Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2018-09-25

Jobbnál jobb programokkal vár a Hegyvidéki Ősz!

Jobbnál jobb programokkal vár a Hegyvidéki Ősz!

Újra itt az ősz, ami idén szerencsénkre napfényes órákban meglepően gazdag, ráadásul nekünk ez a 12. kerületben azt is jelenti, hogy hamarosan részt vehetünk a Hegyvidéki Ősz rendezvényein. Válogathatunk a Gesztenye Nap, a Hegyvidéki Egészségnap, a Hegyvidéki Autómentes Nap izgalmas és változatos rendezvényei, vagy a kerület kulturális intézményeinek számos más programja között. A szervezők idén is kitettek magukért, így például a szeptember 29-30-i hétvégén a kicsik és a nagyok egyaránt remekül fognak szórakozni a Hegyvidéken. 

Mindannyian tudjuk, hogy életünkben milyen fontos dolog az egészség. A Hegyvidéki Egészségnapon megtudhatjuk, hogy mit tehetünk mi magunk is az egészségünk megőrzéséért. Lesz lehetőség ingyenes szűrővizsgálatokra, szakemberektől kapunk tanácsokat, és bővíthetjük a megelőzéssel kapcsolatos ismereteinket is. 
 
Hegyvidéki Egészségnap

Ha az ön számára fontos a családja és saját maga egészsége, akkor szeptember 29-én látogasson el a MOM Kulturális Központba. Egészségügyi szakemberek, védőnők és orvosok várják az érdeklődőket délelőtt tíztől délután háromig. Aki akarja, az elvégeztethet szemészeti, alsóvégtagi ér-, fül-orr-gégészeti, allergia- és légzésfunkciós vizsgálatot is. De részt vehetünk többek között COPD-szűrésen, vagy PSA-szűrésen, ahol urológiai szaktanácsokat is kaphatunk. A szakemberek EKG-kardiológiai és gasztroenterológiai kérdésekben is a rendelkezésünkre állnak. Gyermekgyógyászok várják azokat, akiknek a csecsemőkkel és a kisgyerekekkel kapcsolatban vannak kérdéseik. Nagyon hasznos dolgokat tudhatunk meg a csecsemő táplálásról, az allergiás betegségekről és például a gyermekkori túlsúlyosságról is. Lesz ezenkívül babamasszázs bemutató és számos egészségre nevelő program is!
 
Jókedvű gesztenyék

Szeptember 30-án, vasárnap a Sirály sétányon egy igazi szupersztár várja az egész családot. A gyerekek délelőtt 10 órakor egy órán keresztül élvezhetik Halász Judit legszebb dalait. A szabadtéri koncertre díjtalan a belépés, regisztrációra csak akkor lesz szükség, ha esetleg rossz az idő, mert akkor Halász Judit a színházteremben vár minket. 

Ugye ma már minden gyerek tudja, hogy a vidám kalózoktól nem kell tartani? Harmincadikán, pontosan délben a Kifli Zenekar kalózai tartanak jó hangulatú koncertet. Velük korábban már találkoztunk, mivel sokáig az Alma együttesben játszottak.

Délután fél 4-kor Kardos-Horváth János áll kezében gitárjával a mikrofon elé, hogy a Sirály sétány nagylépcsőjén elbűvölje a közönséget. Fél ötkor a Söndörgő koncertje következik. Virtuóz és lendületes zene vár a délszláv és a balkáni dallamok kedvelőire. 
 
Közlekedjünk közösen!

29-én, szombaton 10 órakor a korábban regisztrált érdeklődők egy nyitott tetős retró Ikarus buszon indulhatunk helytörténeti buszos városnézésre. Az érdeklődők megismerhetik a Hegyvidék fordulatokban gazdag múltjának számos érdekességét. Másnap 14:50-kor lélegzetelállító látvány várja a különleges kerékpárok kedvelőit, ahol a Triál biciklis bemutató számára egy ugrópálya is készül. 
 
Az egészséges környezet - a természet, például a Budai-erdők gyógyító ereje - nagyban hozzájárul ahhoz, hogy jó legyen a testi-lelki közérzetünk. Alig akad ember, akinek ne kellene szinte minden nap a városban közlekednie. Fontos felismerés, hogy a környezetbarát nagyvárosi közlekedés nagyban hozzájárulhat a városlakók életminőségének javulásához. A világ fejlett részein a környezettudatos emberek komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy amikor csak lehet, lemondjunk az autózásról. A rendezvényeken a közösségi közlekedés előnyeiről is megtudhatunk sok mindent.
 
Hegyvidéki Autómentes Nap

Kerületünk Önkormányzata immár tizenharmadik alkalommal vesz részt az Európai Mobilitási Hét rendezvényein. A Csörsz utcában egy háromszáz méteres szakaszon ismerhetjük meg a környezetbarát közlekedési eszközök és az autómentes közlekedés előnyeit. Az izgalmas programokban nagy hangsúlyt helyeznek a kerékpározásra, az elektromos járművekre 
és a fenntartható városi közlekedés népszerű, egyben kényelmes megoldásaira. 

A kicsiket kerékpáros ügyességi pályával és játékkal várják a kerületi rendőrök. Aki akar, beülhet egy BKK busz vezető ülésébe. Elektromos kisautót is vezethetünk, de olyan korszerű dolgokat is kipróbálhatunk, mint a hover-board, a segway vagy az e-bike. 

MOM Sport Uszoda és Sportközpont biciklis turmixbárjában mi magunk termelhetünk annyi áramot, ami egy turmix elkészítéséhez elegendő. Érdemes kipróbálni a Kezeslábas Játszóházat, a Cargonomia közösségi teherbiciklijét, a Zenebatyu élményprogramot és a Müskinn Workshopot. 
 
Érdekes programot szervez ezenkívül még a Hegyvidéki Zöld Iroda, a Klímabarát Települések Szövetsége, és természetesen a kerületünkben egyre népszerűbb Hegyvidék kártya standja is számos meglepetéssel várja a látogatókat. 

A rendezvényhez kapcsolódó facebook eseményt a képre kattintva tekintheti meg

Ajánló
Ajánló
Hol szökik a szökőnap?

Hol szökik a szökőnap?

A gyerekek már egész kiskorukban megtanulják, hogy az év tizenkét hónapból áll. Kicsit...

Januárban született - Kempelen Farkas, a titokzatos polihisztor

Januárban született - Kempelen Farkas, a titokzatos polihisztor

Bő két évszázaddal ezelőtt kevesen mondhatták volna el magukról, hogy sikerült vereséget...

Az újesztendő kapujában – ránk vár a január!

Az újesztendő kapujában – ránk vár a január!

Az újesztendő küszöbén állva ne legyünk szomorúak, és ne gondoljunk bánatosan az...