem vele a mozgást? A szülői támogatások nélkül természetesen semmire sem mennénk, így külön szeretném megköszönni a szülőknek, hogy bizalmukba fogadtak, és lehetőséget adtak, hogy közösen építhessük fel a gyermekük jövőjét.

HM: Meséljen egy kicsit saját magáról is. Hogyan lett a kis bajnokok edzője és tanácsadója?

SZs: Gyerekkori álmom volt, hogy a tánccal foglalkozhassak, és mindig nagyon jól kijöttem a gyerekekkel, ezért nagyon testhez álló számomra a fiatal táncosokat tanítani, megszerettetni velük a mozgás örömét.
Négyéves korom óta táncolok, de szerintem előbb tudtam táncolni, mint járni. Számtalan sportot kipróbáltam párhuzamosan a tánc mellett, de felismertem, hogy itt tudom a legjobban fejleszteni a saját személyiségemet, továbbá ez okozta és okozza a mai napig a legtöbb örömöt. Hivatásomnak érzem, hogy jobbá tegyem az emberek mindennapjait, és szerintem megtaláltam a leghálásabb közönséget a gyerekek személyében. Rengeteget tanultam, és jelenleg is napi szinten képzem magamat. 
 
HM: Mi volt a verseny legmulatságosabb, legvidámabb pillanata?

SZs: A verseny rendben zajlott a kellő izgalmak mellett, így egy verseny utáni esemény volt az, ami nagyon megmosolyogtatott: az egyik tündéri, első osztályos tanítványom egy teljes héten keresztül hordta az érmet a nyakában.
 
HM: Ön szerint mi volt a siker titka? Mit éreztek a gyerekek a verseny előtt, közben és után?

SZs: Az a titok, hogy nincs titok, csak akaraterő, szorgalom, kitartás kell. Ezek a nem titkos elemek ritka nagy kincsek – és a legtöbben nem tesznek érte.  Vannak nem elhivatott gyermekek is. Ők nagyon könnyen lemorzsolódnak, nincs bennük kellő akaraterő, motiváció – de főként a szülői támogatást hiányolom nagymértékben. Jelenleg egy szuper motivált, akaraterős csapattal van lehetőségem dolgozni.
A legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat, a verseny egy plusz lehetőség a fejlődésre, a személyiségünk kibontakoztatására, a lámpaláz leküzdésére, és még számos pozitív tényezőt rejt magában. Sosem a helyezésekért indulunk, hanem keressük a lehetőséget, hogy mitől tudunk a legjobban fejlődni, és a versenyzés erre egy remek lehetőség. 
A megmérettetés előtt nagy az izgalom, de ez a rutinnak köszönhetően remekül leküzdhető. Verseny után csapatmegbeszélést, lazább órákat tartunk, és szoktam meglepetéssel készülni nekik.
HM: Hogyan képzeli el a következő lépést? Hogyan folytatódik a táncképzés a Németvölgyi Általános Iskolában?

SZs: Ilyen csodálatos eredményeket látva célba vettük az Európa Bajnokságot is. Remélem, a szülők minden támogatást megadnak majd. Annyi biztos, hogy szeretnénk még szép sikereket elérni. Edzéseink a tanév alatt keddenként és csütörtökönként 16:00-17:00-ig tartanak a kis tornateremben. A nyári szünet alatt intenzív táborokat tartunk. Akik eljönnek közénk, azok vidám zenékre, jó hangulatú edzésekre és motivált csapatra számíthatnak. Sok szeretettel várunk minden kedves táncolni vágyót. Nem szükséges alapképzettség, itt mindenki ráérez a ritmusra idővel, és lehet, hogy éppen ő lesz a következő bajnok.
 
HM: Mit tanácsolna a szülőknek? Miért érdemes táncra tanítani a gyerekeiket?

SZs: Ez az egyik legjobb módja a saját személyiségük megismerésének, fejlesztésének, a tánc a legnagyszerűbb sport, ami létezik. Nem az idő ellen, és nem is labdákkal versenyzünk, hanem önmagunk kiteljesedését helyezzük előtérbe.

Nem minden tánc mozgat át tetőtől talpig, ezért egy saját komplex képzési programot hoztunk létre, ez a Fashion Dance, ahol a kicsiktől egészen a nagyokig, a kislábujjunktól a fülünkig minden ízületünket, izmunkat átmozgatjuk a vidám hangulatú edzéseken. 

A legtöbb tévhittel ellentétben a tanulást a legjobban a mozgás segíti és fejleszti, minél összetettebb mozgásformáról beszélünk, annál inkább. A tánc kiváló lehetőség a koordinációs és egyensúlyérzék fejlesztése, ad egy testtudatot, egészséges testtartást, és remek alkalom a kikapcsolódásra, feltöltődésre a fejlődés mellett.

Aki nem hiszi, „táncoljon”utána… 
 
Köszönjük szépen a beszélgetést, és nagyon sok sikert kívánunk ennek a remekül működő, sikeres hegyvidéki csapatnak! Hajrá táncosok!

Ajánló
Ajánló
A természet ajándékai – nemzetközi konyhakerti világnap

A természet ajándékai – nemzetközi konyhakerti világnap

Bár körülöttünk rohamosan átalakul a világ, sokan mind a mai napig ragaszkodnak ahhoz,...

A sötétség kapujában – a mohácsi vészre emlékezünk

A sötétség kapujában – a mohácsi vészre emlékezünk

Az 1526-os mohácsi csata nemzetünk egyik legnagyobb tragédiájának számít. Azt azonban...

A Szent Kereszt megtalálója – Szent Ilona emléknapja

A Szent Kereszt megtalálója – Szent Ilona emléknapja

Nagy Konstantin római császár édesanyja is bekerült a keresztény egyházak szentjei közé....