Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-09-04

Fejlődés, megújulás, aktivitás – itt van a Hegylakó Magazin őszi nyomtatott különszáma!

Fejlődés, megújulás, aktivitás – itt van a Hegylakó Magazin őszi nyomtatott különszáma!

Szeptemberben ön is kézbe veheti internetes magazinunk papíron megjelenő különszámát. A kiadványból kiderül, hogyan fejlődtek, váltak szebbé a XII. kerület kulturális intézményei, milyen programok várnak az aktív kamaszokra és felnőttekre, de az is, hogy mostantól még inkább érdemes a jól bevált Hegyvidék kártyát használni.

A Hegylakó Magazin aktuális, papírra nyomtatott különszámában most az érdekes cikkeken kívül több állandó kedvezményt nyújtó Hegyvidék kártya elfogadóhelyet is bemutatunk, és olvashatnak a Hegyvidéki Kultúrkártya bevezetéséről is. Ez nem más, mint a jól bevált Hegyvidék Kártya új funkciója, amely csak a XII. kerületi lakosok számára lesz elérhető! Bizonyára ön is észrevette, hogy a kerületi önkormányzat a saját erejéből számos kiemelt kulturális eseményt támogat, és bizony jogosan merült fel az igény, hogy ezekre a rendezvényekre, programokra kerületünk lakói kedvezményes bejutási lehetőséget kapjanak. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat ott találja az őszi különszámban.
 
Kíváncsiak vagyunk az ön véleményére!

Hogy miért? Ez sem titok! Senki más nem ismeri ugyanis olyan jól a Hegyvidéket, mint a kerületi polgárok. Az elmúlt időszakban komoly fejlesztésekre került sorkerületben, és az önkormányzat ezekkel kapcsolatban megkérdezte az itt élők véleményét, majd ezt figyelembe vette a munkálatok során. Így lesz ez a jövőben is. 
 
Sétáljunk egy jót!

Magazinunk izgalmas hegyvidéki sétára csábítja önt, de nem csak térben, hanem merőben szokatlan módon időben is. Ellátogatunk a Barabás Villába, a MOM Kulturális Központba, a lóvasút valamikori végállomására, az Eötvös úton az egykori Rajk-villába és a szépapáink idején óriási népszerűségnek örvendő Fácán vendéglőbe.

Olvasónk megismerheti ezen izgalmas helyek múltjának titkait, és tanúja lehet annak, ahogy a patinás épületek megszépülve és megújulva, a hegyvidéki polgárok örömére még inkább bekapcsolódnak kerületünk mozgalmas kulturális életébe.

Részletes cikkek szólnak ezenfelül a megújuló városképről, a mindenki által szeretett Normafáról és az átalakuló Hegyvidéki Városközpontról.
 
Aktívan szép az élet

Már őseink is hittek abban, hogy ép testben ép lélek lakozik. A hegyvidéki polgárok tisztában vannak azzal, hogy milyen nagy érték az egészségünk. Az őszi különszámban több cikk is foglalkozik azzal, mit tehetünk egészségünk megóvása érdekében. Kiderül, milyen, akár ingyenes lehetőségek várják a legfiatalabb és a legidősebb környékbelieket, ha szeretnék elkezdeni az egészséges életmódot. Számtalan lehetőség áll előttük kerületünkben, például Az aktív Hegyvidék program keretében. 
 
Áttekintjük a hegyvidéki orvosi ellátást, megmutatjuk, hogy áll a sikeresen haladó rendelőfelújítási program, és csokorba gyűjtjük, hogy milyen helyszíneken lehet ingyen sportolni. Ha szeretne elkezdeni aerobikozni, úszni, jógázni, futni, kímélő tornára járni, akkor a magazinban ezekről is hasznos tanácsokat talál. Gondoltunk az örökmozgó gyerekekre és az aktív kamaszokra is. Egy praktikus táblázatban összefoglaltuk számukra, hogy mely játszótereken és parkokban lehet focizni, kosárlabdázni vagy pingpongozni.

Ugyanezt a fontos információt megtalálhatják azok a felnőttek is, akik szívesen mozognak a jó levegőn, és szeretnék jobb formába hozni magukat. Nekik megmutatjuk, hol találnak világszínvonalú, szabadtéri edzési lehetőségeket kerületünk kültéri fitneszparkjaiban.
Külön cikket szenteltünk a magyar főváros talán legszebb részének, a Normafának. Ha ezt elolvassa, bizonyára kedve támad arra, hogy az indián nyár napos óráit kihasználva sétáljon egy jót, piknikezzen vagy beüljön egy kávéra az Erzsébet-kilátóba, és a páratlan panorámában gyönyörködjön.
 
Jó szórakozást kívánunk a Hegylakó Magazin őszi különszámához!

Ajánló
Ajánló
Muzsikáljunk együtt! – a zene nyári ünnepe

Muzsikáljunk együtt! – a zene nyári ünnepe

Sokan a nyarat tartják az egész év legszebb évszakának. Június 21-e már az ősi időkben...

A lakáskultúra napja – korszerű és kellemes megoldások

A lakáskultúra napja – korszerű és kellemes megoldások

A lakáskultúra világnapját 1994 óta június első szombatján hazánkban is megünnepeljük....

Emlékezik a nemzet – a magyar hősök emlékünnepe

Emlékezik a nemzet – a magyar hősök emlékünnepe

Az elmúlt évszázadok során gyakran zúdultak kegyetlen viharok hazánkra. Támadtak ránk...