Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2020-08-03

Fényvédők nyárra – Mi a legjobb nekünk?

Fényvédők nyárra – Mi a legjobb nekünk?

Ha az üzletekben járunk, láthatjuk, hogy a polcokon hatalmas a választék napozószerekből. Így aztán nem csoda, ha kissé elveszettnek érezzük magunkat, és bajban vagyunk, amikor választanunk kell közülük. Nézzük, milyen szempontok alapján érdemes döntenünk!
 
A különféle fényvédő termékek hatalmas kínálatában megtalálni azt, amelyre leginkább szükségünk van, kész művészet. Ráadásul a cégek minden évben előrukkolnak valamilyen újítással, ami felkeltheti az érdeklődésünket. Megkönnyíti a választást, ha előre végiggondoljuk, mi a legfontosabb számunkra, és a fő szempontjaink határozzák meg, mely termékeket tesszük a kosarunkba.

Érzékeny a bőrünk

Előfordul, hogy már rövid napozás után is azt érezzük, hogy leégtünk, a bőrünk húzódik, piros és irritált lesz? Ha a válaszunk igen, akkor a legjobb olyan termékeket keresünk, amelyeket kifejezetten érzékeny bőrűek számára fejlesztettek ki. Ezek ugyanis nemcsak az UVA és az UVB sugarak ellen nyújtanak védelmet, hanem nyugtató összetevőkben is gazdagok. Ha pedig napallergiával küzdünk, jöhetnek a speciális, erre a problémára kifejlesztett ápolószerek.
 
Az arcunkra is kennénk

Lassan elfelejthetjük azt a régi szokásunkat, hogy csak egyféle napozószert használunk, hiszen az arc érzékenyebb bőrének másfajta törődésre van szüksége, mint a testünknek. Itt ugyanis jóval vékonyabb a bőrünk, gyorsabban leéghet például az orrunk, a szem alatti rész vagy a homlokunk. Másrészt az arcunkra könnyebb állagú textúra kell, hogy ne tömítse el a pórusainkat. A mattító termékek pedig azt segítik elő, hogy ne fényesedjen ki a bőrünk, így ezek felkenés után nem hagynak nyomot.
 
Óvjuk a bőrt az öregedéstől

Mivel a napozás az egyik leginkább bőröregedéssel járó tevékenység, építsük be ezt a védelmet is a napozásba, ha lehet. Ha nemcsak a káros sugarakkal, hanem a szarkalábakkal is felvehetjük egyszerre a versenyt, két legyet ütünk egy csapásra. Ez esetben a napozószerünk hatóanyagainak listájáról ne maradjon le a Q10-koenzim, illetve a hialuronsav sem. Ezek a termékek egyébként a zavaró pigmentfoltok ellen is hatásosak, ha felkenjük őket, a nyakunkról és a dekoltázsunkról se feledkezzünk meg!
 
Problémás a bőrünk

Akinek problémás, pattanásos a bőre, pontosan tudja, milyen nehéz egyszerre eltüntetni a bőrhibákat, emellett a megfelelő fényvédelemről is gondoskodni. Szerencsére ma már egyre több olyan termék van, amellyel megoldhatjuk a megfelelő fedést, ugyanakkor elég magas faktorszámúak ahhoz, hogy a leégést megakadályozzák, így nem érhet minket kellemetlen meglepetés.
 
Gyerekeknek szánjuk

A szülőknek sokszor komoly harcot kell vívniuk az örökmozgó apróságokkal azért, hogy bekenhessék őket, ezáltal a kicsik is védve legyenek a káros és erős napsugárzástól. Természetesen nehéz türelemre inteni a lurkókat, akiknek egy nyaraláson százszor fontosabb dolguk is akad, mint megvárni, amíg anyu vagy apu alaposan bekrémezi őket. Éppen ezért a spray-változatokkal járunk a legjobban, hiszen azokkal pillanatok alatt be tudjuk fújni a kicsiket és a nagyobbakat is. Ha extrán vízálló és homokálló termékeket keresünk, még több ideig tudunk gondoskodni a gyerekek bőrének védelméről.
 
Szuperbarnák akarunk lenni

Bár az idén valószínűleg le kell mondanunk az egzotikus utazásról, ha mégis olyan bronzos árnyalatú bőrre vágyunk, mintha egy déltengeri szigeten töltöttük volna a szabadságunkat, vessük be a barnulást fokozó szereket. Ezekben olyan természetes összetevők találhatók, mint a kakaóvaj, a dió vagy a sárgarépa, amelyek segítségével gyorsabban elérjük a kívánt barnaságot, és sokáig megőrizzük a vágyott színt. Azt azonban ne felejtsük el, hogy ezek a termékek nem tartalmaznak fényvédő faktort, kell melléjük napvédő szer is.
 
Szeretjük a természeteset

Ha a kémiai megoldások helyett inkább a natúr kozmetikumokat részesítjük előnyben, akkor is megtalálhatjuk a nekünk való fényvédőt. Egyre bővül ugyanis a választéka azoknak a termékeknek, amelyek bioösszetevőkből állnak, és ásványi szűrőkkel óvják a bőrt. Ezek a nano méretű szemcsék ugyanis csak minimálisan hatolnak be a bőrbe, és védőpajzsként verik vissza a káros napsugarakat. A Naturpont Bioboltban segítő tanácsokkal is ellátnak minket, ha ilyen kozmetikumokat keresünk.
 
Trendik akarunk lenni

A fényvédő szerek idei újdonsága a dry touch technológia. Ha ezt a feliratot látjuk egy terméken, biztosak lehetünk benne, hogy pillanatok alatt beszívódik a bőrbe, nem hagy fehér nyomot, amit hosszasan dörzsölhetünk, és ragacsos érzetünk sincs a felkenés után. Az ilyen krémek textúrája is könnyed, és sem a strandruhánkon, sem a törülközőnkön nem marad nehezen kimosható nyomuk.

Ajánló
Ajánló
Mentsük meg a fogainkat!

Mentsük meg a fogainkat!

Amikor fáj a fogunk, mindent megtennénk, hogy megszabadítsanak minket ettől a kíntól, még a...

Hatékony immunválasz – Mindent a lázról

Hatékony immunválasz – Mindent a lázról

Az őszi-téli időszakban gyakoribbá válnak a különböző fertőzéses megbetegedések. Ha tudni...

Szüleink, nagyszüleink – rajtunk is múlik jóllétük

Szüleink, nagyszüleink – rajtunk is múlik jóllétük

Ez a cikk a Hegyvidéken élő szépkorú lakosok számára íródott, és mégis az ő gyermekeikhez,...