Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-05-05

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell - online mozgásórák karanténban

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell - online mozgásórák karanténban

Bár a napjainkat nagyban meghatározza most a kijárási korlátozás, változatlanul fontos, hogy otthonunkban is gondoskodjunk a napi mozgásról, amire a testünknek és a lelkünknek is nagy szüksége van. Nem vagyunk magunkra hagyva a problémánkkal, a kerületben több lehetőség is adott, ha online mozgásórákat szeretnénk venni.

A koronavírus-járvány miatt rengeteg időt vagyunk kénytelenek az otthonunkban tölteni. Bár most akár többet is mozoghatnánk, hiszen megspóroljuk a napi utazgatással töltött időt, csökkentek a lehetőségeink: szünetel a versenysport, elmaradnak a tömegsportrendezvények, leállt az iskolai sportélet. A lakásunk lett a mozgás színtere, ehhez kell igazodni. Az otthoni bezártság azonban nem jelenti azt, hogy teljesen le kell mondani a mozgásról, csak akarat és leleményesség kérdése a rendszeres testedzés.
 
Mozogjunk mindennap!

Akik kertes családi házban laknak, kedvezőbb körülmények között végezhetik napi edzéseiket, mint a lakásban élők. A kert nemcsak megnöveli a mozgásteret, de a szabadtéren végzett gyakorlás érdekesebb és változatosabb is a szobatornánál. Ráadásul a napfényes, madárcsicsergéstől hangos kertben vagy teraszon nagyobb kedvvel tudjuk kiteríteni a jógaszőnyeget, mint szobánk falai közé zárva.

Akár így, akár úgy van, azt sose felejtsük el, hogy most, amikor a járvány miatt otthonunkba vagyunk kényszerítve, szinte kötelező a mindennapi edzés. A sok üléssel járó home office, a tanulás, a tévézés, az internetezés kevés mozgással jár, az izmainkat pedig munkára kell fogni. A sportnak a normál hétköznapokban is számtalan előnye van: azontúl, hogy fitten tart, erősíti az immunrendszert, segíti a lelki egészség megőrzését is, így most még fontosabb, hogy ebben a mindenkinek nehéz időszakban ne tespedjünk a kanapénkon.
 
Jógázzunk online!

A jóga rendkívül népszerű edzésmódszer lett az utóbbi években. Nem csoda, hiszen gyakorlatai az egész testünket átmozgatják. A pózok és a mozdulatok segítenek, hogy hajlékonyak és fittek maradjunk. Emellett mentálisan is kapaszkodót nyújt: megtanít, hogyan koncentráljunk, hogyan csendesítsük le a fejünkben kavargó gondolatokat.

A Yogasecrets Stúdió oktatói remek kezdeményezésbe fogtak. A nehéz helyzetre való tekintettel úgy döntöttek, hogy azok, akik csatlakoznak a Yogasecrets online klubhoz, nagyon kedvezményes áron juthatnak korlátlanul az óráikhoz. Ha bárki elszalasztana egy jógaórát, visszanézheti, és napi minimum két tematikus, haladó szintű órával várják az érdeklődőket. A havi tagsági díj csupán 5 alkalom a bérletből, vagyis 15 ezer forint. Sőt, ha valaki most nem engedheti meg magának ezt a kedvezményes díjat sem, annak is segítenek, hogy ne maradjon napi jóga nélkül. 
 
Gyógytorna otthon

A gyógytorna sem lebecsülendő mozgásforma: nemcsak azoknak hatékony, akik nehezen mozognak, vagy épp egy műtét, vagy baleset után szeretnének gyorsabban felépülni. Alkalmazásával sok mozgásszervi megbetegedés, illetve a gerincproblémák és a csontritkulás is megelőzhető. A fizioterápia fontos eleme, ráadásul a gyógytorna egy foglalkozás keretében, csoportosan, de megfelelő eszközökkel és felszerelésekkel otthon, egyedül is végezhető. Jelen esetben ez utóbbi változatát gyakorolhatjuk.

A Fájdalom Ambulancia szakértői csapata nem ígér kevesebbet, mint hogy elhozza otthonunkba a fájdalommentes, szabad mozgás örömét. Gyógytornászaik az internet segítségével „házhoz mennek”.

Az 50 perces, egyéni gyógytorna-foglalkozások Skype, Messenger vagy WhatsApp alkalmazáson keresztül zajlanak. Érvényes gyógytornabérletünket értékegyeztetés mellett online is felhasználhatjuk.

Az órákra bejelentkezhetünk az interneten vagy telefonon is. Sőt, arra is van lehetőségünk, hogy erősítő gumiszalagot, masszázshengert, fitballt vagy softballt vásároljunk, hiszen ezekkel az eszközökkel még eredményesebbé tehetjük otthoni gyógytornánkat.
 
A tévétornához is csatlakozhatunk

Otthoni tornával bővült az M5 kulturális csatorna oktatási sávja. A Mozogj otthon! mindennap 14.45-kor kerül adásba, a műsorban hivatásos gyógytornászok 10 perces napi adásokban mozgatják meg az otthon ragadt nézőket.

Fiatal felnőttek, idősebbek és gyerekek is bekapcsolódhatnak a tornázásba, hiszen a műsor minden korosztálynak szól.

Ajánló
Ajánló
Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

A pajzsmirigybetegség egyik tipikus tünete, amikor akár tíz óra alvás után is fáradtnak,...

Család születik program

Család születik program

A Maternity Magánklinika a várandósság teljes ideje alatt, egészen a szülés pillanatáig mindenben...

Mentsük meg a fogainkat!

Mentsük meg a fogainkat!

Amikor fáj a fogunk, mindent megtennénk, hogy megszabadítsanak minket ettől a kíntól, még a...