Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-02-18

Gyógyuljon a harkányi termálvízben!

Gyógyuljon a harkányi termálvízben!

Hazánk fürdőnagyhatalom, gyógyvizeink rendkívül hasznosak az egészségre vágyók számára. A harkányi termálvíz legendás hírű, a Dráva Hotel Thermal Resort psoriasis programja pedig enyhülést nyújt a pikkelysömörben szenvedők számára. 


Akik amúgy is szívesen kádfürdőznek, azoknak nem kell elmagyarázni, milyen kellemes időtöltést nyújt a meleg vízben való relaxálás élménye. Ezt szívesen teszik akkor is, ha nem gyógyvízzel töltött kádakban, hanem csak „sima” forró vizet engedve merülnek alá és élvezik a lazító fürdőt. Ezt a relaxálást lehet fokozni, amikor egészségünkre jótékony hatású gyógyvízben mártózunk meg.
 
Az Európában egyedülálló összetételű harkányi gyógyvíz átlagosan 62 fokos hőmérséklettel tör a felszínre. Gyógyászati szempontból legjelentősebb ásványi anyaga a két vegyértékű kénvegyület, amely gáz alakban, a vízben oldott állapotban van jelen. A harkányi termálvizet évtizedek óta használják a pikkelysömör kezelésére. A vízben oldott sók és a friss vízben található, onnan felszabaduló, a bőrön és a légutak hámján keresztül felszívódó kéntartalmú gáz segíti a kóros folyamatok visszaszorulását.

A hotel gyógyfürdőkórházában a pikkelysömörös betegek kezelése a természetközeli fürdőkúra és a klasszikus bőrgyógyászati terápia elemeinek felhasználásával zajlik. A komplex kezelések a friss, a kutaktól zárt rendszeren át érkező, termálvizet tartalmazó kádfürdők köré épülnek, és kihasználják a vizsgálatok során felismert szinergisztikus lehetőségeket.
 
Az alapkezelés felépítése a következő:

első, állapotfelmérő szakorvosi vizsgálat

rendszeres szakorvosi felügyelet

naponta 2x30 perces kádfürdő a kútról érkezett friss gyógyvízben (a fürdők boxokban elhelyezett kádakban történnek, diszkrét körülmények között)

fénykezelés (311 nm hullámhosszú UVB fénnyel / PUVA kezelés)

rövid kontaktusidejű anthralin (dithranol)-kezelés

szükség esetén más, nem szteroidos helyi kezelések

záró vizsgálat, összefoglaló szakorvosi lelet
 
Hogyan zajlik a kezelés?

A betegek közvetlenül az első kádfürdő után kapják a fénykezelést. A második kádfürdő után 20 perces kontaktusidejű anthralinkezelést alkalmaznak. A kenőcsöt a kezelési idő végén gyógyvizes zuhanyozással, gyógyvizet tartalmazó tusfürdővel távolítják el a bőrfelszínről. A vendégek részére bőrápoló kenőcsöt is biztosítanak.

A gyógyvízben fürdetett betegek bőrébe jól felszívódnak a helyi kezelésnél alkalmazott készítmények, a fényterápia során pedig az ultraibolya sugarak is könnyebben elérik a bőr mélyebb rétegeit. Ennek alapján a termálvizes kádfürdőt követően a kenőcsök hatóanyag-tartalmát a szokványoshoz képest mintegy negyedére csökkenthetik, és a kezelés során kisebb összdózisú ultraibolya fényt alkalmaznak. A kezelés beállítása minden betegnél egyéni. Súlyosabb betegek kezelésekor gyógyszereket is alkalmaznak.

Gyógyulás és pihenés

A pikkelysömör ízületi szövődményeinek kezelése a kórház klasszikus profiljába illik. Kiváló reumatológus és mozgásszervi rehabilitációval foglalkozó szakorvosok, fizioterápiás asszisztensek és gyógytornászok segítségével enyhülnek a panaszok. A bőrtünetek kezelése naponta 1,5-2 órát vesz igénybe (mozgásszervi panaszok esetén a fizioterápiás kezelések további időt igényelnek).

A kezelési időpontok a lehetőségek határáig igazodnak a betegek kívánságához, akik a nap jelentős részét pihenéssel, szabadidős programokkal tölthetik. A gyógykúrák 2-3 hetet vesznek igénybe, amelyhez a szállást és ellátást a Dráva Hotel Thermal Resort biztosítja.

A 2019. március végéig igénybe vehető kédvezményért pedig kattintson IDE!

Ajánló
Ajánló
A pattanásos bőr nem csak serdülőkori probléma lehet

A pattanásos bőr nem csak serdülőkori probléma lehet

Szerencsés az a kamasz, akinek nem kell megtapasztalnia az aknéval, hétköznapi nevén a...

Óvjuk a gerincünket!

Óvjuk a gerincünket!

Ritkán gondolunk az élet tengelyének is nevezett gerincoszlopunkra, inkább akkor figyelünk...

Nem fog fájni: beszéljünk az ultrahangos vizsgálatokról!

Nem fog fájni: beszéljünk az ultrahangos vizsgálatokról!

A diagnosztikai célú képalkotó eljárások közül az ultrahang a legbiztonságosabb,...