Menü
Aktuális
Hegyvidéki Történetek
Ági vagyok BLOG
Ajánló
Egészség
Gasztro
Zöld környezet
Nagyvilág

 2019-03-12

Óvjuk a gerincünket!

Óvjuk a gerincünket!

Ritkán gondolunk az élet tengelyének is nevezett gerincoszlopunkra, inkább akkor figyelünk fel a létezésére, amikor már komoly fájdalmak figyelmeztetnek minket a bajra. De hogyan tudjuk megőrizni gerincünk egészségét? A Vitahelp gerinc szűrővizsgálata segít feltérképezni a baj okát, és megoldást is kínál számunkra.

Sokszor elmondták már, hogy az ember gerincproblémái a felegyenesedéssel és a két lábon járással kezdődtek, mostani, civilizált életmódunk azonban még kevésbé támogatja gerincoszlopunk egészségének megőrzését. A mindennapi hajszában „mindent elkövetünk” a váz- és izomrendszeri problémák kialakulásáért: a monoton feladatok, a gyakori hajolgatás, a kényszertartások, a nehéz fizikai munka, a számítógépes munkahelyek terjedése, sőt a stresszes környezet is mind hozzájárul az ízületek sérüléséhez. Ennek ellenére sokan megpróbálnak együtt élni a fájdalommal, ahelyett, hogy minél előbb szakemberhez fordulnának problémájukkal. Pedig nem muszáj tűrni a szenvedést, a személyre szabott gerincprogram hatalmas változásokat hozhat állapotunkban. 
 
1. Állapotfelmérés

Ennek pontos eredményei határozzák meg a gerincprogram intenzitását, felépítését. A diagnosztika ezenkívül olyan rejtett problémákra is rámutathat, amelyeket nem, vagy csak túl későn lehetett volna felismerni. A vizsgálatok fájdalommentesek, mellékhatásuk nincs.

A hosszú távú eredményhez olyan készítményekre is szükség lehet, amelyek szervezetünk hatóanyaghiányait a lehető legtermészetesebb módon tudják pótolni. Ebben is segít a Vitahelp, hiszen az egészségközpont kiváló angol és német gyártmányú organikus termékeket forgalmaz.
 
2. A gerinc állapotának felmérése és kezelése a Spineliner gerincgéppel

A módszer egy hazánkból elszármazott mérnök találmánya, aki a repülőgépgyártásban régóta használt technikát ültette át az orvoslásba.

Az egyes csigolyatestekből kilépő gerincvelői idegek testünk adott részét hálózzák be idegekkel, ezért a csigolyák elcsúszása vagy a gerincből kilépő ideg nyomás alá kerülése a belső szervek működésének zavarához vezethet. A test összes idegpályája a gerincnél csatlakozik abba a csatornába, ami aztán végigfut a csigolyák mentén, és az agyban gyűjti az információt. Ez az „információs sztráda” nem képes ellátni a feladatát, ha a gerinc nem megfelelően működik.

A gerincelváltozások okai lehetnek a belső szervek, a hormonális, a keringési és akár az idegi megbetegedéseknek is, ugyanis minden csigolya egy kapcsolódási pont, ahol az adott szervtől érkező idegpályák becsatlakoznak, éppen ezért az egyes csigolyák rendellenessége segít diagnosztizálni, és így eredményesen kezelni a test teljes egészét, a belső szervek problémáit.

A műszer a gerinc részeit (a nyaki, a háti, az ágyéki és a keresztcsonti részeket) külön elemzi. Ezután a terapeuta kiválasztja a korrigálandó csigolyaszelvényeket, és lehetőség szerint rögtön kezeli is ezeket személyre szabott korrekciós technikával vagy egy alternatív kezelési módszerrel, például masszázzsal. Ezután a gerinc kiválasztott területeit újból fel lehet mérni, hogy a korrekció előtti körülményeket össze lehessen vetni a kezelés utániakkal.

A terápia jól alkalmazható fejfájás, sérv, ízületi panaszok, az ún. triggerpontok kötöttsége esetén, illetve derékfájdalmak, háti panaszok, idegbecsípődés, végtagzsibbadás, izomláz kezelésére is használható.

Továbbá, ahogy a kezelés megkívánja: speciális gerincmasszázsokat, lézerkezelést, fényterápiát is alkalmaznak – ezekre igény szerint többféle bérletlehetőséget is ajánl az egészségközpont.

A 2019. március végéig igénybe vehető időszakos Hegyvidék kártya kedvezményért pedig kattintson IDE!

Ajánló
Ajánló
Letört fog - van rá megoldás!

Letört fog - van rá megoldás!

Bármikor megeshet velünk, hogy hibátlan fogsorunk csorbát szenved. Véletlen baleset miatt...

Előzze meg a sportsérüléseket!

Előzze meg a sportsérüléseket!

Régóta sportol vagy most kezdi? Intenzíven edz vagy hobbisportoló? Bármelyik igaz is önre,...

A férfiak és a nátha – tényleg jobban szenvednek?

A férfiak és a nátha – tényleg jobban szenvednek?

Elterjedt vélekedés, hogy a férfiak jobban megszenvedik a banális légúti fertőzéseket is,...