Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2021-01-13

Mi is az a hangmasszázs?

Mi is az a hangmasszázs?

A hangmasszázs egy olyan kezelési mód, amelyet nemcsak meditációnál használhatunk, hanem a mindennapi stressz hatásainak kiküszöbölésére, egészségünk megőrzésére is.


Peter Hess mérnök-fizikus 1984-ben, Nepálban, Tibetben és Indiában szerzett élményei, valamint az ősi, hanggal kapcsolatos tudás alapján kezdte el fejleszteni a hangmasszázst. Ez egy nyugati módszer, holisztikus, lazító technika hangtálak segítségével, amely megszólítja a testet, a lelket és a szellemet, megőrizve azt az őstapasztalatot (hangok, zajok, érzetek), amit az anyaméhben éltünk át.
 
Hogyan zajlik?

A „masszázsra” különböző méretű terápiás hangtálakkal kerül sor: a ruhával fedett testre téve, gyengéd ütésekkel rezgésbe hozva működnek. Mivel a testünk 70-80 százaléka víz, kiválóan vezeti a hangot. A rezgések a bőrünkön, a testszöveteinken, a testüregeinken, a szerveinken és a csontjainkon áramlanak végig, ezek hatására kellemesen ellazulunk, akár el is alszunk. A kezelés megnyugtat, feltölt, gondolatokat ébreszt, fájdalmat csillapít. A hangtálak aurában való kezelésre is alkalmasak, így nem minden esetben kell azokat a testre helyezni. Kismamáknál, feküdni nem tudó klienseknél széken ülve is végezhető a kezelés.
 
A hangtálak története

A hangtálak a keleti kultúrából származnak, elsősorban Japánból, Tibetből és a Himalája vidékéről. Feltehetően Kr. e. 4000 óta léteznek, amióta az ember elkezdte megmunkálni a fémet. Egykori használatuk nem tisztázott, valószínűleg ételeket, áldozati adományokat tároltak bennük, sámánok gyógyító szertartásoknál használták. Ma elsősorban meditációknál alkalmazzák ezeket.

A régi, Nepálból származó tálak közül egyre nehezebben lehetett olyan minőséghez jutni, amely megfelelt a testen végzett munka követelményeinek, így Peter Hess hozzálátott saját terápiás tálainak kifejlesztéséhez és gyártásához. Számtalan kísérlet és vizsgálat bizonyítja, hogy ezek a tálak alkalmasak testkezelésre.
 
Kinél alkalmazható?

A hangmasszázs kitűnően alkalmazható felnőtteknél, babáknál, gyerekeknél, pároknál, de még családterápiára is alkalmas. A kezelés időtartama 60 perc. A hangtálakat különböző szakterületeken alkalmazzák orvosok, természetgyógyászok, a wellness területén dolgozók, pedagógusok, terapeuták, egészség-tanácsadók. A hangmasszázs betegeknél is alkalmazható támogató, lazító, kiegészítő módszerként, a kezelőorvossal való egyeztetés után.
 
Hatásai:

ellazít, pihentet, kikapcsol, felfrissít;
erősíti az önbizalmat, az öntudatot, a motivációt, a kreativitást;
segíti az elengedést;
támogatja az egészséget: harmonizál, regenerál, vitalizál;
javítja a testérzékelést;
gondolatokat ébreszt;
gyermekeknél nagyon jó eredménnyel hasznosítható viselkedési rendellenességek (például szorongás, emocionális visszavonulás, agresszió, túlmozgás), tanulási nehézségek (például a figyelem vagy a koncentrálóképesség zavara), illetve kommunikációs zavarok esetén.
 
Orvosilag mérhető változások:

fájdalmak csökkenése;
az alvás javulása;
immunparaméterek változása;
vérnyomás csökkenése;
vércukorszint változása;
pulzus változása.
 
Fokozott figyelemmel alkalmazható különösen problematikus alkalmazási területeknél:

alacsony vérnyomás;
asztma;
szívritmuszavarok;
akut migrénes rohamok;
erős depresszió;
zavart realitásérzékkel kapcsolatos betegségek (például kényszerképzetek, hallucináció) esetén.
 
A Vitahelp nyitva tart és családbarát!

A jó hír, hogy a jelenlegi pandémiás viszonyok között is – szűkített nyitvatartással – vár minket a Vitahelp, ahol a kellő biztonsági és higiéniai intézkedések megtétele mellett kipróbálhatjuk a hangmasszázst.

A  Családbarát Hely tanúsító védjegy megkülönbözteti azokat a szolgáltató helyeket, ahol kiemelt szerepet játszik a családbarátság és családközpontúság. A több mint ezer pályázó közül csak pár százan lettek jogosultak erre a címre, köztük a VitaHelp Egészségközpont is elnyerte  a Családbarát Hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát. Mivel több mint 22 éves működésük során elsődleges cél volt a szakmai maximalitások mellett a családias légkör biztosítása, így büszkén vették át ezt megtisztelő tanúsítványt.

Ajánló
Ajánló
Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

Ha folyton fáradtak vagyunk – A pajzsmirigy megbetegedései

A pajzsmirigybetegség egyik tipikus tünete, amikor akár tíz óra alvás után is fáradtnak,...

Család születik program

Család születik program

A Maternity Magánklinika a várandósság teljes ideje alatt, egészen a szülés pillanatáig mindenben...

Mentsük meg a fogainkat!

Mentsük meg a fogainkat!

Amikor fáj a fogunk, mindent megtennénk, hogy megszabadítsanak minket ettől a kíntól, még a...