Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-09-17

A műveltség új otthona – megújult a Hegyvidéki Kulturális Szalon

A műveltség új otthona – megújult a Hegyvidéki Kulturális Szalon

Idén ősszel már gyönyörű, új otthonában fogadja a látogatókat az egyik legjelentősebb 12. kerületi kulturális intézmény. A Hegyvidék szívében, a Törpe és a Kiss János altábornagy utca sarkán nyitotta meg kapuit a színvonalas és választékos szórakozásra, művelődésre és kikapcsolódásra vágyó hegylakók előtt a megújult Szalon. Érdemes ellátogatni ide, mivel az új helyszínen még több izgalmas programmal várják az itt élőket. 

Izgalmas múlt

A Hegyvidéki Kulturális Szalon 2011 őszétől hosszú éveken át a Böszörményi úton működött. Az egy helyiségből álló, alig nyolcvan négyzetméteres terem eleinte néhány civil közösségnek, kulturális programnak, kisebb klubok beszélgetéseinek, találkozóinak adott otthont, ám választékos és bővülő programkínálata, az itt otthonra lelő közösségek folyamatos növekedése miatt egy idő múlva már szűknek bizonyult a régi épület.

Az értékes közösségi élet számára indokolttá vált egy új helyszín kialakítása. A Hegyvidéki Önkormányzat beruházásában és a Főváros támogatásával megépített új épületben 2018 őszétől folytatja tevékenységét a Szalon közössége a Törpe u. 2. szám alatt.. 
 
A jövő kapujában

A Törpe utcai épület nagyterme elegáns belső kialakításával, modern hang- és világítástechnikai rendszerével méltó helyszíne lesz az ismeretterjesztő, tudományos előadásoknak, közéleti beszélgetéseknek, zenei, irodalmi esteknek, az egészséges életmód témáit körüljáró Szabadegyetemi előadássorozatnak, az Idősek Egészségiskolája programjainak, mint ahogyan a zenei előadásoknak, koncerteknek, művészeti napoknak, fesztiváloknak.
A Hegyvidéken élők véleményét figyelembe véve, a Szalon nagyterme kerületi kötődésű híres emberről, Tamási Áronról kapta nevét. 

Az intézmény alapvetően nem profitorientált, látogatói célcsoportja elsősorban kerületi vonzáskörű, közművelődési feladatokat lát el. A tevékenysége szempontjából kiemelten fontos a tudományos és kulturális értékközvetítés, a kerületi hagyományápolás, a generációk közötti kapcsolatépítés, a közösségépítés, önkéntesek bevonása az intézmény működésébe és a napjainkban egyre szükségesebb mentálhigiénés tevékenység.
 
Még több jó program

A Hegyvidéki Kulturális Szalon az új épületben is folytatja eddigi tevékenységét, a közkedvelt előadássorozatok, klubélet mellett megmaradnak a mozgásformák, táncórák, zenei programok, tovább működnek a civil szervezetek, egyesületek, alapítványok.  Az új épületben, modern, igényes környezetben, minőségi feltételek között közel hatszáz négyzetméteren, öt foglalkoztatóteremben, négy szinten, kávézóval, terasszal kiegészítve, folyamatosan bővülő programkínálattal várják a látogatókat. 
 
A Szalon szívében

Fontos szempont volt, hogy a Szalon földszintjén kávézó kapjon helyet, finom kávéval, frissítő italokkal, süteményekkel várva a vendégeket, újabb közösségi helyszínként biztosítva az értékes és fontos együtt töltött időt. A Miliő kávézó a ház „szíve”, ahol programok előtt és után, vagy akár betérő vendégként ülhetünk asztalhoz, találkozhatunk, barátkozhatunk, beszélgethetünk.
 

Ajánló
Ajánló
Vigyázzunk a jegyüzérekkel!

Vigyázzunk a jegyüzérekkel!

A mai fiatalok nehezen hiszik el, de annak idején – harminc-negyven évvel ezelőtt – nem...

Ezer év hűség – a magyar–lengyel barátság napja

Ezer év hűség – a magyar–lengyel barátság napja

Nagyszerű érzés magyarként Varsóban leszállni a repülőről vagy egy lengyel városban a...

Csodálatos, tiszta fény – Gyertyaszentelő Boldogasszony napja

Csodálatos, tiszta fény – Gyertyaszentelő Boldogasszony napja

A február egyik fontos, nagy népszerűségnek örvendő egyházi ünnepe a Gyertyaszentelő...